«Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο» - Απόπειρα κλοπής σε κεντρικό μουσείο των Αθηνών! Ψυχαγωγική / εκπαιδευτική δράση

«Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο
στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο»
- Απόπειρα κλοπής
σε κεντρικό μουσείο των Αθηνών!
Ψυχαγωγική / εκπαιδευτική δράση

”Αγαπημένε μου φίλε,

Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση και εμπιστεύομαι απόλυτα μόνο εσένα για να με βοηθήσεις. Όπως ξέρεις είμαι επί κεφαλής επιμελητής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Υπέπεσε εσχάτως στην αντίληψή μου σχέδιο για την κλοπή ενός πολύτιμου ιστορικού κειμηλίου του Μουσείου. Δεν ήξερα ποιον να εμπιστευτώ και σε ποιον να μιλήσω, καθώς δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω ποιοι εμπλέκονται στην συνωμοσία….”

«Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο...»

Στις 5 Ιανουαρίου 2024 στις 12.00 το μεσημέρι, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει πιλοτικά τη νέα ψυχαγωγική / εκπαιδευτική του δράση «Αναζητώντας το χαμένο κειμήλιο στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο...».

............................................

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη: Έχω πει και έχω γράψει πως τα μουσεία είναι οι καλύτερες αίθουσες escape rooms για τα παιδιά μας... Και ιδού:

............................................

Με στοιχεία που θυμίζουν τα θεματικά δωμάτια απόδρασης (escape rooms), παρέες παιδιών αλλά και μεμονωμένοι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρατηρήσουν, να συλλέξουν στοιχεία, να συνθέσουν απαντήσεις, να λύσουν γρίφους και να εκπληρώσουν αποστολές αλληλεπιδρώντας με τον χώρο και τους ανθρώπους του Μουσείου αναπτύσσοντας την συνεργατικότητά τους, εξασκώντας τις πνευματικές τους ικανότητες καθώς και την ταχύτητά τους στην λήψη αποφάσεων και την επίλυση γρίφων και όλα αυτά υπό την αφόρητη πίεση του χρόνου ώστε να καταφέρουν να αποδράσουν εγκαίρως. Αν δεν τα καταφέρουν, απλά θα μείνουν για πάντα παγιδευμένοι στο Μουσείο.  

Δεν απαιτούνται ιστορικές γνώσεις, αφού οι συμμετέχοντες εμπλέκονται στην ιστορική αφήγηση του Μουσείου μέσα από τη διαδικασία του παιγνιδιού.

Απευθύνεται σε παιδιά: 14-17 ετών.

Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ/άτομο.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο τηλέφωνο 6938.395.635.

ΠΗΓΗ: ΕΙΜ, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 23.12.2023.

χαμενο κειμηλιο Εθνικο Ιστορικο Μουσειο αθηνων αποπειρα κλοπης κλοπη μουσεια Αθηνα ψυχαγωγικη / εκπαιδευτικη δραση αρχαιοκαπηλια αΑναζητωντας χαμενα κειμηλια Ψυχαγωγια εκπαιδευση πολυτιμο ιστορικο εμπιστοσυνη συνωμοσια πιλοτικη δωματια αποδρασης escape room, δωματιο αποδραση παρεα παιδια παρατηρηση συλλογη συνθεση απαντηση λυση γριφος αλληλεπιδραση συνεργατικοτητα αποφασιστικοτητα πιεση του χρονου παγιδευμενοι παιγνιδι παιχνιδι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ