Ιστορική έρευνα για την ζωή της Υπατίας, της γυναίκας-θρύλου - του Αθ. Μερτζανίδη

Ιστορική έρευνα
για την ζωή της Υπατίας,
της γυναίκας-θρύλου

Το βιβλίο αυτό του Αθ. Μ. Μερτζανίδη είναι ιστορική έρευνα για την ζωή της Υπατίας και όχι μυθιστόρημα. Μα αφορά ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός, μιας ξεχωριστής γυναίκας προικισμένης με εξαιρετική ομορφιά και σπάνια πνευματικά προσόντα, που δημιούργησαν τον φθόνο σε έναν ταραχοποιό Πατριάρχη. Φθόνος που τον οδήγησε στην οργάνωση ενός φρικτού βασανιστικού θανάτου αυτής της γυναίκας, θρύλου και σύμβολου. Τον πιο ανόσιο φόνο από όσους μέχρι τότε είχαν διαπραχθεί στον κόσμο, όπως αναφέρουν τα κείμενα. Μιλάμε δηλαδή για μια τραγωδία ανώτερη από όλες, γιατί ήταν πραγματική και δεν δικαιώθηκε.Έλειπε δηλαδή από την τραγωδία αυτή το σημαντικότερο μέλος της, η κάθαρση. Η τιμωρία των ενόχων. Ένας κόμπος στον λαιμό συνεχής, άλυτος και άδικος, ένα στίγμα στην ανθρωπότητα εδώ και χίλια πεντακόσια περίπου χρόνια. Μια οργανωμένη συγκάλυψη πολιτείας και θρησκείας για να αθωωθούν οι δολοφόνοι της, για να μην στιγματισθεί και καταρρεύσει μια πολιτικά κατασκευασμένη παγανιστική και ειδωλολατρική θρησκεία, που μύριες συμφορές έφερε στην ανθρωπότητα. 

Η ιστορία της Υπατίας είναι επομένως ανώτερη από κάθε μυθιστόρημα και η υπάρχουσα βιβλιογραφία το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να δικαιωθεί, να αποκαλυφθεί ο αίτιος που συνέλαβε αυτήν την ανοσιότητα και οι συνεργάτες του. Και επί τέλους ο Κόσμος να συνετισθεί και μέσω της διδασκαλίας της φιλοσοφίας στην Παιδεία, να αρνηθεί τις αιτίες της συμφοράς του.

Και ελπίζουμε η ημέρα της Παιδείας και παγκόσμια ημέρα της γυναίκας να έχει σαν σύμβολό της την μοναδική αυτή γυναίκα σύμβολο, πρότυπο και θρύλο, την Υπατία, την έσχατη διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας.

Το βιβλίο έχει 578 σελ., σχήμα 16 Χ 23 εκατ.

ΠΗΓΗ: Εκδόσεις «Σάλη», e-mail: saliedit2000@yahoo.com, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 1.8.2023.

Ιστορικη ερευνα ζωη Υπατιας, γυναικα θρυλος Μερτζανιδης ιστορια ομορφια σπανια πνευματικα προσοντα, φθονος ταραχοποιος Πατριαρχης φρικτος βασανιστικος θανατους συμβολο ανοσιος φονος βασανιστηριο βασανιστηρια κειμενα τραγωδια καθαρση τιμωρια των ενοχων ενοχος ενοχη στιγμα ανθρωποτητα οργανωμενη συγκαλυψη πολιτειας και θρησκειας αθωωση δολοφονων πολιτεια θρησκεια δολοφονος καταρρευση πολιτικα κατασκευασμενη παγανιστικη ειδωλολατρικη βιβλιογραφια αιτιος ανοσιοτητα διδασκαλια φιλοσοφια Παιδεια, συμφορα Παιδειας παγκοσμια ημερα γυναικας προτυπο διευθυντρια Βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας Αλεξανδρεια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ