«Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται» (Πυθαγόρας) - ΧΡΗΣΙΣ ΧΡΗΣΜΩΝ - ΕΥΧΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ - του Χρ. Γούδη

ΕΥΧΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ
(ΧΡΗΣΙΣ ΧΡΗΣΜΩΝ)

Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται
(Πυθαγόρειος ρήσις)

Του Χρίστου Γούδηcgoudis@otenet.gr

Έχετε τρεις διαφορετικές δυνατότητες χρήσης των χρησμών («Δελφικών Παραγγελμάτων») του έργου, χωρίς να αποκλείεται η ταυτόχρονη χρήση και των τριών. Η πρώτη αναφέρεται στην ημερήσια χρήση τους, η δεύτερη στην χρονική στιγμή που αισθάνεστε την ανάγκη να τους συμβουλευθείτε, και η τρίτη στην διαχρονική και μοναδική ημερομηνία γεννήσεώς σας η οποία σας παρέχει ένα μοναδικό για σας σμήνος χρησμών, που αναφέρονται μόνον σε σας και μόνο για σας.

            α. Για την καθημερινή χρήση των χρησμών, η εκάστοτε ημερομηνία (ημέρα, μήνας, έτος), π.χ. 25 Μαρτίου 2015, υπό την αριθμητική της έκφραση, 25-3-2015, σας παραπέμπει σε ένα σύνολο χρησμών που συγκροτείται από εκείνους που αναφέρονται στην 25η μέρα από τις 1-31 ημέρες που εμπεριέχονται στα Επίχρυσα Έπη, στον 3ο πίνακα (Μάρτιο) από τους 1-12 πίνακες που αναφέρονται αντιστοίχως στους 12 μήνες του χρόνου στην Ελλάνιο Επίκληση, και στους επί πλέον χρησμούς που εμπεριέχει η Πεντάς ή Πεμπάς (από το 5, το τελευταίο ψηφίο του 2015) στις Ενάριθμες Ενελίξεις.

            β. Σε ιδιαίτερες στιγμές που κάποιος επιθυμεί να συμβουλευθεί το «Ενοπτικόν» και να επικεντρωθεί στις ενορατικές του υποδείξεις για τα μελλούμενα, επικαλείται την Θεά Τύχη («Τόλμη πράξεως αρχή, Τύχη δε τέλους κυρία», Δημόκριτος) ρίχνοντας δύο κύβους (ζάρια). Το άθροισμα των αριθμών που θα προκύψει (από 2 έως 12) τον παραπέμπει σε έναν από τους 12 πίνακες χρησμών («ενθουσιασμών») που συνθέτουν την Ελλάνιο Επίκληση, την καρδιά δηλαδή του «Ενοπτικόν». Ακολουθεί ρίψις του ενός κύβου (ζαριού) η οποία, αναλόγως του αριθμού που φέρνει κανείς, τον οδηγεί στο αντίστοιχο από τα 5 δίστιχα χρησμών που συνθέτουν τον κάθε έναν από τους 12 πίνακες της Ελλανίου Επικλήσεως. Εάν όμως το ζάρι φέρει εξάρα, τον οδηγεί να συμβουλευθεί τον πίνακα 1. Σε αυτήν την περίπτωση ξαναρίχνει το ένα ζάρι για να προσδιορίσει το ένα από τα 5 δίστιχα χρησμών του πίνακα 1 που τον αφορά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εάν φέρει ξανά εξάρα, το δίστιχο χρησμών που τον αφορά βρίσκεται στα Επίχρυσα Έπη που ακολουθούν την Ελλάνιο Επίκληση. Είναι εκείνο από τα 31 δίστιχα χρησμών που συμπίπτει με την ημέρα της επίκλησης (αν για παράδειγμα η επίκλησις γίνεται στις 15 κάποιου μηνός, το δίστιχο χρησμών που τον αφορά είναι το 15ο). Επιπλέον, αν κάποιος επιθυμεί να συμβουλευθεί παράλληλα τους χρησμούς («ενθουσιασμούς») που εμπεριέχονται στις Ενάριθμες Ενελίξεις, ξαναρίχνει τα ζάρια και ανάλογα με το άθροισμα των αριθμών που φέρνει παραπέμπεται στην Δυάδα, Τριάδα, Τετράδα, Πεντάδα, Εξάδα, Επτάδα, Οκτάδα, Εννεάδα και Δεκάδα για άθροισμα αριθμών από 2 έως 10 αντιστοίχως, στην Μονάδα αν το άθροισμα είναι 11 (1 = 1), και στο Μηδέν αν το άθροισμα είναι 12, αν δηλαδή φέρει εξάρες [το 12 κατ’ ερμηνευτική αντιμετάθεση εκλαμβανόμενο ως 2 φορές το 1, ή 2 - (1+1)=0].

            γ. Το «Ενοπτικόν», πέραν της δυνατότητας επίκλησής του σε κάθε χρονική στιγμή, παρέχει αυτόματα (χωρίς ζάρια) μοναδικούς και αποκλειστικούς χρησμούς για τον κάθε έναν ξεχωριστά, ανάλογα με την ημερομηνία και το έτος γέννησής του. Αν για παράδειγμα, κάποιος έχει γεννηθεί στις 15 Απριλίου, στις 15 δηλαδή του 4ου μηνός του έτους, τον αφορά ο 4ος από τους 12 πίνακες χρησμών που συνθέτουν την Ελλάνιο Επίκληση, οι οποίοι αντιστοιχούν στους 12 μήνες του χρόνου, και επιπλέον και ειδικότερα, το 15ο δίστιχο χρησμών από τα 31 που απαρτίζουν τα Επίχρυσα Έπη, και τα οποία αντιστοιχούν στις 31 ημέρες του κάθε μήνα. Επιπλέον και ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του έτους που γεννήθηκε αυτός που συμβουλεύεται το «Ενοπτικόν», που εκ των πραγμάτων θα είναι ένα εκ των ψηφίων 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, και 9, ανάγεται επιπρόσθετα και στους χρησμούς που εμπεριέχονται στις Ενάριθμες Ενελίξεις: Μηδέν, Μονάς, Δυάς, Τριάς, Τετράς, Πεντάς, Εξάς, Επτάς, Οκτάς, Εννεάς, αντιστοίχως, εκτός αν το έτος γέννησης λήγει σε δύο μηδενικά (π.χ. 2000), οπότε ανάγεται στους χρησμούς της Δεκάδος. Έτσι, στο παράδειγμα αυτού που γεννήθηκε στις 15 Απριλίου, αν το έτος γέννησής του είναι το 1947, τον αφορά επί πλέον ο χρησμός Επτάς από τις Ενάριθμες Ενελίξεις.

Ο χρησμός του έτους γέννησης από τις Ενάριθμες Ενελίξεις, οι χρησμοί του μήνα γέννησης που βρίσκονται στην Ελλάνιο Επίκληση και το δίστιχο χρησμών της ημέρας γέννησης του καθενός, που βρίσκεται στα Επίχρυσα Έπη, συνθέτουν ένα μοναδικό και σύμπλοκο τοπίο Δελφικών Παραγγελμάτων με απόλυτα προσωπική χροιά, το οποίο συνοδεύει κάποιον εφ’ όρου ζωής και του επιτρέπει να διαλογισθεί γύρω από το νόημα των πράξεων και των αναζητήσεών του αλλά και την διάνοιξη της πορείας που ακολουθεί στην Ζωή.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 10.2.2023.


ΕΥΧΡΗΣΙΑΣ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑ ΧΡΗΣΙΣ ΧΡΗΣΜΩΝ χρηση χρησμος αριθμος Πυθαγορειος ρησις ρηση πυθαγορας χρησμοι Δελφικα Παραγγελματα εργο, τρια ημερησια χρονικη στιγμη αναγκη συμβουλη διαχρονικη και μοναδικη ημερομηνια γεννηση γουδης γενεθλια μοναδικο Τετρακτυς Παντεποπτης Οφθαλμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ