Βρέθηκε ζωντανός καρχαρίας 400 ετών! Το μακροβιότερο γνωστό σπονδυλωτό! - του Γ. Λεκάκη

Βρέθηκε ζωντανός καρχαρίας
400 ετών!
Το μακροβιότερο γνωστό σπονδυλωτό!

Το 2016, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα για να υπολογίσουν την ηλικία των 28 καρχαριών της Γροιλανδίας στον Βόρειο Ατλαντικό. Αναλύοντας τα επίπεδα άνθρακα-14 στους φακούς των ματιών του καρχαρία, τα οποία σχηματίζονται πριν από την γέννηση και δεν αναγεννώνται, οι ερευνητές μπόρεσαν να υπολογίσουν πότε γεννήθηκαν οι καρχαρίες.

Ένας θηλυκός καρχαρίας εκτιμήθηκε ότι ήταν περίπου 400 ετών, καθιστώντας τον το μακροβιότερο σπονδυλωτό που είναι γνωστό στην επιστήμη έως σήμερα.  Αυτός ο αρχαίος καρχαρίας είναι στην πραγματικότητα παλαιότερος από τις… Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!
ΔΕΙΤΕ βίντεο με τον καρχαρία που γεννήθηκε το... 1627, ΕΔΩ.

Άλλοι καρχαρίες στην μελέτη εκτιμήθηκε ότι ήταν μεταξύ 272 και 393 ετών!

Αυτές οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι οι καρχαρίες της Γροιλανδίας έχουν πολύ πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι επίστεαν οι επιστήμονες προηγουμένως.

ΠΗΓΗ: Historic Vids @historyinmemes, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.8.2023.

ζωντανος καρχαριας 400 ετων μακροβιοτερο γνωστο σπονδυλωτο αρχαιος καρχαριες 2016, ραδιενεργο ανθρακας ηλικια Γροιλανδια Βορειος Ατλαντικος ανθρακας 14 φακος ματι ματια γεννηση αναγεννηση θηλυκος χρονων, ρυθμος αναπτυξης διαρκεια ζωης ζωη αναπτυξη 1627 17ος αιωνας

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ