Γλυπτά 14.000 χρόνων σε σπήλαιο της Γαλλίας! Από ψημένο πηλό! Και βραχογραφίες με ορυκτά!


Γλυπτά 14.000 χρόνων
σε σπήλαιο της Γαλλίας!

Από ψημένο πηλό!
Και βραχογραφίες με ορυκτά!


Ένα γλυπτό έργο τέχνης, 14.000 χρόνων, ευρέθη στο σπήλαιο le d' Audoubert, στην Ariege της Γαλλίας… Το γλυπτό σύμπλεγμα με τους βίσσωνες, οι οποίοι ήταν φιλοτεχνημένοι ο ένας δίπλα στον άλλο (!!!), ακουμπά σε έναν μικρό βράχο…
Το έργο έχει 6 μ. μήκος, και είναι πολύ όμορφο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περί ΒΙΣΣΩΝΩΝ, ΕΔΩ.


Το σπήλαιο του Tuc Audoubert ανακαλύφθηκε από τους τρεις υιούς του κόμη Henri Bégouën στις 20 Ιουλίου και 10 Οκτωβρίου 1912.


Τα σημάδια χεριού του καλλιτέχνη εξακολουθούν να είναι ακόμη σαφώς ορατά στο έργο, καθώς και οι τεχνικές που χρησιμοποίησε για την απόδοση των λεπτομερειών του προσώπου και της χαίτης των βισσώνων. Έργα τέχνης, όπως αυτά, δείχνουν σαφώς ότι ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τον πηλό για καλλιτεχνική έκφραση, πολύ πριν «χρησιμοποιηθεί» η φωτιά για την πλαστική, με την συμβατική χρονολόγηση, που έλεγαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες…
Αυτά τα σπήλαια είναι, επίσης, καλυμμένα με σχέδια από βίσσωνες και άλλα ζώα-θηράματα, βραχογραφίες από τον άνθρακα της πυράς, καθώς και από ορυκτά του εδάφους, όπως το οξείδιο του σιδήρου και το μαγγάνιο, που δείχνουν ότι αυτά τα κεραμικά χρώματα που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι γνωστά από τότε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΔΩ.

Η χαίτη και η γενειάδα φαίνεται να είναι σκαλισμένα με ένα εργαλείο, αλλά οι γνάθοι, από το νύχι του γλύπτη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΔΩ.

Η εντύπωση που δίνεται είναι μια απέραντη φυσιοκρατική ομορφιά. Ο θηλυκός βίσσωνας είναι έτοιμος να ζευγαρώσει ή μόλις ζευγάρωσε, ενώ ο αρσενικός βίσσωνας εισπνέει αέρα... (σ.σ.: Μοιάζουν σαν να ξαποσταίνουν μετά την ερωτική πράξη). Και τα δύο ζώα στηρίζονται σε έναν κεντρικό βράχο και είναι απίστευτα καλά διατηρημένα! Μόνο κάποιες ρωγμές στο σώμα τους. Επίσης στον θάλαμο υπάρχουν δύο άλλες μορφές βισσώνων, και οι δύο χαραγμένες στο έδαφος.
Οι προϊστορικοί αρχαιολόγοι έχουν θεωρήσει ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων (συμπεριλαμβανομένου και ενός παιδιού) παρέμεινε στο σπήλαιο Tuc d’Audoubert, ίσως για να συμμετάσχει σε κάποια/κάποιες τελετές…
Η θέση του πηλού - περίπου 650 μ. από την είσοδο - υποδεικνύει κάποιο συνειδητό είδος τελετουργικής ή «σαμανιστικής» διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: Archaeology world, 11.12.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.12.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΣΠΗΛΑΙΑ, ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Γ. Λεκάκη:

1. Είναι η πρώτη χρήσις φυσικού βράχου, για στήριξη γλυπτού έργου τέχνης! Ενώ το αρχαιότερο γλυπτό του κόσμου είναι 700.000 χρόνων - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

2. Η φωτιά κατά βούληση από τον άνθρωπο είναι κατά πολύ αρχαιότερη των 14.000 χρόνων, ακόμη και απ’ αυτό το εύρημα και φυσικά απ’ ό,τι έλεγαν έως τώρα οι επιστήμονες… Το δώρο του Προμηθέα στην Πελοπόννησο είναι γνωστό πριν 34.000 χρόνια ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΘΡΑΚΕΣ, ΕΔΩ.

3. Οι βίσσωνες έγιναν γνωστοί στην Ευρώπη (τουλάχιστον) από τους Θράκες Βίστωνες, των οποίων το όνομα φέρουν (Βιστωνία, Βιστωνίδα, Βίστωνες > βίσσωνες)… Κάτι που μαρτυρά την εξάπλωση των Θρακών στην Ευρώπη, πριν (τουλάχιστον) 14.000 χρόνια… ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.
Οι βίσσωνες ορθογραφούνται με δύο «σ». Κάθε που τους γράφετε με ένα «σ», τους αποκόπτετε από την θρακική καταγωγή τους, από τους Βίστωνες…

4. Την ίδια εποχή (14.000 χρόνια πριν από σήμερα) σε άλλο σπήλαιο της Γαλλίας, χαρακτικά παρέπεμπαν στους μινωίτες Κρήτες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΓλυπτα, σπηλαιο, Γαλλια, ψημενος πηλος, βραχογραφιες, ορυκτα, γλυπτο εργο τεχνης,  σπηλια, Ωντουμπερτ, Αριεγη, γλυπτικη, γλυπτο συμπλεγμα, βισσωνες, βραχος, Τυκ Ωντουμπερ, Τρεις Αδελφοι, Μπεγκουεν, 1912, χερι, καλλιτεχνης, προσωπο, χαιτη, βισσωνας, πηλος, καλλιτεχνια, φωτια, πλαστικη, σπηλαια, σχεδιο, βισσων, ζωα, θηραμα, βραχογραφια, ανθρακας, πυρα, ορυκτο, οξειδιο σιδηρου, σιδηρος, μαγγανιο, κεραμικα χρωματα, χρωμα, γενειαδα, εργαλειο, γναθος, νυχι, γλυπτη, θηλυκο, ζευγαρωμα, αρσενικος, βισωνας, ρωγμη, σωμα, θαλαμος, βισωνες, χαρακτικη, προιστορια,  αρχαιολογια, τελετη, τελετουργια, σαμανοι, Προμηθεας, Πελοποννησος, Κλεισουρα, βισων, Ευρωπη, Θρακες Βιστωνες, Βιστωνια, Βιστωνιδα, Βιστωνες, Θρακη, χαρακτικη, μινωιτες Κρητες, Κρητη, σπηλαιο Τριων Αδελφων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ