25 βραβεία, 90 παρευρισκόμενοι από όλο τον κόσμο, 145 προβολές στο 13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού - Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ χορηγός επικοινωνίας

25 βραβεία,90 παρευρισκόμενοι
από όλο τον κόσμο,
145 προβολές
στο 13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού

25 βραβεία, 90 παρευρισκόμενοι από όλο τον κόσμο, 145 προβολές...

Πολλές συναντήσεις, συνεννοήσεις, ανταλλαγές απόψεων και ενδιαφέρουσες συζητήσεις που κρατούσαν μέχρι το πρωί, έμπνευση, καινούργια project που γεννήθηκαν από τις 5 έως και τις 8 Νοεμβρίου, που αλλού; Στην Αμοργό, στο 13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ.

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ που τίμησε τους «πρωταγωνιστές». Όχι μόνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αλλά και της καθημερινότητας. Τους σπουδαίους που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε. Αυτούς που γεννά ο ίδιος ο τόπος, αλλά και αυτούς που γεννά η κάθε στιγμή.

Έτσι πάνω στο ιστορικό πλοίο «Σκοπελίτης» με συγκίνηση διάχυτη το Φεστιβάλ απένειμε τιμητικά βραβεία στην οικογένεια Σκοπελίτη και στον καπετάνιο του πλοίου για την κοινωνική τους προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Ακολούθησε προβολή του ντοκιμαντέρ «Σκοπελίτης express» του Μ. Καζαμία και ταινιών από το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και δείπνο στο σαλόνι και το κατάστρωμα του πλοίου.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξένησε σπουδαία workshops και υπήρχε συμμετοχή από νέους ανθρώπους που αγαπούν το σινεμά.

Εκδρομές στα σημαντικά μέρη του νησιού και δράσεις ,όπως το μάζεμα της ελιάς, περπάτημα μέσα από τα αμοργιανά μονοπάτια και επίσκεψη στην Χοζοβιώτισσα.

ΔΕΙΤΕ ομιλία του Γ. Λεκάκη για την ΑΜΟΡΓΟ, ΕΔΩ.

Η Πορτογαλία, η τιμώμενη χώρα του φεστιβάλ, μας ξενάγησε σε ήχους, γεύσεις , μουσικές και ιστορίες μέσα από την εικόνα.

Επίσης ενδιαφέρουσες ομιλίες και αναλύσεις σχετικά με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την παράδοση κράτησαν την αίθουσα γεμάτη κόσμο.

Διοργανωτές ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Aegialis Hotel and Spa

Σημαντικοί οι υποστηρικτές και χορηγοί μας, όπως η ΕΡΤ,η ΕΡΤ3, η Fade, η Κυκλαδική, naxostimes, aegeanvoice, ηχώfm, ellada94.3, το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, η Κοινή Γνώμη, η Μεσόγειος, το syrostoday. Επίσης το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογραφου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Αιγέας ΑΜΚΕ, η Motor OilBlue Star Ferries, η Santo winesHeliair Greece, η Helicopter private services.

Τα φεστιβάλ είναι γιορτές πολιτισμού και τέχνης. Συνδέουν ανθρώπους, ιδέες , τάσεις , δημιουργίες και τόπους, με ένα μοναδικό τρόπο. Αυτό συνέβη στο 13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού. Ίσως γιατί όλοι νιώσαμε «πρωταγωνιστές». Και έτσι πολύ φυσικά, προβλήθηκε το trailer από τις δύο πρώτες ταινίες που θα διαγωνιστούν στο 14ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού του 2023 .

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.11.2022.

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ