Το όνομα και η ζωή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στον επίσημο Πολιτιστικό Οδηγό του Δήμου Μονάχου

Το όνομα και η ζωή
του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή
στον επίσημο Πολιτιστικό Οδηγό
του Δήμου Μονάχου

Ο Δήμος Μονάχου έχει πρόσφατα τυπώσει πολιτιστικούς οδηγούς με περιηγήσεις σε ιστορικά σημαντικούς τόπους 22 δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης.

Οι πολιτιστικοί οδηγοί έχουν τον τίτλο „Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια“ (Kultur Geschichts Pfade) και αποσκοπούν στο να γνωρίσουν οι κάτοικοι Μονάχου και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο τα αξιοθέατα της πόλης Μονάχου, τους ιστορικούς χώρους και τα σπίτια ή τους τόπους εργασίας σημαντικών προσωπικοτήτων. Τα „Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια“ διατίθενται σε μορφή φυλλαδίου (εγχειριδίου), με πινακίδες προσανατολισμού που δείχνουν την αντίστοιχη διαδρομή και τον αντίστοιχο σταθμό. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διανυθούν οι διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Όπως είναι γνωστό, ο - εκ Θράκης - διεθνούς φήμης μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950) έζησε με την οικογένειά του στην περιοχή Bogenhausen Μονάχου, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου και απέθανε και ετάφη στο Μόναχο.

Με αφορμή την Ελληνο-Βαυαρική εκδήλωση Μνήμης Καραθεοδωρή που έλαβε χώρα το 2019 στο Μόναχο και τις περαιτέρω παρεμβάσεις του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση στον Δήμο Μονάχου συμπεριλήφθηκε και ο μακαριστός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (με κείμενο και φωτογραφία του στο γραφείο της οικίας του στην Rauchstr. 8) στο „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen".

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα γεγονότα, ιστορικά κτήρια και οι προσωπικότητες της περιοχής Bogenhausen αναφέρονται στο „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen“ σε 2-3 σελίδες, για τον Καραθεοδωρή όμως αφιέρωσε ο Δήμος Μονάχου 4 σελίδες.

Το „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen" καθώς και τα Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων Μονάχου είναι αναρτημένα και στο διαδίκτυο: Kultur Geschichts Pfade – Landeshauptstadt München.

Στα γραφεία της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν δωρεάν αντίτυπα του εγχειριδίου „Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen", που παρεχώρησε ευγενώς ο Δήμος Μονάχου.

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 24.5.2023.

Καραθεοδωρη Πολιτιστικος Οδηγος Δημος Μοναχου Καραθεοδωρης Μοναχο θρακη θρακας ελληνας μαθηματικος βαυαριας βαυαρια γερμανιας γερμανια μαθηματικα ελληνες θρακες μαθηματικοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ