Να ιδρυθεί Δημόσια Τριτοβάθμια Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα!!! Και οι τραγουδιστές στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (1-2 Φεβρουαρίου 2023)

Να ιδρυθεί Δημόσια Τριτοβάθμια Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα!!! 
Και οι τραγουδιστές στην 48ωρη απεργία,
που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία
Θεάματος Ακροάματος
(1-2 Φεβρουαρίου 2023)

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Η ΕΤΕ συμμετέχει στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος για 1 & 2 Φεβρουαρίου 2023 καθώς και στην Παγκαλλιτεχνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Μετά από σαράντα μέρες κινητοποιήσεων σύσσωμου του καλλιτεχνικού κόσμου, οι Κυβερνητικές εξαγγελίες δεν μας καλύπτουν. Το μόνο που ακούσαμε μέχρι τώρα είναι υποσχέσεις για δημιουργία επιτροπών-χωρίς την παρουσία των συλλογικών οργάνων των καλλιτεχνών, παρά μόνο σε συμβουλευτικό επίπεδο-που θα διαβουλευτούν ώστε να νομοθετήσουν το ... 2025.

Οπωσδήποτε η παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να παρακαμφθούν τα προβλήματα που δημιουργεί το ΠΔ 85/2022 δεν σημαίνει και πολλά. Μέχρι τώρα ακούγαμε επίμονα ότι ένα τόσο σημαντικό νομοθέτημα, δεν θα φέρει καμία αλλαγή στο επαγγελματικό μας καθεστώς.

Όμως για μία ακόμη φορά η Κυβέρνηση υπόσχεται περίπλοκες νομικές ακροβασίες που θα παρακάμπτουν το ΠΔ και δεν θέλει να το τροποποιήσει προκειμένου να εντάξει τις ειδικότητές μας στο ΤΕ. Τί και ποιος εμποδίζει να γίνει αυτό το τόσο απλό, που θα μας είχε γλιτώσει όλους από πολλά προβλήματα;

Η Κυβέρνηση υπόσχεται να φέρει νομοθετικές ρυθμίσεις για την αναβάθμιση του καλλιτεχνικού κλάδου, όμως θα πρέπει να το κάνει άμεσα (ειδικά επειδή η Βουλή θα κλείσει λόγω επερχόμενων εκλογών). Μέχρι τουλάχιστον να δούμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα λύσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το Π.Δ 85/2022, θα μας βρίσκουν μπροστά τους

Ζητάμε:

 1) την απόσυρση του Π.Δ. 85/2022

 2) την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Συμμετέχουμε στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΘΑ για 1 & 2 Φεβρουαρίου 2023

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη μεγάλη Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 και Ώρα 12.00 στην Πλατεία Συντάγματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος: Αργυρώ Καπαρού.

Η Γ.Γραμματέας: Νένα Βενετσάνου».

ΠΗΓΗ: ΕΤΕ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 31.1.2023.

τραγουδιστές απεργια Πανελληνια Ομοσπονδια Θεαματος Ακροαματος 2023 κινητοποιηση ΕΤΕ Θεαμα Ακροαμα Παγκαλλιτεχνικη συγκεντρωση διαμαρτυριας πλατεια Συνταγματος κινητοποιησεις καλλιτεχνικος κοσμος Κυβερνητικες εξαγγελιες υποσχεση επιτροπη συλλογικα οργανα καλλιτεχνης 2025 νομοθετικη ρυθμιση νομοθετημα, αλλαγη επαγγελμα Κυβερνηση νομικα τροποποιηση προβληματα καλλιτεχνικες κλαδος Βουλη Δημοσια Τριτοβαθμια Ανωτατη Καλλιτεχνικη Εκπαιδευση Υπουργειο Παιδειας ΠΟΘΑ Καπαρου Βενετσανου τραγουδιστης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ