Βοτσαλωτά δάπεδα της Δωδεκανήσου

Βοτσαλωτά δάπεδα
της Δωδεκανήσου

Το Σάββατο 30.8.2022 έγινε ομιλία με θέμα «Βοτσαλωτά δάπεδα της Δωδεκανήσου» από την κ. Νεκταρία Δασακλή, προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Νεοτέρων Μνημείων και Έργων Τέχνης της ΥΝΜΤΕΔ και από την κ. Στεφανία Χλουβεράκη, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κάσου, πάντοτε λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω κορωνοϊού. Αρχικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννη Φραγκούλης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Βοτσαλάκι– Βοτσαλάκι», που είχε αρχίσει από την προηγούμενη χρονιά σε πολλά νησιά της Δωδεκανήσου και πρόκειται να συνεχιστεί, αμέσως μετά το καλοκαίρι, προκειμένου να ενημερωθούν κυρίως μαθητές σχολείων, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας – παρουσίασης, διατυπώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η αγωνία για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η ευχή να ευοδώσουν οι όποιες προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία οι διαθέσιμοι πόροι είναι ελάχιστοι.

Βοτσαλωτό Κάσου.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: η Έπαρχος Καρπάθοο – Η,Ν. Κάσου κ. Πόπη Νικολαϊδου, ο Δήμαρχος της Η. Ν. Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, η πρόεδρος του ΔΣ κ. Νικολέττα Σοφίλλα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ηλίας Μαστροπαύλος και Μανώλης Παρλής, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κκ Μηνάς Μαλανδρής και Ντίνος Φούντης, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εν Ελλάδι Κασίων κ. Μαίρη Τσακίρη, η αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του παραρτήματος Κάσου του Λυκείου Ελληνίδων κκ Ευδοκία Μαυρομούστακου, Σοφία Μαστοράκου και Βάσω Χριστοφυλάκη.

ΠΗΓΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Γιάννης Φραγκούλης, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.8.2022.

Βοτσαλωτα δαπεδα Δωδεκανησου Κασου Βοτσαλωτο δαπεδο Δωδεκανησα Κασος ηλιος ε ελληνικο δελφικο εψιλον Βοτσαλο Βοτσαλα Βοτσαλακι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ