Πολωνία και Ελλάδα ζητούν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ για τις φρικαλεότητες των ναζί στις χώρες τους, από την Γερμανία - βίντεο

Πολωνία και Ελλάδα
ζητούν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ
για τις φρικαλεότητες των ναζί
στις χώρες τους,
από την Γερμανία

Ελλάδα και Πολωνία έχουν στείλει προειδοποιήσεις στο Βερολίνο με αιτήματα για δισεκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις για τις φρικαλεότητες των  Γερμανών ναζί στις χώρες τους.
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda υποστηρίζει ότι η χώρα του δεν αποζημιώθηκε ποτέ επαρκώς, αφού οι γερμανικές δυνάμεις κατέστρεψαν την Βαρσοβία και την μετέτρεψαν σε ερείπια κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο κ. Duda εδήλωσε στην μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag»: «Οι αποζημιώσεις δεν είναι κλειστό θέμα. Εμπειρογνώμονες ασχολούνται με αυτό στο πολωνικό Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές θα το συζητήσουν και θα αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα. Η Βαρσοβία δέχθηκε επιθέσεις στο έδαφός της. Τα αρχικά αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων δείχνουν ότι ποτέ δεν μας αποζημίωσαν».

Η Ελλάς εργάζεται επίσης με δικά της σχέδια για να ζητήσει αποζημίωση για ζημίες που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της Κατοχής της χώρας από την γερμανο-ναζιστική εποχή.


ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ «BREAKING - EU BOMBSHELL: Poland and Greece demand €1TRILLION from Germany for Nazi W,W,2 payback» του News2U:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στα βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.

ΕΠΙΣΗΣ, για τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Πολωνια, Βερολινο, αποζημιωσεις, Γερμανοι, ναζι, Ντουντα, αποζημιωση, Γερμανια, Βαρσοβια, Παγκοσμιος Πολεμος, Μπιλντ, Ελλας, Ελλαδα, Κατοχη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ