Touch the Genitals of the Mochicas

Touch the Genitals
of the Mochicas

Η αρχαία τέχνη στην υπηρεσία της ιατρικής πρόληψης.

Μια περουβιανή ομάδα πρόληψης του καρκίνου άρχισε να χρησιμοποιεί αντίγραφα ερωτικών κεραμικών, χιλίων χρόνων, χρόνια για να διδάξει στους άνδρες πώς να αυτοεξεταστούν για πρώιμα σημάδια καρκίνου του προστάτη και των όρχεων.

Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο Larco της Λίμα του Περού, που είναι διάσημο για την συλλογή της προ-κολόμβου τέχνης του.

Οι συμμετέχοντες άνδρες ενθαρρύνθηκαν να αγγίξουν τα γεννητικά όργανα των αντίγραφων των γλυπτών, που ήταν από πηλό, για να μάθουν πώς να κάνουν αυτοέλεγχο για τον καρκίνο στους όρχεις και το πέος τους.

Τα γλυπτά εδημιουργήθησαν από τον πολιτισμό / κουλτούρα Moche, που άκμασε στο βόρειο Περού, 100 - 800 μ.Χ. Είναι γνωστά ως ερωτικά γλυπτά «huacos» (= προ-Κολόμβου λέξη για τα χειροτεχνήματα).

Ιθύφαλλοι, που παραπέμπουν στον Πρίαπο (> πριαπισμό).

Η έκθεση, που ονομάζεται «Touch the Genitals of the Mochicas», προωθήθηκε από την ιδιωτική οργάνωση League κατά του καρκίνου / League against Cancer.

Σύμφωνα με αυτήν, περίπου 10.000 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη, του πέους και των όρχεων διαγνώστηκαν στο Περού το 2021. Από αυτά, το 45% ήταν σε προχωρημένα στάδια με μικρές πιθανότητες να θεραπευτούν.

Παραπέμπουν στην Βάβω των Ελευσινίων Μυστηρίων...

ΠΗΓΗ: M. Aquino «Ancient erotic pottery teaches Peruvians to prevent prostate cancer», Reuters, 28.2.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.3.2022.

Touch the Genitals of the Mochicas αρχαια τεχνη ιατρικη προληψη περου καρκινος αντιγραφο ερωτικο κεραμικο ανδρας αυτοεξεταση του οπροστατη προστατης ορχεις ορχεων Μουσειο Λαρκο Larco Λιμα, συλλογη προ κολομβου ανδρες γεννητικα οργανα γλυπτο πηλος, αυτοελεγχος πεος πριαπος, πριαπισμος ιθυφαλλος, γλυπτα πολιτισμος / κουλτούυα Moche, Μοτσε 100 - 800 μΧ ερωτικα χουακος huacos χειροτεχνια ερως ερωτας ερωτικη πραξη θεραπεια βαβω ελευσινια μυστηρια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ