Η επιστημονικής φαντασίας αρχαία τραγωδία λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο - «BROKEN CIRCLE» του Δ. Κατή

 Η επιστημονικής φαντασίας
αρχαία τραγωδία
λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο
«BROKEN CIRCLE»
του Δημήτρη Κατή

«BROKEN CIRCLE» (2022) 

Σε διανομή της NEW STAR 23/03 σε A’ Προβολή

Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κατή

 

«Broken circle» είναι ο τίτλος της διεθνώς πολυβραβευμένης ταινίας μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κατή

Μια ταινία ο δημιουργός της οποίας τη χαρακτηρίζει «επιστημονικής φαντασίας αρχαία τραγωδία»

Στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή του Αγαμέμνονα, Οδυσσέα και Αχιλλέα, λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο, τα γεγονότα ανατρέπονται και η σειρά των πραγμάτων αλλάζει τροπή.

Δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης παγιδευμένοι στη ρωγμή του χρόνου

Διεθνές Φεστιβάλ "Adolph Zukor (ΑΖΙFF) της Ουγγαρίας του Ιδρυτή της Paramount Pictures

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

"Ονείρεμα" ήταν ο αρχικός τίτλος της ταινίας που είχε δοθεί κατά την έναρξη της συγγραφής του σεναρίου μου. Ένα ουσιαστικά δυνητικό όνειρο πραγμάτωσης τόσο των ηρώων του σεναρίου όσο και της ολοκλήρωσης της ίδιας της ταινίας. Ένας συμβολικός προσωρινός τίτλος ώστε να δηλώσει την προσπάθεια εν μέσω αμφιβολιών δυσκολιών και αδιεξόδων. Όλα ξεκίνησαν το 2018 με την έναρξη της συγγραφής του σεναρίου ως ένα συνεχές ονείρεμα προς την αποπεράτωση του.

Το πρωτότυπο του σεναρίου δελέασε πάρα πολλούς που ήθελαν αρχικώς να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια που θα αναδείκνυε εκ νέου τον ελληνικό πολιτισμό διεθνώς ως πρώτιστος στόχος μας. Υποσχέσεις ιδιωτών που δήθεν αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και θέλουν να συμβάλουν, υποσχέσεις υποκριτικές που ευτυχώς η δυσπιστία μου προς αυτές δεν με παρέκκλινε από την πορεία μου. Μου θύμισε αρκετές φορές στιγμιότυπο από παλιές ελληνικές ταινίες του 50 και του 60 με τον αείμνηστο Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο ρόλο του τσιγκούνη που ψάχνει ματαίως στην τσέπη του να βγάλει ένα κατοστάρικο Και εν τέλει απλά τρίβει το "έξωθεν" της τσέπης..

Ουδεμία επίσης κρατική βοήθεια, μιας μάταιης συστημικής, εκάστοτε κλίκας, χαρτούρα, η οποία θα με παρέκκλινε και αυτή με τη σειρά της από τον αρχικό στόχο της δημιουργίας και δεν θα είχαμε καταφέρει μέχρι σήμερα τίποτα.

Μία απολύτως ανεξάρτητη παραγωγή με όλη τη σημασία τις φράσης. Μία μηνιαία "φτωχή" αποταμιευτική τρίχρονη προσπάθεια από μέρους μου ώστε να αγοράσω έναν αξιόπιστο εξοπλισμό ιδανικό για οικονομική ανεξάρτητη παραγωγή συγχρόνως με ποιότητα εικόνας, από 4K κάμερες φώτα και όλα τα συναφή ώστε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα που χρησιμοποιούσα κατά καιρούς για post production και κινηματογράφησεις video clips για πολλά χρόνια και έτσι να ξεκινήσει η κινηματογράφηση τέλη Οκτώβρη του 2020.

Σε όλα αυτά συνέβαλε και η ομοψυχία και η ανιδιοτελής συμβολή όλων των συντελεστών συνεργατών και υποστηρικτών της προσπάθειας μας. Ένα γερό team 30 ατόμων περίπου που όλοι πίστεψαν στην ιδέα μου και εγώ με τη σειρά μου πίστεψα στις ικανότητές τους και στο ταλέντο τους.

Και ποια ήταν η αρχική ιδέα; Αυτό που κάνω πάντοτε και μέσω της μουσικής μου, η προβολή του ελληνικού ιδεώδους, της ομορφιάς του πολιτισμού μας, της δημοκρατίας, της ισότητας,  μιας συνολικής ιστορικής συνέχειας μέσα από εικόνα και μουσική.

Έτσι ήρθε το "Broken Circle" ο επίσημος τίτλος της ταινίας. Μία φανταστική ταινία πού στηρίζεται σε γνώσεις μας για την μυκηναϊκή περίοδο και ειδικά από την ομηρική πηγή,  είναι μια αναστροφή γεγονότων σε ένα παράλληλο, ενδεχομένως, σύμπαν ή σε μια εναλλακτική "πραγματικότητα", ένας "σπασμένος κύκλος" εξαπάτησης της πραγματικότητας.

Στοιχεία science fiction και φαντασίας εναρμονισμένα με έναν ανθρώπινο έρωτα προς την εξερεύνηση του αγνώστου και τα χιλιετιών ερωτήματα  της ανθρώπινης προέλευσης και του σύμπαντος αυτού. Αντίκρουση, αμφισβήτηση και πολλαπλές έννοιες που η μία σχεδόν αναιρεί την άλλη. Ερωτήματα που τέθηκαν από τους αρχαίους προγόνους μας και αποτέλεσαν τη βάση πολιτισμού, επιστήμης, γνώσης και φιλοσοφίας.

Και το καταφέραμε!! Η ταινία μας ταξίδεψε από το Μάιο του 2022 και θα εξακολουθεί να ταξιδεύει μέχρι και το Δεκέμβριο του 2023 σε εκατοντάδες κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συγκομιδή μας μέχρι αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε δεκάδες πρώτα διεθνή βραβεία, υποψηφιότητες για βράβευση, φιναλίστ και πάμπολλες επίσημες συμμετοχές, που ξεπέρνα τον αριθμό 50.

Χιλιάδες κόσμος μέσα από τα screenings αυτά των festivals είχε την ευκαιρία να απολαύσει την ταινία μας και τον σκοπό μας, δηλαδή την προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Μία προβολή χωρίς έπαρσεις και ανούσιες υπερβολές, γεμάτη σύνεση, αλήθεια συναισθημάτων,  φαντασία, φιλοσοφία, ρομαντισμό και αγνού έρωτα, με ψυχικές εξάρσεις.

 

Δημήτρης Κατής

Σκηνοθέτης / σεναριογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Συνδυάζεται ο λογοτεχνικός θεατρικός λόγος σε συνδυασμό με την «εικαστικής ομορφιάς» κινηματογραφική φωτογραφία και την πλούσια σε μελωδίες μουσική σύνθεση, που δίνει το «παρών» με πρωταγωνιστικό τρόπο.

Η προσπάθεια κινηματογράφησης τέτοιου είδους ταινίας αποτελεί πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα.

Πρόκειται για μια ανιδιοτελή ιδέα, δημιουργία και συνεισφορά του ίδιου του δημιουργού Δημήτρη Κατή πρωτίστως, αλλά και των συνεργατών του και συντελεστών της ταινίας. Μια προσφορά προς τον ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο φιλοδοξούν όλοι τους μαζί να διαφημίσουν σε ολόκληρο τον κόσμο και στα διεθνή φεστιβάλ, μέσω της ταινίας αυτής.

Το «Broken Circle» είναι μια μεγάλου μήκους ταινία, διάρκειας 139 λεπτών. Ήδη με την έναρξη αποστολής της στα διεθνή φεστιβάλ, επιλέχθηκε για επίσημη συμμετοχή από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ντάκα -πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές-, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Νότιας Ασίας (Cinemaking International Film Festival Dhaka).

O διεθνούς φήμης πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Κατής είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του «Broken Circle», υπογράφοντας την παραγωγή & σκηνοθεσία, το πρωτότυπο σενάριο και, φυσικά, τη μουσική σύνθεση και το soundtrack της ταινίας.

Επίσης, ο ίδιος είναι και κινηματογραφιστής και διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας. Είναι καθαρά προσωπική / ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς καμία απολύτως κρατική ή άλλου είδους χρηματοδότηση ή επιδότηση ή βοήθεια, πλην απλών ανθρώπων χωριών και συλλόγων που βοήθησαν με τον εθελοντισμό τους και την προσωπική τους συμμετοχή και εργασία...

Το καστ της ταινίας αποτελείται από αξιόλογους και ταλαντούχους ηθοποιούς, με ονόματα από τη Λυρική Σκηνή και το θέατρο, αλλά και την ελληνική τηλεόραση και κινηματογράφο, καθώς και εμφάνιση νέων ηθοποιών, αλλά και γνωστών μοντέλων στα πρώτα τους κινηματογραφικά βήματα.


imdb Broken Circle (2022) - IMDb

 

trailer BROKEN CIRCLE -  Official Trailer (4K)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Κατής

Σενάριο : Δημήτρης Κατής

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Γλυκός ως Αγαμέμνων, Χρήστος Αμβράζης ως Μάντης, Βάγια Κωφού ως Κλυταιμνήστρα, Νεκτάριος Παπαλεξίου ως Μενέλαος, Δημήτρης Μαζιώτης ως Οδυσσέας, Κατερίνα Χολή ως Γραία, Μαρίζα Σπιρίτο ως Ηλέκτρα, Δήμητρα Δερζέκου ως Φιλομήλα, Αποστόλης Γεωργίου Ζωναράς ως Άνθος, Ντιάνα Τσεμέρις ως Χρυσόθεμις, Γιώργος Καρατζάς ως Αχιλλέας, Κρυσταλλία Κεφαλούδη ως Αρχιέρεια, Ελπίδα Κατή ως Ιφιγένεια

Ειδική εμφάνιση: Σύλλογος Πολιτιστικής Προβολής «Ιερολοχίτες Θηβών» με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου

Κοστούμια : Παναγιώτα Νέννε

Set & Props (σκηνικά) : Εξηκίας Τριβουλίδης

Hχογράφηση και Foley της ταινίας : Κωνσταντίνος Κατής

Υπεύθυνος CGI (3D Visual Effects Supervisor - VXF Artist) : Πάνος Μακούλης

Make-up artists: Μαριάννα Μονόπολη και Δέσποινα Λουιζίδου

Σχεδιαστής και κατασκευής κοσμημάτων: Παντελής Κοντάκης

Styling μαλλιών: Γιώργος Σαρρής, Δημήτρης Πίσσας, Άγγελος Σαχιτζής.

 

ΣΥΝΟΨΗ

Broken Circle

Χιλιάδες χρόνια πριν σε τούτον τον κόσμο σε αυτήν την αρχέγονη Γαία, η χαρά ξελογιάστηκε από τον απατηλό χρόνο που της έστησε μία αδυσώπητη παγίδα. Ήταν όμως ξέγνοιαστα χρόνια, με κυρίαρχο παίχτη το άγνωστο. Η φύση εναρμονισμένη με τον άνθρωπο, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε εκείνος. Η νεαρή κόρη με άδολη αγάπη για τη ζωή και με πολλά ερωτήματα για τα μυστήρια που την περιβάλλουν, ξεχύθηκε σε μία νοητικά ερωτική αναζήτηση της αλήθειας, με γνώμονα την αμφισβήτηση των εννοιών του κατεστημένου της εποχής. Την παράδοξη αυτή εκδοχή της πορείας της θα περιγράψουμε σε αυτήν εδώ την ιστορία.. ήταν η εποχή όταν τα βασίλεια εναλλάσσονταν από φιλόδοξους ευγενείς και στυγνούς βασιλείς και δυνάστες, αλλά και σοφούς, ήρωες, ημίθεους, δίκαιους και αμερόληπτους.. και τα σύνορα ήταν ρευστά..Μία ιστορία που κανείς δεν γνωρίζει εάν πράγματι ήταν αληθινή ή ήταν ένα όνειρo μέσα σε ένα άλλο.. είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή της πραγματικότητας αυτού εδώ του σύμπαντος ..ή ενός άλλου.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ

Ίσως, είναι ο πιο πολυβραβευμένος Έλληνας συνθέτης - εξ Ελλάδος - στην Αμερική, στον χώρο της επικής ορχηστρικής / συμφωνικής progressive μουσικής σύνθεσης, διατηρώντας όμως ένα χαμηλό προφίλ. Πρόσφατα έγινε και διεθνώς πολλαπλά βραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογραφος με την μεγάλου μήκους ταινία του Broken Circle.

Πρόκειται για τον συνθέτη, σκηνοθέτη & δημοσιογράφου Δημήτρη Κατή, γνωστό στη χώρα μας από τη δεκαετία του 90 με το τραγούδι του «Κάνω Μια Ευχή» και το δημιούργημά του, το επικό χέβυ ροκ συγκρότημά του οι «Εξόριστοι», ιστορικά τεκμηριωμένο ως το πρώτο και το μόνο ροκ/μεταλ συγκρότημα στην Ελληνική ροκ και μεταλ σκηνή που κατέκτησε πλατινένιο δίσκο με την ΕΜΙ με πωλήσεις πάνω από 70.000 αντίτυπα, ενώ σήμερα η πλατίνα δεν υπερβαίνει τις 10.000. Ο Δημήτρης Κατής δημιούργησε το πρώτο Ελληνικό μεταλ/ροκ συγκρότημα με Ελληνικό στίχο και θεματολογία που βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην Ελληνική μυθολογία και ιστορία. Γνωστός, επίσης για την πρώτη τηλεοπτική μουσική εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ), αφιερωμένη στη ροκ και μεταλ μουσική, τη θρυλική «Metalmania» 1990-1993 και παρουσιαστής της μουσικής εκπομπής «Star Club» στην ΕΤ2. Γνωστός κι ως «ο άνθρωπος που έβαλε το heavy metal στις οθόνες των σπιτιών μας».

Από το 2007 έως και σήμερα ο συνθέτης έχει στην κυριολεξία σαρώσει τα μουσικά βραβεία και όχι μόνον, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αλλά και εδώ στην Ελλάδα οι τιμητικές διακρίσεις για την διεθνή προσφορά του στον πολιτισμό μέσω της μουσικής του είναι πολλαπλές.

Τo επικό-λυρικό μουσικό του έργο "Πύρινη Πορεία - από τη Γένεση στην Ευρώπη" βρίσκεται επίσημα από το 2001, με ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας, στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Σχολείου.

Το 2005 ο τότε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Gunter Ferheugen είχε στείλει προσωπικό γράμμα στον συνθέτη που τον συγχαίρει προσωπικά για το μουσικό του έργο «ΕuropeHymn and Duty» Ένα έργο, που μουσικά και λυρικά, εξιστορεί την πορεία και εξέλιξη της Ευρώπης μέσα στην ιστορία.

Το 2007, Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κιέβου ερμηνεύει και ηχογραφεί το μουσικό έργο του συνθέτη με τίτλο “Arrogance and Fear” που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και η πρώτη μετάδοση έλαβε χώρα στο NPR (national public radio). Διεθυντής ορχήστρας ο αείμνηστος Robert Ian Winstin, μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας της Πράγας & Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τεχνών του Σικάγο. Ο μαέστρος χαρακτηρίζει τον Δημήτρη ως «one of Europes best new classical music masters» (έναν από τους καλύτερους σύγχρονους κλασσικούς συνθέτες της Ευρώπης).

Το 2007 βραβεύεται με το 1ο βραβείο από τα “Los Angeles Music Awards” (Best classical composer). H εκδήλωση έγινε στο ‘Henry Fonda Music Box Theatre’, ένα από τα διασημότερα θέατρα, στη «Λεωφόρο της Δόξας» (Walk of Fame), στο Χόλιγουντ, παρώντος – στο ίδιο τραπέζι - του τότε δημάρχου του LA, Antonio Villaraigosa. Από την ίδια διοργάνωση είχε βραβευτεί και ο Slash o κιθαρίστας από τους “Guns nRoses”.

Την άνοιξη του 2008, το διάσημο αμερικανικό “Billboard”, βραβεύει τον Δ.Κατή στο Μπράνσον του Μιζούρη (γνωστό ως ‘the entertainment capital’), στα πλαίσια τών μουσικών βραβείων “Billboard World Song Contest”. Παίρνει το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Electronica» με το έργο του «Gathering of the tribes». Το 2011 όμως, το “Billboard” ξαναβραβεύει τον Δημήτρη αυτή τη φορά με το 1ο βραβείο στην ίδια κατηγορία με το έργο του «Running Wild».

Το φθινόπωρο του 2008 περιοδεύει σε όλη την Αμερική από πολιτεία σε πολιτεία γράφοντας τη μουσική στην αρχαία τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη και βραβεύεται από την AHEPA, στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, με το «Βραβείο Ελληνισμού», για την εξαιρετική ποιότητα της μουσικής του. Στη συνέχεια βραβεύεται στο Portland του Maine με το Χρυσό Κλειδί της πόλης από τον δήμαρχο Ed J. Suslovic.

Tην ίδια χρονιά τα βραβεία συνεχίζουν να πέφτουν σα βροχή, το Νοέμβριο, σαρώνει το Χόλιγουντ εκ νέου και πιό δυναμικά. Οι οργανισμοί, Hollywood F.A.M.E Award και ‘Los Angeles Music Awards’ από κοινού τιμούν τον συνθέτη Δημήτρη Κατή ως “Best International Composer 2008”, προσφέροντάς του του «Άστρο του Χόλυγουντ» σε μορφή πλαισιωμένου Βραβείου. Το ίδιο βραβείο έλαβε και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμη Κάρτερ και ο θρύλος της Ροκ, Ρόνι Τζέημς Ντίο.

To ίδιο βράδυ σε άλλη εκδήλωση στις 20 Νοεμβρίου, πάλι στο Χόλυγουντ μερικά τετράγωνα πιό κάτω, πάλι στη «Λεωφόρο της Δόξας», το party συνεχίζεται. Στην αίθουσα «Τhe Highlands» στο διάσημο Kodak Theater Block, ο συνθέτης παίρνει το 1ο βραβείο «Best Classical / Orchestral artist» από τον οργανισμό “Hollywood Music Awards”.

Το καλοκαίρι του 2008, το «Μορφωτικό Ίδρυμα» της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), τίμησε τον μουσικοσυνθέτη, δημοσιογράφο και μέλος της Ενώσεως, Δ.Κατή, για το διεθνές μουσικό του έργο και τις διεθνείς διακρίσεις, στη γνωστή αίθουσα της ενώσεως, αίθουσα Καράντζα.

Επίσης, το 2008 τον βραβεύει με πιστοποιητικό εκτίμησης η «Ελληνική Ομοσπονδία της Βορείου Καλιφόρνια» για τη μουσική του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη. Για τον ίδιο λόγο, Το «Ελληνο-Αμερικανικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο» της Φιλαδέλφειας στην Πενσιλβάνια, τιμά. με ευγενές αφιέρωμα τον συνθέτη Δημήτριο Κατή. Επίσης έλαβε το ψήφισμα το λεγόμενο «Resolution» από το συμβούλιο της Κομητείας του Delaware.

Βραβεύεται το ίδιο έτος, από την AHEPA, στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, με το «Βραβείο Ελληνισμού», για την εξαιρετική ποιότητα της μουσικής του και την προσφορά του στον Ελληνισμό μέσω αυτής.

Την επόμενη χρονιά, ο Δήμαρχος της Πόλης των Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης τιμά τον Δημήτρη Κατή στο Δημαρχείο προσφέροντάς του τιμητική πλακέτα ως «αναγνώριση για την προσφορά στην προαγωγή του Ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως».

Μαζί με την διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφο RITA COSBY, το 2009. ο Δημήτρης Κατής βραβεύεται από τα ARTEMIS AWARDS του "Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών", στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μία πανέμορφη εκδήλωση, στην οποία τότε έγινε και η πρεμιέρα του μουσικού του έργου "300 Spartans". To ίδιο βραβείο είχε λάβει και η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και υποψήφια για την Προεδρία, HILLARY CLINTON.

O Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα (επί Ομπάμα), Daniel VSpeckhard τον βραβεύει με το ειδικό βραβείο μουσικής για το μουσικό του έργο και την καλλιτεχνική του προσφορά μου στον Δυτικό Πολιτισμό, μέσω του Ελληνικού Πνεύματος. Η τελετή έγινε στα πλαίσια του "Ευρω-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών", στο Ζάππειο. Την Τελετή παρουσίασε η διάσημη Αμερικανίδα δημοσιογράφος Rita Cosby, το καλοκαίρι του 2010 και είναι η 2η κατα σειρά βράβευσής του μετά το 2009, από τον ίδιο οργανισμό.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) τιμούν τον συνθέτη για το έργο του "300 Σπαρτιάτες" και "Ευρώπη, ύμνος και χρέος" & γενικότερα το διεθνές ορχηστρικό του έργο - μέσω του Ευρω Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών - με την εκτύπωση 10 έγκυρων Γραμματοσήμων πραγματικής αλλά και συλλεκτικής αξίας .

To 2017 το "ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"  βράβευσε τον Δημήτρη Κατή με "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ ΕΚΤΙΜΉΣΕΩΣ" στο 8ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο, στο "ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΘΗΝΏΝ", υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το 2018 ο Έλληνας πρέσβυς Νίκος Δ.Κανέλλος στο Αζερμπαϊτζάν, βραβεύει τον Δημήτρη Κατή στην πρωτεύουσα Μπακού για την προσφορά του στην προαγωγή του ελληνικού/δυτικού πολιτισμού, μέσω της μουσικής και των τεχνών, ύστερα από μεγαλειώδη συναυλία του συνθέτη/δημοσιογράφου, στο Μπακού.

O θρυλικός Steve Williams μάνατζερ του επίσης θρυλικού Miles Davis λέει για τον Δημήτρη: «Demetrios relentlessly demonstrates his love for the cinematic film score sound.The use of musical progressions captures the tension, and as it builds, Demetrios transports you to another place, another century, an at the same time you remain aware of the prevalent parallel in our own times».

To 2022 ολοκληρώθηκε η πρώτη κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κατή ως σκηνοθέτη/σεναριογράφου και παραγωγού, και η συνεχής πορεία της προς τα διεθνή φεστιβαλ είναι άκρως επιτυχής, καθώς ήδη έχει κερδίσει πολλές δεκάδες διεθνή κινηματογραφικά Βραβεία, Υποψηφιότητες, είναι πολλαπλώς Φιναλίστ, έλαβε Εύφημες, Μνείες και Επίσημες Συμμετοχές και προβολές στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, από την Αυστραλία, την Ινδία, Ιαπωνία και το Μπουτάν, έως την Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Βρετανία, Ουγγαρία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Η πορεία στα φεστιβαλ συνεχίζεται και την στιγμή αυτη ακριβώς έχουμε όλο και περισσότερες επιτυχίες σε πρωτα Βραβεία και Υποψηφιότητες και επίσημες συμμετοχές.

"Πρόκειται για μία δημιουργία και εθελοντική συνεισφορά του ίδιου του δημιουργού / δημοσιογράφου, Δημήτρη Κατή, καθώς και των συνεργατών του, μία προσφορά προς τον Ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο φιλοδοξούν δημιουργός και συντελεστές, όλοι τους μαζί ανιδιοτελώς, να διαφημίσουν και να προάγουν, σε ολόκληρο τον κόσμο και στα παγκόσμια κινηματογραφικά φεστιβάλ, μέσω της ταινίας αυτής. Το Broken Circle είναι μία μεγάλου μήκους ταινία διάρκειας 139 λεπτών. Ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ που τίμησαν την ταινία με 2 Πρώτα Βραβεία & 4 ακόμη Υποψηφιότητες για βράβευση, ήταν το περίφημο "ADOLPH ZUKOR International Film Festival", προς τιμην του Ούγγρο-Εβραίου Αμερικανού, Adolph Zukor, Ιδρυτή, το 1916, της Paramount Pictures, της Μεγαλύτερης Κινηματογραφικής Εταιρείας του Χόλυγουντ."

 

BRABEIA

ADOLPH ZUKOR International Film Festival, Hungary, August 14, 2022, AWARD - BEST PRODUCTION DESIGN και BEST MUSIC

ROYAL SOCIETY OF TELEVISION & MOTION PITURES AWARDS, CALCUTTA India Outstanding Achievement Award - BEST FILM SCORE - SOUNDTRACK

DRUK INTERNATIONAL FILM FESTIVAL PARO Bhutan AWARD - BEST DIRECTOR

BEST FILM SCORE / SOUNDTRACK 

PARIS FILM AWARDS France SILVER AWARD - BEST ORIGINAL SCORE

TITAN FILM FESTIVAL SYDNEY Australia AWARD - BEST SOUND

CALCUTTA INTERNATIONAL CULT FILM FESTIVAL India AWARD - BEST DIRECTOR

FLORENCE FILM AWARDS Italy SILVER AWARD - BEST SCREENPLAY

HONORABLE MENTION - SOUNDTRACK

ATHENS International monthly Film Festival Greece AWARD - BEST DIRECTING

TOKYO International monthly Film Festival Japan AWARD - BEST CINEMATOGRAPHY

SERBEST International Film Festival Moldova, Republic of SEMI - FINALIST

LONDON DIRECTOR AWARDS United Kingdom OFFICIAL SELECTION

AMERICAN GOLDEN PICTURE International Film Festival JACKSONVILLE United States AWARD - BEST DIRECTOR

CINEMAKING INTERNATIONAL FILM FESTIVAL DHAKA Bangladesh NOMINEE

8 & HALFILM AWARDS ROME Italy AWARD - BEST SCREENPLAY

MILAN GOLD AWARDS Italy AWARD - BEST SCREENPLAY - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ "ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΥΣΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟ" interviews

SOFIA ART FILM AWARDS, Bulgaria AWARD for BEST DIRECTOR FEATURE FILM και AWARD for BEST ORIGINAL SCREENPLAY

Dreamz Catcher International Film Festival Kolkata, India AWARD - BEST ACTRESS

KNIGHT OF THE REEL AWARDS Hyderabad, India AWARD - BEST NARRATIVE FEATURE FILM και BEST PRODUCER και BEST VXF ARTIST

BUDAPEST FILM FESTIVAL Hungary NOMINEE - Best Composer και Best Filmmaker

WALLACHIA Int'l Film Festival BUCHAREST, Romania AWARD - BEST PRODUCTION DESIGN

HIGH TATRAS Film & Video Festival KOSICE, Slovakia FINALIST - Best Soundtrack

CHICAGO International Indie Film Festival Chicago, Illinois, United States

Official Selection

BARCELONA Indie Awards, Spain Official Selection

Best Actor & Director Awards - New York, United States Award Winner - Best Director of a Historical Film

Golden Lion International Film Festival (GLIFF) Kolkata, India Award Winner - Best Director

Golden Lion International Film Festival (GLIFF) Kolkata, India Best Cinematography και Best Producer

Cinematic European Film Festival Craiova, Romania Award Winner - Best Production Design

HOLLYWOOD GOLD AWARDS Los Angeles, United States GOLD AWARD - BEST ORIGINAL SCREENPLAY και GOLD AWARD - BEST ORIGINAL SCORE

NEW YORK MOVIE AWARDS, United States AWARD WINNER - BEST SCREENPLAY

BEST INTERNATIONAL FILM FESTIVAL Bucharest, Romania Best Director Feature Film - Award και Best Original Score /Soundtrack–Honorable Mention

SWEDEN FILM AWARDS Stockholm, Best Director - Award και Best Feature Film - Award

International Motion Picture Awards Toronto, Canada Best Screenplay - Award και Best Lead Actress

BRUSSELS International Film Festival, Belgium Best Original Score AWARD και Best Production Design - AWARD

ART EXPERIMENTAL SCREENINGS FILM FESTIVAL FRESH STREAM Tbilisi, Georgia Best Director Award

NEW YORK INDEPENDENT CINEMA AWARDS, USA Finalist.

ΠΗΓΗ: NEW STAR, τηλ. 2108640054 - 2108220008 – 2108640017, e-mail: newstarcine@gmail.com. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.3.2023.


επιστημονικη φαντασια Τρωικος πολεμος Κατης κινηματογραφικη ταινια αρχαια Ελλαδα, Τροια ερωτας ερως
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ