Συμφωνία της ΕΔΕΜ με την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ για τα πνευματικά δικαιώματα

Συμφωνία της ΕΔΕΜ
με την Ένωση Δημοτικών
Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ
για τα
πνευματικά δικαιώματα

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και με κοινή συνισταμένη το σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΔΗΡΤΜΜΕ) και η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) επέκτειναν τη συμφωνία τους, επισφραγίζοντας έτσι την επιτυχημένη συνεργασία τους που ξεκίνησε το 2020.

Οι εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΕΔΕΜ, δημιουργώντας μια ευκαιρία να συζητήσουν για τον ρόλο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και την σημαντική πολιτιστική και κοινωνική συνεισφορά τους, ειδικά στις ακριτικές περιοχές της χώρας

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ, κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Συντονιστής Δημήτρης Μανιατάκος, και ο Οικονομικός Σύμβουλος Ιωάννης Ντούσιας, ενώ από την ΕΔΕΜ συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος ΔΣ, Λίνα Νικολακοπούλου, ο Γραμματέας ΔΣ Παρασκευάς Καρασούλος, η Γενική Διευθύντρια Λούκα Κατσέλη, η Διοικητική Προϊσταμένη Βασιλική Πανουτσακοπούλου, ο Εμπορικός Διευθυντής Κώστας Μακρής και ο Υπεύθυνος Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Αντώνης Γόντης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ ΕΔΕΜ και ΕΔΗΡΤΗΜΜΕ για το 2024, επισφραγίζοντας την ήδη υπάρχουσα από το 2020 εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Η κα Νικολακοπούλου και ο κ. Καρασούλος ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της ΕΔΗΡΤΗΜΕΕ για την ουσιαστική στήριξη που προσφέρουν στην ελληνική μουσική δημιουργία παρέχοντας βήμα για την προβολή των ελληνικών τραγουδιών στις εκπομπές των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ενώ η κα Κατσέλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την καλή συνεργασία που αντανακλά τον έμπρακτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημιουργών.

Από την πλευρά τους ο κ. Ζεϊμπέκης και ο κ. Μανιατάκος αναφέρθηκαν στην προσπάθεια της Ένωσης για την μετεξέλιξη των μελών της σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας τηλεόρασης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και στην πρωτοβουλία της Ένωσης για τη θέσπιση ενός καινοτόμου και λειτουργικού νομικού πλαισίου που θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε άλλες δράσεις που θα προάγουν τη μουσική δημιουργία και θα αναδεικνύουν το ρόλο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ως κανάλι επικοινωνίας και προβολής του μουσικού πολιτισμού της χώρας μας.

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάληψη της συλλογικής διαχείρισης και προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μουσικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΕΔΕΜ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα και απαιτήσεις ενός σύγχρονου ΟΣΔ. Η ΕΔΕΜ διαχειρίζεται σήμερα τα δικαιώματα 3.500 δημιουργών και δικαιούχων δικαιωμάτων, που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο δυναμικό μέρος του ελληνικού ρεπερτορίου καθώς και ξένων μουσικών έργων, μέσω συμφωνιών εκπροσώπησης με Έλληνες υποεκδότες.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Τύπου ΕΔΕΜ, τηλ.: 211 1906 745 e-mail: communication@edemrights.gr

ΠΗΓΗ: ΕΔΕΜ, 10.1.2024. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 11.1.2024.


ΕΔΕΜ Ενωση Δημοτικων Ραδιοτηλεοπτικων ΜΜΕ πνευματικα δικαιωματα Ραδιοτηλεοπτικα Μεσα Μαζικης Ενημερωσης μμε ΕΔΗΡΤΜΜΕ ενωση Δικαιουχων εργων Μουσικης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ