ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: ΜΙΛΑΕΙ - ΓΡΑΦΕΙ – ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ - της Μ. Στούπη


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ
ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
ΜΙΛΑΕΙ - ΓΡΑΦΕΙ – ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ

Της μουσικού Μαρίας Στούπη


…ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΔΑ ΜΑΣ.
ΟΜΩΣ, Η ΖΩΗ ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ», ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ 85 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ:
 ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΖΟΥΝ:

- ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

- ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ.

- ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΙΤΑΝΩΝ.

- ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΣΣΩΠΗΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ,

ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ! Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΫΛΑΝΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ!
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΥΡΙΖΑΝ. ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ Θ’ ΑΚΟΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ!
ΟΜΩΣ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ «ΜΑΡΙ-ΓΑΙΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: ΜΙΛΑΕΙ - ΓΡΑΦΕΙ - ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΕΔΩ.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ή ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΡΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ.


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ. 
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!
Σ’ ΕΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα της ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΥΠΗ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΑΜΒΡΑΚΙΑ, ΓΙΤΑΝΗ, ΚΑΣΣΩΠΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ