Γενοκτονία: Πολιτικές, ιστορικές και κοινωνικές διαστάσεις - Κείμενα των Τιουρκάν Μπαλαμπάν - Μεράλ Γκεϋλανί - Ραγκίπ Ζαράκολου - Σαΐτ Τσετίνογλου - Ταμέρ Τσιλιγκίρ - Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί - Θεοφάνη Μαλκίδη


Γενοκτονία: Πολιτικές, ιστορικές
και κοινωνικές διαστάσεις 

Κείμενα των Τιουρκάν Μπαλαμπάν - Μεράλ Γκεϋλανί
- Ραγκίπ Ζαράκολου - Σαΐτ Τσετίνογλου
- Ταμέρ Τσιλιγκίρ - Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
- Θεοφάνη Μαλκίδη


Στην ανάγκη να αναδειχθούν πτυχές της Γενοκτονίας και ιδιαίτερα την οπτική των διανοουμένων και συγγραφέων που έζησαν και ζουν στην Τουρκία, αποσκοπεί η συγκεκριμένη έκδοση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα κείμενα των Τιουρκάν Μπαλαμπάν, Μεράλ Γκεϋλανί, Ραγκίπ Ζαράκολου, Σαΐτ Τσετίνογλου, Ταμέρ Τσιλιγκίρ, Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, καθώς και του Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος έκανε τις μεταφράσεις από την τουρκική γλώσσα και είχε και τη γενική επιμέλεια.

Η έκδοση του βιβλίου που αφορά το πεδίο της ανάκτησης ενός μέρους της ιστορίας που συνδυάστηκε με την Γενοκτονία και τελικώς την εκδίωξη των Ελλήνων που ζούσαν στο Οθωμανικό κράτος, στην περίοδο του Νεοτουρκικού και Κεμαλικού καθεστώτος, συνάντησε τον αγώνα και τη θέληση των διανοούμενων που ζουν ή ζούσαν στην Τουρκία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν πολλά και ουσιαστικά βήματα.
Έτσι εκτός από τα βασικά ιστορικά γεγονότα τα οποία έπρεπε να αναδειχθούν και θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα άγνωστα, θα έπρεπε να επισημανθούν και οι σύγχρονες εξελίξεις σε ένα θέμα, αυτό της Γενοκτονίας, το οποίο σημάδεψε στις αρχές του 20ού αιώνα τους Έλληνες αλλά και τους Αρμένιους, τους Ασσύριους και συνεχίζει να αποτελεί μείζον ζήτημα για τους Κούρδους σήμερα.


Μάλιστα η Γενοκτονία επειδή θεωρείται ένα έγκλημα χωρίς παραγραφή, η συγκεκριμένη έκδοση θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο το μαζικό έγκλημα το οποίο για πολιτικούς λόγους, συμφέροντα και λογικές διαγράφηκε από τη μνήμη.
Εδώ και χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας ιστορικής σημασίας ειλικρινής διάλογος με έντιμες προσωπικότητες στην Τουρκία. Έλληνες οι οποίοι παρέμειναν εκεί μετά από τη διαδικασία Γενοκτονίας και αφομοίωσης, αλλά και Τούρκους, Κούρδους και εκπροσώπους άλλων λαών, που συνέπεια, ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα και ειλικρίνεια, αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για την αλήθεια.

Μία ιδιαίτερη στιγμή ήταν το Συνέδριο στην Άγκυρα για το Ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία τον Απρίλιο του 2016 και κάποτε έρχεται η ιστορική στιγμή που πρέπει να μιλήσεις στον τόπο του εγκλήματος για το έγκλημα που διέπραξαν οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί, οι δάσκαλοι του Χίτλερ και των Ναζί. Το τίμημα βαρύ, πολλοί από τους συγγραφείς του τόμου αυτού βρέθηκαν φυλακισμένοι, άλλοι κατόρθωσαν και ξέφυγαν από το ρατσιστικό, φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων αποτελεί μία από τις σκοτεινές στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας, ωστόσο με την τόλμη και το θάρρος που δείχνουν οι προσωπικότητες που αγωνίζονται στην Τουρκία για το ζήτημα αυτό, αποδεικνύεται ότι ο αγώνας αναγνώρισης, ζωής και αλήθειας, θα είναι νικηφόρος.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα σχετικά με ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΓενοκτονια, διανοουμενοι, συγγραφεας, Τουρκια, εκδοση, Μπαλαμπαν, Γκευλανι, Γκειλανι, Ζαρακολου, Τσετινογλου, Τσιλιγκιρ, Γιαιλαλι, Μαλκιδης, Ελληνες, Οθωμανικο κρατος, Νεοτουρκοι, Κεμαλ, Αρμενιοι, Ασσυριοι, Κουρδοι, Ποντιοι, Κεμαλικοι, Χιτλερ, Ναζι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ