Νέος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά βιβλία και για τον ηλεκτρονικό Τύπο


Νέος μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ
για τα ηλεκτρονικά βιβλία
και για τον ηλεκτρονικό Τύπο

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε σήμερα οδηγία που επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να ορίσουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τον Τύπο.
Μέχρι σήμερα τα ηλεκτρονικά βιβλία υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, που στη χώρα μας είναι στο 24%. Αντιθέτως, τα έντυπα βιβλία υπάγονται στην κατηγορία προϊόντων με μειωμένο συντελεστή  ΦΠΑ 6%. Αυτή η διαφοροποίηση σε βάρος των ψηφιακών προϊόντων αποτελεί κι ένα εμπόδιο στη διάδοσή τους. Με την οδηγία παρέχεται η δυνατότητα και στη χώρα μας να αρθεί αυτή η ανισορροπία και να υπαχθούν και τα ηλεκτρονικά βιβλία στον μειωμένο συντελεστή του 6%. Η μείωση αυτή ενδέχεται να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικών βιβλίων  και Τύπου (ηλεκτρονικού ενημερωτικού περιεχομένου) που σήμερα, στη χώρα μας, είναι ελάχιστες.
Ο ΟΣΔΕΛ χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Ευρωπαίων συγγραφέων και εκδοτών, για την επίτευξη του οποίου συνέβαλαν και οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια των σχετικών διαβουλεύσεων στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2018.

ΠΗΓΗ: ΟΣΔΕΛ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΦΠΑ, ηλεκτρονικο βιβλιο, Τυπος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ