Η αμερικανική αστυνομία κτυπά τους φοιτητές, που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Βιετνάμ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ COLUMBIA 1968…

Η αμερικανική αστυνομία
κτυπά τους φοιτητές,
που διαμαρτύρονται
για τον πόλεμο του Βιετνάμ
- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ COLUMBIA 1968…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ COLUMBIA 1968 - Η αστυνομία κτυπά τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Βιετνάμ (ανάμεσα σε άλλα).

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ COLUΜBIA 2024 – Η αστυνομία κτυπά τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

57 χρόνια μετά η αστυνομία καταστέλλει βίαια την φοιτητική κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης με αίτημα την ελεύθερη Παλαιστίνη.

«Πολλοί ρωτούν ποιοι είμαστε και μερικοί νομίζουν κιόλας πως το ξέρουν. Είμαστε, λέει, ένα μάτσο μυξιάρικα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς είμαστε. Αλλά δεν έχουμε μύξες. Εκείνο που έχουμε είναι φόβος κι ελπίδα. Ή μεταπτώσεις, καθώς λένε…» - Τζ. Σ. Κούνεν.

Βραβείο Επιστροφής – Κάννες 1970

Η πραγματική ιστορία της διαμαρτυρίας των φοιτητών βασισμένη στο βιβλίο του Τζ. Σ. Κούνεν - από τις προσωπικές του μαρτυρίες.

Μια ταινία-σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου.

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ - Τhe Strawberry Statement

Σκηνοθεσία: Stuart Hagmann

Σενάριο: James Kunen, Israel Horovitz

Με τους: Bruce Davison, Kim Darby, Bud Cort

Έτος: 1970

Διάρκεια: 1:45

Γλώσσα: Αγγλικά

Η ταινία “Φράουλες και Αίμα” βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξέγερσης των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Columbia. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 οι φοιτητές πρωταγωνιστούν στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Tον Απρίλιο του 1968 καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο της Κολούμπια στην Νέα Υόρκη, εκφράζοντας την ολοκληρωτική απόρριψη του ιμπεριαλισμού των HΠA. Παλεύουν ενάντια στα κέντρα κατάταξης στο στρατό που λειτουργούν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και στις φυλετικές διακρίσεις, ενώ κύριο πεδίο δράσης τους γίνεται ο αγώνας ενάντια στο σύστημα και το ρόλο της εκπαίδευσης.

Στην ταινία ακούγονται πολλά τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών των sixties: John Lennon, Crosby, Stills, Nash & Young, Buffy Sainte-Marie, Thunderclap Newman, Richard Strauss.

TRAILER

IMDB

FINAL SCENE "THE STRAWBERRY STATEMENT" - GIVE PEACE A CHANCE.

ΠΗΓΗ: STUDIO new star art cinema, κινηματογράφος Τέχνης, τηλ: 210-8640054, 210-8220008.

αμερικανικη αστυνομια φοιτητες, διαμαρτυρια πολεμος Βιετναμ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ COLUMBIA 1968 κολουμπια ηπα αμερικη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ