Η Αστυνομία της Φλωρεντίας παρέδωσε κλεμμένα αρχαία ελληνικά αντικείμενα στην… Τουρκία! - του Γ. Λεκάκη

Η Αστυνομία της Φλωρεντίας
παρέδωσε κλεμμένα
αρχαία ελληνικά αντικείμενα
στην… Τουρκία…

Του Γιώργου Λεκάκη

Δέκα από τα αντικείμενα, από τερακότα, που κατασκευάσθηκαν στην… Ανατολία (σ.σ.: έτσι γενικώς και αορίστως), την περίοδο από το 3000 π.Χ. έως την Εποχή του Σιδήρου και εκλάπησαν παράνομα από την Τουρκία (έτσι γενικώς και αορίστως), κατασχέθηκαν από την Ιταλική Πολιτιστική Αστυνομία στην Φλωρεντία και παραδόθηκαν στον πρέσβυ της Τουρκίας στην Ρώμη κ. Öm. Güçlük και στους αξιωματούχους του τουρκικού Υπουργείου.

Ο κ. B. Gönültaş, αναπληρωτής γενικός διευθυντής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας, εδήλωσε:

«Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη από τις μονάδες της ιταλικής αστυνομίας και την Γενική Εισαγγελία της Φλωρεντίας το 2022, τα τέχνεργα που βρήκαμε είναι καταγωγής εξ Ανατολίας (σ.σ.: έτσι γενικώς και αορίστως!), το οποίο υποστηρίζουμε επίσης ακαδημαϊκά. Συμφωνούμε με τις ιταλικές αρχές, να επιστραφούν στα εδάφη τους…», είπε.

ΣΧΟΛΙΟ Γ. Λεκάκη:

Ας σημειωθεί δε, ότι είναι έργα τέχνης, που φιλοτεχνήθηκαν όταν οι… Τούρκοι – που τα παραλαμβάνουν - δεν ήταν καν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολίας… Τα έργα τέχνης δεν ανήκουν στα… «εδάφη», αλλά στους λαούς που τα φιλοτέχνησαν…

ΠΗΓΗ: Α.Α., ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.1.2024.

Αστυνομια της Φλωρεντιας κλεμμενα αρχαια ελληνικα αντικειμενα Τουρκια αντικειμενο, τερακοτα, Ανατολια 5.000 χρονια πριν 3000 πΧ Εποχη του Σιδηρου κλοπη παρανομα κατασχεση Ιταλικη Πολιτιστικη Φλωρεντια Ρωμη τουρκικο Υπουργειο Πολιτιστικη Κληρονομια και Μουσεια Πολιτισμου και Τουρισμου Εισαγγελια 2022, τεχνεργα Ανατολιας επιστροφη εργα τεχνης, Τουρκοι εργο τεχνη λαος επαναπατρισμος κλεμμενων εργων τεχνης αρχαιων αρχαιοτητων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ