Συμφωνία αδειοδότησης ΕΔΕΜ με την Meta

Συμφωνία αδειοδότησης
ΕΔΕΜ με την Meta

Η Meta και η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής - ΕΔΕΜ

κατέληξαν σε συμφωνία αδειοδότησης

για την χρήση μουσικής

στις ψηφιακές πλατφόρμες της Meta

Η Meta, o παγκόσμιος κολοσσός που διαχειρίζεται το Facebook και το Instagram, σύναψε συμφωνία αδειοδότησης με την ΕΔΕΜ για τη χρήση μουσικής στις ψηφιακές της πλατφόρμες.


Η συμφωνία αδειοδότησης αφορά τις συνδεδεμένες ψηφιακές πλατφόρμες της Meta για το ρεπερτόριο της ΕΔΕΜ και επιτρέπει στους χρήστες στην Ελλάδα να επιλέγουν από τον κατάλογο των αδειοδοτημένων έργων της Meta τη μουσική που θέλουν να προσθέσουν στις ιστορίες τους, στα reels και σε όποιο άλλο περιεχόμενο δημιουργούν (user-generated content). Η συνεργασία της ΕΔΕΜ με τη Meta περιλαμβάνει βεβαίως την απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων μουσικής να αντλούν έσοδα και να λαμβάνουν δικαιώματα από την χρήση των έργων τους ως μουσικό περιεχόμενο στις ψηφιακές πλατφόρμες της Meta.

 

Με την αδειοδότηση των υπηρεσιών της Meta για τη χρήση μουσικής στην Ελλάδα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν μουσικά έργα από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, καθώς και διαχρονικές επιτυχίες για κάνουν πιο ελκυστικές τις αναρτήσεις τους στο Facebook και στο Instagram. H συγκεκριμένη συμφωνία αδειοδότησης θα αποφέρει μεγαλύτερη αξία στα μέλη της ΕΔΕΜ καθώς έχουν πλέον έχουν αδειοδοτηθεί τα μουσικά έργα που ενσωματώνουν οι χρήστες στις στιγμές που μοιράζονται στο Facebook και το Instagram.

 

Με αυτή τη συμφωνία, η ΕΔΕΜ ανταποκρίνεται με συνέπεια στη δέσμευσή της να εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας προς όφελος των μελών της και σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΔΕΜ και η Meta συνεργάζονται για τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων και τον σεβασμό προς τους δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων.

 

Σχετικά με την Meta

Η Meta αναπτύσσει τεχνολογίες που βοηθούν τους ανθρώπους να συνδέονται, να βρίσκουν κοινότητες και να αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητά τους. Από την αρχή της λειτουργίας του το 2004, το Facebook άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι άνθρωποι. Εφαρμογές όπως το Messenger, το Instagram και το WhatsApp έφεραν σε επικοινωνία δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η Meta προχωρά πέρα από τις δισδιάστατες οθόνες προσφέροντας καθηλωτικές εμπειρίες όπως η επαυξημένη, εικονική πραγματικότητα, οικοδομώντας έτσι τις μελλοντικές εξελίξεις στην τεχνολογία των κοινωνικών δικτύων.

 

Σχετικά με την ΕΔΕΜ

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάληψη της συλλογικής διαχείρισης και προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μουσικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΔΕΜ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις ενός σύγχρονου ΟΣΔ.

Η ΕΔΕΜ διαχειρίζεται σήμερα τα δικαιώματα 3.500 δημιουργών και δικαιούχων δικαιωμάτων, που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο δυναμικό μέρος του ελληνικού ρεπερτορίου καθώς και ξένων μουσικών έργων, μέσω συμφωνιών εκπροσώπησης με Έλληνες υποεκδότες.

ΠΗΓΗ: ΕΔΕΜ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.9.2023.


Συμφωνια αδειοδοτηση ΕΔΕΜ Meta μετα ενωση Δικαιουχων εργων Μουσικης χρηση μουσικης ψηφιακη πλατφορμα μουσικη πνευματικα δικαιωματα

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ