Η άγνωστης καταγωγής φυλή Blackfoot ζει τουλάχιστον 10.000 χρόνια στην Αμερική! Τα οστά στο Smithsonian έχουν κλαπεί από ταφές! - Ενδέχεται να επαναπατρισθούν! - του Γ. Λεκάκη

Η άγνωστης καταγωγής φυλή
Blackfoot
ζει τουλάχιστον 10.000 χρόνια
στην Αμερική!
Τα οστά στο Smithsonian έχουν κλαπεί
από ταφές!
Ενδέχεται να επαναπατρισθούν!

Του Γιώργου Λεκάκη

Η Συνομοσπονδία Blackfoot αποτελείται από τα έθνη Blackfeet, Kainai-Blood, Peigan-Piikani και Siksika. - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ, ΕΔΩ.

Genomic lineages of the Americas that evolved in the Late Pleistocene.
Nomenclature follows from (21) with USR1 (2) representing ANC-C,
Big Bar (3) representing ANC-D,
and Historic Blackfoot representing ANC-E.
Southwest Ontario (ANC-B).
Spirit Cave (ANC-A).
Η ανάλυση δειγμάτων DNA από έξι ζωντανά μέλη της Blackfoot Confederacy και δειγμάτων που ελήφθησαν από τα λείψανα τεσσάρων προγόνων τους, που φυλάσσονται στο Blackfeet Tribal Historic Preservation Office και άλλων τριών τους που φυλάσσονται στο Ίδρυμα Smithsonian, υποστηρίζει οι Blackfoot έχουν κατοικήσει περιοχές της σημερινής Montana, Alberta και Saskatchewan για περισσότερα από 10.000 χρόνια πριν από σήμερα, όπως λέει και η προφορική ιστορία τους και τα αρχαιολογικά στοιχεία.

Η χρονολόγηση των υπολειμμάτων των προγόνων τους, με ραδιενεργό άνθρακα στην εν λόγω μελέτη, δείχνει ότι είναι μεταξύ 100 και 200 ετών.

Οι πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των λειψάνων που κρατούνται στο Smithsonian είναι ελλιπείς. Αλλά πιστεύεται ότι έχουν κλαπεί από ταφές από την γη των Blackfoot τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία μεταξύ του έθνους Kainai-Blood και των γενετιστών του Πανεπιστημίου του Ιλινόις Urbana-Champaign, υποδεικνύουν ότι οι σύγχρονοι Blackfoot σχετίζονται στενά με αυτούς τους προγόνους!

Η μελέτη έχει επίσης καθορίσει ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι Blackfoot προέρχονται από μια προηγουμένως άγνωστη γενετική καταγωγή. Αυτή η γενεαλογία χωρίστηκε από την κύρια γνωστή γενεαλογία, σε όλους τους άλλους ιθαγενείς που μελετήθηκαν που ζούσαν στην Βόρεια και Νότια Αμερική, περίπου 18.000 χρόνια πριν.

Η γονιδιωματική δειγματοληψία από τα άτομα της Συνομοσπονδίας Blackfoot έδειξε, λοιπόν, ότι ανήκουν σε μια αρχαία γενεαλογία, η οποία δεν είχε περιγραφεί προηγουμένως! Και η οποία διέφερε από άλλες γονιδιωματικές γενεαλογίες στην Αμερική κατά τους Ύστερους Πλειστόκαινους χρόνους! Προσφέροντας στην έρευνα για την εξελικτική διαδικασία του πληθυσμού της Αμερικής.

Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι τα λείψανα των προγόνων που ελήφθησαν ως μέρος της μελέτης ενδέχεται να επαναπατρισθούν στο μέλλον. Οι ιθαγενείς λαοί της Αμερικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα επιστημονικά στοιχεία στην συνθήκη για τα δικαιώματα των ιθαγενών.

ΠΗΓΗ: D. F. RIDER, κ.ά. «Genomic analyses correspond with deep persistence of peoples of Blackfoot Confederacy from glacial times», Science Advances, 3.4.2024, Vol 10, Issue 14, DOI: 10.1126/sciadv.adl659. Science Magazine. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.4.2024.

αγνωστη καταγωγη φυλη ινδιανοι μπλακφουτ Blackfoot 10.000 χρονια πριν Αμερικη οστα σμιθσονιαν Smithsonian κλοπη ταφη επαναπατρισμος Συνομοσπονδια εθνη Blackfeet, Kainai Blood, Peigan Piikani Siksika μπλακφιτ καναι μπλαντ πειγκαν πιικανι σιξικα DNA λειψανα προγονος ιδρυμα μοντανα Montana, αλμπερτα Alberta σακατσουαν Saskatchewan 8000 πχ προφορικη ιστορια αρχαιολογια προγονοι ραδιενεργος ανθρακας προελευση ταφες 19ος 20ος αιωνας μΧ γενετικη αγνωστος γενεαλογια ιθαγενεις Βορεια και Νοτια 20.000 18.000 γονιδιωμα αρχαια γονιδιωματικη υστερο Πλειστοκαινο εξελιξη πληθυσμος επιστροφη ιθαγενης λαος δικαιωματα των ιθαγενων οστεοκαπηλια ονταριο καναδας Ontario σπιριτ κέιβ σπηλια πνευματος πνευματων Spirit Cave
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ