1η Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών, 21-23 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη


1η Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών

21-23 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη


Στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2018 θα οργανωθεί στο προαύλιο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης η 1η Ελληνική Ιστορική Έκθεση Συλλεκτών.
Στον χώρο του προαυλίου θα εκτίθενται και θα πωλούνται ιστορικά κειμήλια και στρατιωτικά εξαρτήματα. Ο χώρος θα πλημμυρίσει με στολές, μετάλλια, ιστορικά βιβλία, εφημερίδες, καπέλα, και άλλα συλλεκτικά είδη από το 1821 έως σήμερα.
Μεταξύ των εκθετών θα κυκλοφορούν ντυμένοι με στολές εποχής αναβιωτές που θα φωτογραφίζονται με τους επισκέπτες και θα προσφέρουν ιδιαίτερο χρώμα στην έκθεση.
Στον χώρο του προαυλίου θα εκτίθενται στρατιωτικά οχήματα, ενώ χορευτικά συγκροτήματα από Μακεδονία, Κρήτη και Πόντο θα παρουσιάζουν δημοτικούς χορούς. Εντός του Πολεμικού Μουσείου θα προβάλλονται μονοδιάστατες και τρισδιάστατες παραγωγές με θέματα από την νεώτερη ελληνική ιστορία, ενώ συγχρόνως θα είναι ανοιχτές όλες οι εκθέσεις του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ενός από τα καλύτερα και μεγαλύτερα ιστορικά μουσεία της Ελλάδας. Κάθε βράδυ από τις 20.00-22.00 θα οργανώνεται swing party (ο χορός swing είναι αυτός που κυρίως χορεύτηκε για να εορτασθεί στο Ηνωμ. Βασίλειο και στις ΗΠΑ, η λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου).
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Ειδικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οικογένειες και τους φίλους τους η τιμή εισόδου στην έκθεση έχει καθοριστεί στα 2 ευρώ/άτομο. Ειδική τιμή θα προσφέρεται με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Πολεμικο Μουσειο Θεσσαλονικης, Ελληνικη Ιστορικη Εκθεση Συλλεκτων, κειμηλιο, στρατιωτικο εξαρτημα, στολη, μεταλλιο, ιστορικο βιβλιο, εφημεριδα, καπελο, 1821, στρατιωτικο οχημα, Θεσσαλονικη, χορος, swing, σουινγκ, Ηνωμενο Βασιλειο, ΗΠΑ, Παγκοσμιος Πολεμος, συλλογη, συλλεκτες, συλλεκτης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ