Επιβεβαιώθηκε η άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας - του Ν. Αναγνωστάτου


Επιβεβαιώθηκε
η άνευ όρων παράδοση
της Μακεδονίας

Του Νίκου Αναγνωστάτου

Έρχονται στιγμές που αμφιβάλειςαν αυτά που βλέπεις και ακούς, είναι αλήθεια ή αποτελούν μέρος μιας σοβαρής παράκρουσης. Έτσι αισθάνθηκα παρακολουθώντας τα γενόμενα στα Σκόπια και όλες τις φανφάρες που ακολούθησαν. Αλήθεια ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη αντιληφθεί το μεγάλο του λάθος, ή με τις σπασμωδικές αυτές κινήσεις, προσδοκά να απαλύνει την μεγάλη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού; Το πιο πιθανό συμπέρασμα, είναι ότι ο κ. Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τι έκανε, αλλά και γιατί το έκανε, έτσι μονομερώς, αγνοώντας όχι μόνο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και πιο στενοί του συνεργάτες, εμφανίζονται χαμογελαστοί και ικανοποιημένοι, οφείλεται μάλλον στις αναλλοίωτες ιδεοληπτικές διεθνιστικές τους αντιλήψεις, αν δεν προσποιείται χαρούμενος με την προσδοκία να επηρεάσει τον ελληνικό λαό ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι και τόσο κακή η συμφωνία. Διότι μου είναι δύσκολο να δεχθώ ότι Έλληνες πολιτικοί ξεπουλάνε την δοξασμένη μας Μακεδονία χωρίς ίχνος ενοχής.


Το απογοητευτικό της θλιβερής αυτής ιστορίας, είναι τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και τα βολεμένα άτομα, που δεν τολμούν να εκφράσουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους, αλλά προσπαθούν να ξεπεράσουν ακόμη και τους κυβερνητικούς παράγοντες, με έωλα όμως επιχειρήματα, από αστεία μέχρι γελοία, σε τέτοιο βαθμό και έκταση, που μάλλον προκαλούν την λύπηση. Τα άτομα αυτά περιορίζονται, όπως πιο πάνω ανάφερα, στα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος και στους βολεμένους ή τους ελπίζοντες σε βόλεμα. Οι υπόλοιποι πάνω από του 70% των Ελλήνων, παρακολουθούν όλες αυτές τις γιορτές που γίνονται με έξοδα του ελληνικού λαού, με σκεπτικισμό, δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, διερωτώμενοι μέχρι πού θα φθάσει αυτή η κατρακύλα και μέχρι πότε όλοι αυτοί θα ενεργούν θεωρώντας ότι η Ελλάδα, το κράτος μας, τους ανήκει. Μας θυμίζει τον Λουδοβίκο τον 14ον ο οποίος έλεγε ότι l’etat c’est moi, το κράτος είμαι εγώ! Δυστυχώς αντί να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, κομπάζουν για ανύπαρκτες επιτυχίες, όπως η δήθεν έξοδός μας από τα Μνημόνια, ενώ η εξάρτησή μας είναι εξίσου ασφυκτική, η οικονομία μας παραπαίει και η καταφυγή του κ.Τσίπρα στο κλειστό του Γαλατσίου, στον παλαιό ακραίο αριστερισμό, στο ΕΑΜ και τοιαύτα, που αιματοκύλησε την Ελλάδα και που ακόμη σοβαροί παλαιοί αριστεροί, εκφράζουν την ικανοποίηση τους που δεν πέτυχαν να σκλαβώσουν την Ελλάδα. Φαίνεται ότι το μικρόβιο αυτό του αριστερισμού ακολουθεί μέχρι τον τάφο και επομένως ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση, κυρίως για να αποτρέψουμε ένα νέο καταστροφικό διχασμό.
 Σε όλη αυτή την καταστροφική καταιγίδα, η αντιπολίτευση που είναι; Τι κάνει; Ποιες ενέργειες και εκδηλώσεις πραγματοποιεί για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό των επικίνδυνων για τη χώρα μας σχεδίων της κυβέρνησης αυτής και απλά αναμένει να πέσουν ως ώριμο φρούτο; Όσο προχωρά ανενόχλητα στα δικά της σχέδια και αποφάσεις στην πιο πάνω γραμμή, αποδεικνύει ότι, χρειαζόμαστε μια πιο δυναμική και αποφασισμένη αντιπολίτευση για να φρενάρει και να ανατρέψει την κατηφορική αυτή πορεία για τη χώρα μας. Ας προβληματιστούν οι υγιείς δυνάμεις!
Ο κ. Ζάεφ, πρωθυπουργός των Σκοπίων, έχει κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένος και να καμαρώνει σαν «γύφτικο σκεπάρνι», που λέμε στο χωριό μου, να το δείχνει χοροπηδώντας σαν παιδί, να βγάζει σέλφι και να μην ξέρει πώς αλλιώς να εκφράσει την ικανοποίησή του. Ο βαθύτερος λόγος της χαράς του, είναι ότι, ύστερα από τόσων χρόνων προσπαθειών, που καμιά υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση, δεν διανοήθηκε ποτέ να υποχωρήσει, το πέτυχε τώρα ο κ. Τσίπρας και νομιμοποιήθηκε η πρωτάκουστη αυτή ιστορική απάτη, ο σφετερισμός της ιστορίας της Μακεδονίας μας, έστω και αν γνωρίζει κατά βάθος ότι στην ουσία αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μασκάρεμα σε μια διαρκούς διάρκειας Απόκρεω.
Όλοι οι εν ζωή σκοπιανοί, έχουν ασφαλώς γαλουχηθεί ότι είναι Μακεδόνες σε ένα Μακεδονικό κράτος με όλη του την δοξασμένη ιστορία. Έχουν λοιπόν δίκιο να τους λέει τώρα ο Ζάεφ, ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι γλώσσα μας είναι η νοτιοσλαβική, αλλά κατορθώσαμε να την ονομάζουμε Μακεδονική, με τη συναίνεση εκείνων των Ελλήνων που θέλησαν να μας βοηθήσουν. Ικανοποιήθηκαν αυτοί οι Έλληνες, με το να αναφέρουμε στη περιβόητη Συμφωνία, ότι είναι η νοτιοσλαβική, ενώ όταν εμείς λέμε ότι έχουμε την Μακεδονική γλώσσα, ποιος ξέρει αυτή τη σημείωση της Συμφωνίας; Έτσι λοιπόν τους ξεγελάσαμε τους Έλληνες, ή η παρέα του κ. Τσίπρα νόμισε ότι θα ικανοποιήσει τους Έλληνες, ότι έσωσαν, όπως λέει, την ελληνική ιστορία, ωσάν οι Έλληνες να τρέφονται με χορτάρι! Ποτέ οι Έλληνες δεν θα δεχθούν αυτή την ιστορική απάτη!
Η ίδια απάτη ισχύει και για την μακεδονική ιθαγένεια που τους παραχώρησε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση μειοψηφίας, που τους δίνει το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες, τόσο άσκεφτα, ανεύθυνα και ασφαλώς αντεθνικά. Είμαστε βέβαιοι ότι, αν κάποιος εξηγήσει στην νεολαία των Σκοπίων όλη αυτή τη μεθόδευση, θα πρέπει να επαναστατήσουν, μη δεχόμενοι να ζουν πάνω σε μια φτιασιδωμένη ψευτιά. Αν πάλι κάποιοι σοβαροί και υπεύθυνοι λόγιοι επιστήμονες τους εξηγήσουν με έναν επιστημονικά ιστορικό τρόπο την πραγματικότητα και ότι και οι Σλάβοι έχουν τον δικό τους πολιτισμό και από αυτούς εξαρτάται πόσο ψηλά θα τον οδηγήσουν, θα πεισθούν ότι είναι προτιμότερο να μην είναι μασκαρεμένοι ψευδο-Μακεδόνες, σφετεριστές άλλων όνομα και πολιτισμό, αλλά Σλάβοι έντιμοι και αληθινοί και εξαρτάται από τους ίδιους πόσο ψηλά θα τον αναδείξουν.
Αυτό ακριβώς είχαν υποχρέωση να πράξουν όλοι αυτοί οι «Μεγάλοι» και «μικροί», που πανηγυρίζουν τώρα που βρέθηκε μια ελληνική κυβέρνηση να τους κάνει τα χατίρια, σε ένα νεοφυές κρατίδιο μεγέθους πληθυσμού αυτού της Θεσσαλονίκης μας, και να αγνοούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, και να τους πείσουν να πάρουν ένα άλλο όνομα, αν δεν επιθυμούν κάποιο όνομα σλαβικής προέλευσης, ή το Βαρδάσκα που είχαν πριν την πονηριά του Τίτο να ονομάσει Μακεδονία την επαρχία αυτή της Γιουγκοσλαβίας, ή ας ονομαστούν Παιονία, που είναι το αρχαίο όνομα της περιοχής αυτής που κατοικούν. Θα μπορούσαν ακόμη να τους υποσχεθούν κάθε βοήθεια, παντός είδους, να αναδειχθούν και να βελτιωθούν οικονομικά και πολιτιστικά. Αν οι ίδιοι αυτοί οι «Μεγάλοι» δεν το αντιλαμβανόταν, είχε υποχρέωση η ελληνική κυβέρνηση να τους το επισημάνει έντονα και αποφασιστικά, και να μην παραδοθούν άνευ όρων.
Έχουμε εθνική και ηθική υποχρέωση, έναντι αυτού του περήφανου λαού, να απαιτήσουμε από αυτούς που τόσο ενθουσιάστηκαν με αυτή την λύση, να μας εξηγήσουν τον βαθύτερο λόγο που πανηγυρίζουν τόσο έντονα με την επίσκεψη αυτή του κ. Τσίπρα στα Σκόπια, ωσάν να είχε επιτευχθεί μια παγκόσμια ειρήνη ή να είχε αποφευχθεί μια παγκόσμια σύρραξη! Απίστευτο και όμως αληθινό! Μαρτυρεί όμως πως η Συμφωνία των Πρεσπών, είχε γι΄ αυτούς μια πολύ μεγάλη αξία, πέραν και πάνω από την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Το αποκορύφωμα του μεγάλου «μυστικού» αυτών των διεθνών παραγόντων που δεν μας υπολογίζουν ούτε καν ότι υπάρχουμε, για ποιο λόγο αξίζει να τους απονεμηθεί το Νόμπελ. Ωσάν πρωταπριλιάτικο αστείο ακούστηκε.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μακεδονια, μακεδονικο, σκοπια, σκοπιανο, ΠΓΔΜ, FYROM, Τσιπρας, Ζαεφ, Αναγνωστατος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ