Λέρος, τα τραγούδια του Γάμου

Λέρος, τα τραγούδια του Γάμου

Έγινε η παρουσίαση με τίτλο «Λέρος τα τραγούδια του Γάμου» έχει ως σκοπό την ανάδειξη και διάσωση των τραγουδιών και εθίμων μέσω cd και ένθετου που αιώνες συνοδεύουν τον λέρικο παραδοσιακό γάμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΕΡΟ, ΕΔΩ.

Στην παρουσίαση της νέας μουσικής έκδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης ARTEMIS που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο μας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λέρου μετά της αντιδημάρχου Κ. Μ. Κανάρη, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κ. Ν. Κοκκώνη, του μέλους του ΔΣ ΔΟΠΑΙΣΑΠ Κ. Α. Χατζή και των υποψηφίων ΔΣ Κ. Δ. Καπανδρίτη και Α. Κωνσταντινίδη.

Ο κ. Κόλιας συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κ. Α. Νταλλαρή, την Κ. Ζ. Χατζηκωνσταντίνου και τα μέλη του Συλλόγου τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν,έργο που αναδεικνύει και διασώζει την Πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά κυρίως ενεργοποιεί μέσω των μουσικών εργαστηρίων του συλλόγου τα νέα παιδιά οχι μόνο να γνωρίζουν τις παραδόσεις μας αλλα να αναδεικνύονται άριστοι οργανοπαίχτες των παραδοσιακών οργάνων και τραγουδιστές.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε στον Πρόεδρο και τους παρευρισκόμενους οτι η Δημοτική Αρχή θα ειναι δίπλα στον Σύλλογο συνεργαζόμενη για την διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ, 8.8.2023. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.8.2023.


Λερος, τραγουδια του Γαμου, μουσικη εκδοση Πολιτισμος τραγουδι Γαμος εθιμα λερικος παραδοσιακος Πολιτιστικη κληρονομια παραδοση οργανοπαιχτης παραδοσιακο μουσικο οργανο τραγουδιστης δωδεκανησα δωδεκανησων γαμοτραγουδα γαμοτραγουδο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ