2022: ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - 100 Χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή - εκδηλώσεις μνήμης

100 Χρόνια από την
Μικρασιατική καταστροφή εκδηλώσεις μνήμης

            Το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Δήμου Ν. Ιωνίας με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποίησε εκδηλώσεις μνήμης, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022:

Ώρα 8.00΄π.μ.: Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευθερούπολης, Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, όπου παρέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ν.Ι.Φ.Η.Χ. Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης.

            Ώρα 10.30΄ π.μ. Κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Μητροπολίτη Πατάρων Μελετίου από τη Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου, τις Δημοτικές παρατάξεις, τα Προσφυγικά και Πολιτιστικά Σωματεία της πόλης μας

            Ώρα 11.00΄ π.μ.: Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας. Ομιλία του Προέδρου του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκά Π. Χριστοδούλου με θέμα: «Η καταστροφή της Σμύρνης.  Μαρτυρίες όσων έζησαν τα γεγονότα».

            Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. αναφέρθηκε στο διεθνές περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί τον Αύγουστο του 1922, τον ρόλο των «Συμμάχων μας», αλλά και τις μαρτυρίες αυτών που έζησαν τα γεγονότα ή των ανταποκριτών που τα κατέγραψαν στα Μ.Μ.Ε. εκείνης της εποχής, περιγράφοντας την Καταστροφή της Σμύρνης και ανέλυσε ποιοι ήταν υπεύθυνοι για την πυρπόλησή της. Όλο το υλικό της ομιλίας του στηρίχθηκε σε ξένες ειδησεογραφικές πηγές, εφημερίδες, ανταποκρίσεις και μαρτυρίες ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη βιβλιογραφία ξένων συγγραφέων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΔΩ.

            Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκτός των προαναφερθέντων: Ο πρώην Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Πέτρος Μπουρδούκος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής Ν. Κεχρής, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων «Δημιουργία-Αλληλεγγύη», Παναγ. Μανούρης και «Ενότητα για τη Ν. Ιωνία» Χρ. Κανλής, οι Αντιδήμαρχοι Γκέλυ Σακκαλόγλου, Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. Ελένη Γρίβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Αγγελακοπούλου, Χρήστος Χατζηϊωάννου και Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. συλλόγων και Σωματείων της πόλης μας.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.9.2022.

2022 ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - 100 Χρονια Μικρασιατικη καταστροφη 2022: ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ 1922 Μικρα ασια σμυρνη πυρποληση κεμιπο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ