Να ιδρυθεί Σχολή Ξυλοναυπηγών στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Να ιδρυθεί Σχολή Ξυλοναυπηγών
στην Ηρωική Νήσο
Κάσο

Μετά την ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου με τίτλο «Η Κασιώτικη Ναυτιλία 19ος - 21ος αιώνας» και προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Ηρωική Νήσο Κάσο, πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρχικώς την Πέμπτη 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τον κ. Γ. Δρίνη, προϊστάμενο του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Λυτρίβη.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου κ. Μιχ. Ερωτόκριτος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής κ. Γ. Φραγκούλης, ο ναυπηγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων - Ταρσανάδων κ. Β. Βασιλειάδης και ο κ. Μ. Μπαριανάκης, ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Παππά.

Στις εν λόγω συναντήσεις, έγινε μια συνοπτική αναφορά στις προϋποθέσεις ίδρυσης σχολής ξυλοναυπηγών. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν: η λειτουργία καρνάγιου, το κτήριο για διδασκαλία θεωρητικών μαθημάτων, το πρόγραμμα σπουδών, ο φορέας λειτουργίας σχολής, η εκπαίδευση εκπαιδευτών, κλπ. Επί πλέον, επισημάνθηκε η σημασία της λειτουργίας αντίστοιχης σχολής στην Σάμο, το μοντέλο της οποίας θα βοηθήσει στην οργάνωση για την σχολή στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

Αμέσως μετά την περίοδο της Λαμπρής, θα συνεχιστούν οι ενέργειες για την ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Ηρωική Νήσο, μέχρι την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου.

ΠΗΓΗ: Ηρωική νήσος Κάσος, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.5.2024.

Σχολη Ξυλοναυπηγων Ηρωικη Νησος Κασος ημεριδα ιδρυμα Ευγενιδου Κασιωτικη Ναυτιλια 19ος - 21ος αιωνας μχ ξυλοναυπηγικη Κασου, Υπουργειο Πολιτισμου αυλη Πολιτιστικη Κληρονομια Νεοτερη Παιδειας Δωδεκανησα ναυπηγος ναυπηγειο ναυτιλια Νησι ξυλοναυπηγος καρναγιο κτηριο διδασκαλια μαθηματα προγραμμα σπουδων, φορεας λειτουργια εκπαιδευση εκπαιδευτικος Σαμος καικι καικια μαραγκος καραβομαραγκος καραβομαραγκικη τεχνη Ταρσανας αρσανας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ