Τάκης Κωσταντακόπουλος - Σύντομο Βιογραφικό

Τάκης Κωσταντακόπουλος
Σύντομο Βιογραφικό

 

Κατάγεται από την Αρχαία Ολυμπία.

Με τη μουσική και το τραγούδι ξεκίνησε το 1978, όταν σπούδαζε στη Νομική Αθηνών. Η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά έγινε το 1986 με τον δίσκο “Αφ' ενός-Αφ' ετέρου”, σε μουσική Θοδωρή Ξυδιά και Παναγιώτη Πάσπα.

Παράλληλα ξεκίνησε μουσική ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΤ, που κράτησε έως το 1995. Από το 1989 έως το 1994 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ “Στιγμές από το Ελληνικό τραγούδι”.

Είχε μια πολύχρονη δημιουργική πορεία στην δισκογραφία, με συνεργασίες, όπως με τους: Μάνο Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Άκη Δασκαλόπουλο, Ηλία Κατσούλη, Δημήτρη Ιατρόπουλο, Μιχάλη Τερζή, Χρύσανθο Μουζακίτη, Νίκο Φυλακτό, Ηλία Παπακωνσταντίνου και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Έχει ηχογραφήσει 252 τραγούδια, όλα σε πρώτη εκτέλεση.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικούς δημιουργούς, όπως με τον Λίνο Κόκοτο και τον Γιάννη Γλέζο στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα.

Με τον Γιώργο Παπαστεφάνου συνεργάσθηκε από το 2000 μέχρι το 2010 σε συναυλίες με τίτλο: “Τραγούδια από τον παλιό φωνόγραφο”, που έγιναν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το 2014 κυκλοφόρησε το CD “Συλλογή 1” με 23 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση.

Το 2016 κυκλοφόρησε το CD “Συλλογή 2” με 21 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση. Το εξώφυλλο του CD είναι φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο Αλέξανδρο Περατινό που απεικονίζει το καΐκι της Διαφυγής 1941-44 “Ευαγγελίστρια”. Στο CD περιλαμβάνεται το αντίστοιχο τραγούδι “Καϊκάκι δέκα μέτρα” σε στίχους Γιάννη Χούμα.

Το 2019 κυκλοφόρησε το CD “Συλλογή 3” με 21 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση. Το εξώφυλλο του CD είναι φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο Αθανάσιο Χρήστου και απεικονίζει την Αρχαία Ολυμπία.

Στη “Συλλογή 3” περιλαμβάνονται σε πρώτη εκτέλεση δύο ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Φώντα Λάδη, σε μουσική Μάνου Λοΐζου το πρώτο και Δημήτρη Λάγιου το δεύτερο.

Έχουν ξεκινήσει οι ηχογραφήσεις για τη “Συλλογή 4” και απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μίας κασετίνας, που θα περιλαμβάνει και τις 4 Συλλογές, με τραγούδια όλα σε πρώτη εκτέλεση.

Έχει συμμετάσχει σε δίσκους άλλων δημιουργών και ερμηνευτών με 122 τραγούδια, τα οποία στο μέλλον θα συγκεντρωθούν σε μία κασετίνα.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει γίνει παράδοση, κάθε Μεγάλη Εβδομάδα, η παρουσίαση με τους συνεργάτες του, του σπουδαίου έργου των Μίκη Θεοδωράκη-Γιάννη Ρίτσου “Επιτάφιος”, σε μουσικές σκηνές και θέατρα στην Αθήνα.

Σημαντική είναι η συνεργασία του με τους γιατρούς-δημιουργούς Άρη Χαραλαμπάκη, Φίλιππο Πατίρη, και τελευταία με τον γιατρό Αθανάσιο Ζάμπα, που έγραψε τους στίχους στα τραγούδια “Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη”, “Η Γλυφάδα των Ποιητών” και στο υπό έκδοση τραγούδι “Η Άρτα των Θρύλων”.

Η πιο καινούργια ολοκληρωμένη δισκογραφική του δουλειά, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2021, είναι το CD “Συνέχισα να ζω”, σε μουσική του νέου συνθέτη Χρήστου Ασβεστά και στίχους του λαϊκού στιχουργού Ζαφείρη Ζάφειρα. Συμμετέχει η Αλίκη Ζωγράφου.

Τιμά και σέβεται όλους τους συνθέτες και στιχουργούς, καθώς και όλους τους συναδέλφους τους τραγουδιστές με τους οποίους, από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί.

Στο cd του "Τάκης Κωνσταντακόπουλος – Συλλογή 3" (δισκογραφική εταιρεία “Καθρέφτης Ήχων Αληθινών”), περιλαμβάνονταν τα εξής τραγούδια:

 1. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟΨΕ: Μάνος Λοΐζος, Φώντας Λάδης

2. ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ: Δημήτρης Λάγιος, Φώντας Λάδης (Β’ φωνή: Βασίλης Γισδάκης)

3. ΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανδρέας Πρέζας, Λευτέρης Παπαδόπουλος (Β’ φωνή: Δέσποινα Μπακιρτζόγλου)

4. ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ: Χρύσανθος Μουζακίτης, Μάνος Ελευθερίου

5. ΧΑΡΑ: Νίκος Φυλακτός, Ηλίας Παπακωνσταντίνου

6. ΠΑΛΙ ΨΗΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΩ: Γιάννης Χούμας – Βασίλης Μαντόγλου, Γιάννης Χούμας

7. ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ: Μιχάλης Τερζής, Γιάννης Παπουτσάκης (Β’ φωνή: Διαμάντη Δαγιάση)

8. ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΦΙΛΙΑ: Παντελής Θαλασσινός, Βέρα Βασιλείου -  Πέτσα

9. ΗΛΙΕ ΜΟΥ: Γιάννης Σκαρής (Β’ φωνή: Μαρία Σκαρή)

10. Η ΜΑΝΑ: Γιάννης Χούμας (Β’ φωνή: Αλίκη Ζωγράφου)

11. ΚΑΡΑΒΙ ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ: Γιάννης Χούμας (Β’ φωνή: Αλίκη Ζωγράφου)

12. ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟ: Ανδρέας Πρέζας, Χρήστος  Κωνσταντακόπουλος (Β’ φωνή: Δέσποινα Μπακιρτζόγλου)

13. ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΜΟΥ: Φίλιππος Πατίρης (Β’ φωνή: Αλίκη Ζωγράφου)

14. ΜΟΝΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ: Νίκος Πιτλόγλου, Γιάννης Χούμας (Συμμετέχει η Αλίκη Ζωγράφου)

15. ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΤΩΝ ΘΕΩΝ: Φίλιππος Πατίρης (Συμμετέχει η Καίτη Κουλλιά)

16. Η ΣΚΟΠΙΑ: Χρύσανθος Μουζακίτης, Παύλος Μουζακίτης (Β’ φωνή: Χρύσανθος Μουζακίτης)

17. ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ: Εαρινός, Αριστείδης Γιαγιάννος

18. ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ: Χαράλαμπος Καρούσος, Γιώργος Πολ. Παπαδάκης

19. ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ:  Χρύσανθος Μουζακίτης, Μάγκυ Μπαζίνη (Β’ φωνή: Χρύσανθος Μουζακίτης)

20. ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ[1]: Χρύσανθος Μουζακίτης, Ξενοφώντας Φιλέρης (Β’ φωνή: Χρύσανθος Μουζακίτης)

21. ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: Θεόδωρος Κακαράτζης, Γιώργος Πολ. Παπαδάκης (Β’ φωνή: Ευανθία Χριστοπούλου)

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.3.2023.

 ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:

[1]            Για την Βίκυ Μοσχολιού.


Κωσταντακοπουλος αρχαια Ολυμπια ηλειας ηλεια μουσικη τραγουδι 1978, Νομικη Αθηνων δισκογραφια 1986 Αφ' ενος Αφ' ετερου Ξυδιας Πασπας ραδιοφωνικη εκπομπη ΕΡΤ, 1995 1989 1994 τηλεοπτικη Στιγμες από το Ελληνικο τραγουδι Ελευθεριου, Παπαδοπουλος, Δασκαλοπουλος, Κατσουλης, Ιατροπουλος, Τερζης, Μουζακιτης, Φυλακτος Παπακωνσταντινου δημιουργος τραγουδια, Κοκοτος Γλεζος Μεγαρο Μουσικης Αθηνας Παπαστεφανου παλιος φωνογραφος Θεσσαλονικης πρωτη εκτελεση ζωγραφος Περατινος καικι Διαφυγη 1941 1944 Ευαγγελιστρια Καικακι δεκα μετρα στιχος Χουμας Χρηστου ανεκδοτα στιχοι Λαδης, Λοιζος Λαγιος Μεγαλη Εβδομαδα, Θεοδωρακης Ριτσος Επιταφιος γιατρος ιατρος Χαραλαμπακης, Πατιρης, Ζαμπας, Βαρη Βουλα Βουλιαγμενη Γλυφαδα των Ποιητων αρτα των Θρυλων Παπουτσακης, Πιτλογλου, Σκαρης, Ασερ, Μαντογλου, Καραπανου, Κατρακης, Γοντικας, Γαβαλας, Πετριδου, Μιχαηλ, Μακαρης Ασβεστας Ζαφειρας Ζωγραφου συνθετης στιχουργος, ΜΑΝΤΕΜΟΧΩΡΙΑ χαλκιδικης χαλκιδικη Γισδακης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πρεζας, Μπακιρτζογλου Χουμας Δαγιασης Θαλασσινος, Βασιλειου - Πετσα ΗΛΙΟΣ Σκαρη ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Κουλλια Εαρινος, Γιαγιαννος Καρουσος, Παπαδακης Μπαζινη ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ πειραια πειραιως πειραιας πειραιευς Φιλερης Κακαρατζης, Χριστοπουλου Μοσχολιου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ