ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ EVERYWHERE – NOWHERE, η ψυχή ταξειδεύουσα / TRAVELING SOUL

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ
EVERYWHERE – NOWHERE,
η ψυχή ταξειδεύουσα
TRAVELING SOUL


Ψυχή ταξειδεύουσα στον λόγο και την μουσική ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Μίλτος Παύλου, μας παρασύρει για μια ακόμη φορά στο ιδιαίτερο μουσικά στιχουργικά και εκφραστικά μουσικό του ταξείδι μέσα από κλασσικές μουσικές φόρμες και προφανείς ποιητικές αναφορές στο στίχο του με δυο καινούργια δίδυμα singles σε ελληνο-αγγλική εκδοχή το πρώτο και αγγλική εκδοχή πάνω στην ίδια μουσική το δεύτερο που κυκλοφορούν ήδη.

Ο ίδιος διασκευάζοντας σε δυο γλώσσες το έργο του επιχειρεί την προώθησή του και στις ξένες αγορές ταυτόχρονα μέσω και της Protasis Music που κάνει βήματα το τελευταίο καιρό και σε αυτό τον τομέα.

Τίτλοι των δυο νέων τραγουδιών

1.EverywhereNowhere, η ψυχή ταξειδεύουσα - ελληνο - αγγλική εκδοχή

2.Traveler Soul Αγγλική εκδοχή

Ο ίδιος ο δημιουργός τους αποτυπώνει αναλύοντας τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο και των δυο τραγουδιών παρακάτω

«To τραγούδι EverywhereNowhere / η ψυχή ταξειδεύουσα είναι μια electro- synth- dream pop μεταερωτική και με μεταφυσικές ανησυχίες μπαλάντα. Αποτελεί προϊόν έμπνευσης από τον έρωτα του Μίλτου με τη σύντροφό του του Μάγια Ζίλιχ και από ένα πεζό ρομαντικού ρεαλισμού του 19ου αιώνα του Ιβάν Τουργκένεφ, έτσι όπως μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Το δίδυμο singles που δημοσιεύτηκαν είναι αφενός, η radio version της πρωτότυπης ελληνο-αγγλικής εκδοχής του τραγουδιού και αφετέρου το αγγλικό του αδελφάκι, Traveler Soul, δηλαδή η σχεδόν πιστή αγγλική μετάφραση του ελληνο-αγγλικού στίχου του πρώτου.

Το τραγούδι μιλά για τον καιρό της απώλειας και την ολιστική και υπερκόσμια φύση της βαθιάς αγάπης που φιλοδοξεί να υπερβεί το χρόνο και το εφήμερο του σώματος. Παραπέμπει στις ανακουφιστικές θεωρίες περί πανψυχισμού στο σύμπαν, ως απάντηση στη συνειδητοποίηση της ματαιότητας και της θνητότητας. Καταλήγει στην αποδοχή του αποχωρισμού και στην ανάταση μέσα από την αιώνια και υποσχόμενα αδιάλειπτη σύνδεση των ψυχών που κάποτε συναντήθηκαν και φευγαλέα ενώθηκαν σε ένα «επίγειο μετέωρο έρεισμα».


ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Έρχονται έτσι αυτά τα δύο singles να συμπληρώσουν άλλες δύο ψηφίδες του προσωπικού δίσκου ΝΟΗΜΑ που θα εκδοθεί τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο μετά την πρώτη συλλογή ‘ΙΘΑΚΗ’ με μελοποιήσεις 12 ποιημάτων του Κ. Καβάφη ο Μίλτος Παύλου επιστρέφει το Νοέμβριο με το ΝΟΗΜΑ, μια συλλογή κομματιών σε δικό του στίχο. Τα τραγούδια αγγίζουν πτυχές της ζωής ως ταξείδι, της ανθρώπινης κατάστασης και της αναζήτησης νοήματος μέσα από τον έρωτα, τη μετανάστευση, τη φυγή και την επιστροφή, την ατομική και συλλογική ολοκλήρωση και τους κοινωνικούς αγώνες.

 

* Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μίλτου Παύλου δεν έχει σκοπό το κέρδος και κάθε ενδεχόμενο έσοδο από αυτήν προορίζεται σε δωρεές σε οργανισμούς που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

 

Συντελεστές:

Μουσική: Μίλτος Παύλου

Στίχοι: Μίλτος Παύλου

Ερμηνευτής: Μίλτος Παύλου

Ενορχήστρωση: Σέργιος Βούδρης

Mix – Mastering: Σταύρος Γεωργιόπουλος @ Diskex Studio

Ηχογραφήσεις φωνής: Studio Altāria @Bruckhaufen, Vienna

Artwork - Photgraphy: Μίλτος Παύλου + JWST pic of Orion Nebulae

 

Παραγωγή: Μίλτος Παύλου - Σέργιος Βούδρης

 

Κοινωνικά δίκτυα του Μίλτου Παύλου:

https://www.facebook.com/MiltosPavlouMusic/

https://www.youtube.com/@miltospavlou

https://instagram.com/miltos_pavlou

Spotify: https://tinyurl.com/MiltosPavlou

 

Κυκλοφορεί ψηφιακά από την Protasis Music σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

Traveler Soul by Miltos Pavlou

Spotify: https://spoti.fi/3zoLFrs

iTunes/Apple: https://apple.co/4eP8J2M

Deezer: https://bit.ly/3XPAP86

YouTube: https://youtu.be/Cq9CHqkyopc

 

Everywhere Nowhere I Psihi Taxidevousa, Radio Version by Miltos Pavlou

Spotify: https://spoti.fi/3xM2HiD

iTunes/Apple: https://apple.co/3RTdsXh

Deezer: https://bit.ly/4bzp8FA

YouTube: https://youtu.be/5cwk48s0KAA

 

Σύνδεσμος για λήψη mp3: https://bit.ly/2newsingles

ΠΗΓΗ: Protasis Music cid:image003.jpg@01D7C517.CCEF1820 Παπαφλέσσα 20 Π. Φάληρο, τηλ: +30 210 36.08.040 / +30 6977.402.024 info@protasismusic.gr. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.7.2024.



ΠΑΥΛΟΥ EVERYWHERE – NOWHERE, ψυχη ταξειδευουσα / TRAVELING SOUL ταξιδευουσα λογος μουσικη συνθετης, στιχουργος ερμηνευτης ποιηση στιχος αγγλικη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ