Ιούλιος 2022 στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο

Ιούλιος 2022
στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, πλεον των τακτικών ξεναγήσεων για το κοινό, που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩφιλοξενεί για τον μήνα Ιούλιο του 2022 δύο θεματικές ομιλίες σε θέματα Διαστημικής Φυσικής, οι οποίες θα δοθούν από διαπρεπείς ερευνητές στον χώρο τους, καθώς και μια μουσική βραδιά που θα συνοδεύεται από παρατήρηση του ουρανού.

Συγκεκριμένα:

- Τετάρτη 13/07, ώρα 21:30

"Space weather impacts on spacecraft"

Η ομιλία αφορά τις επιδράσεις του διαστημικού καιρού στις διαστημικές αποστολές και θα δοθεί από το Dr. Sébastien Bourdarie, ερευνητή στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (Office National d'Etudes et de Recherches Aérospatiales).

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

- Τετάρτη 20/07, ώρα 21:30

"Historical Auroral Displays and Millennial Space-Weather History"

Η ομιλία αφορά σημαντικές παρατηρήσεις σέλαος στην ιστορία του διαστημικού καιρού και θα δοθεί από τον Dr. Hisashi Hayakawa , καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Nagoya της Ιαπωνίας.

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Στις παραπάνω βραδιές θα έχουμε την καταπληκτική ευκαιρία να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τους σπουδαίους ερευνητές, καθώς θα βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή το μεγάλο διεθνές συνέδριο COSPAR το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας 16-24 Ιουλίου 2022.

Οι ομιλίες θα δοθούν στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όποιοι από τους επισκέπτες επιθυμούν να συνεχίσουν με παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας μπορούν να λάβουν εισιτήριο με κόστος 3 ευρώ.

- Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, ώρα 21:00

"Από τη Γη στον Ουρανό"

Μουσική παράσταση και παρατήρηση με το τηλεσκόπιο. Η Δημοτική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει μια μουσική βραδιά στον κήπο του Αστεροσκοπείου στο Θησείο σε ένα ταξίδι από τη Γη στον ουρανό. Τραγούδια γνωστών συνθετών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις θα μας ταξιδέψουν στα αστέρια, από τους μουσικούς της φιλαρμονικής ορχήστρας.

Τραγουδούν οι: Βασίλης Γισδάκης και Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού. Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας. 

Την μουσική παράσταση ακολουθεί παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Είσοδος: 10 ευρώ για τους ενήλικες / 5 ευρώ για τα παιδιά.

Προκράτηση εισιτηρίων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490055 από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 - 14:00 και στο e-mail: visitorcenter@noa.gr

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.7.2022.

διαστημικος καιρος διαστημικη αποστολη Αεροδιαστημικη σελας διαστημα καιρος τηλεσκοπιο Δωριδη Δωριδης Φυσικη Αστεροσκοπειο Θησειο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ