Γλυπτό 25.000 χρόνων με… ελληνικά γράμματα, ενώ κρατά και Κέρας-Ημερολόγιο, το αρχαιότερο ημερολόγιο του κόσμου!!!


Γλυπτό 25.000 χρόνων
με… ελληνικά γράμματα,
ενώ κρατά και Κέρας-Ημερολόγιο,
το αρχαιότερο ημερολόγιο του κόσμου!!!


Η Αφροδίτη του Laussel / Venus of Laussel είναι ένα ανάγλυφο έργο τέχνης, ένα άγαλμα από ασβεστόλιθο, ύψους 46 εκατ. Εικονίζει μια γυμνή γυναίκα. Είναι βαμμένο με κόκκινη ώχρα και βρέθηκε στο βραχοκαταφύγιο Abri de Laussel, στο Marquay, της Dordogne στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Το γλυπτό ανάγεται στον πολιτισμό που επισήμως καλείται «Gravettian» της Άνω Παλαιολιθικής εποχής (περίπου 25.000 χρόνια πριν).


Αυτήν την στιγμή εκτίθεται στο Μουσείο της ΑκουιτανίαςMusée d'Aquitaine στο Μπορντώ της Γαλλίας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για αυτά τα ΑΓΑΛΜΑΤΑ "ΑΦΡΟΔΙΤΕΣ", ΕΔΩ.

Σύμφωνα με την Riane Eisler, η «Αφροδίτη» κρατά στο δεξί της χέρι, ένα κέρας σε σχήμα ημισελήνου με 13 εγκοπές: Είναι ο αριθμός των σεληνιακών κύκλων μέσα σε έναν χρόνο. Άρα το τέχνεργο αυτό είναι και ημερολόγιο! Το άλλο της χέρι, «διδάσκει» την σχέση μεταξύ των κύκλων της Σελήνης και των εμμήνων κύκλων των γυναικών, αφού δείχνει τον κόλπο της (βλ. Eisler R. «Sacred Pleasure: Sex, Myth, and the Politics of the Body», σελ. 61).


Το απρόσωπο κεφάλι της «Αφροδίτης» στρέφεται προς το κέρας-ημερολόγιο, την βάση της ζωής της…
Αυτό το κέρας-ημερολόγιο, εάν «διαβαστεί» σωστά, προσφέρει γέννες (γεννήματα > πλούτος) άρα ταυτίζεται και με το «Κέρας της Αμάλθειας». Τόσο ισχυρό σύμβολο, που το γλυπτό λέγεται επισήμως και «La Femme à la Corne».
Και είναι το αρχαιότερο έως τώρα ημερολόγιο. (Το αρχαιότερο έχει βρεθεί στην Ρωσία, και είναι 20.000-22.000 χρόνων).

Η Venus of Laussel έχει μεγάλα στήθη και αιδοίον, σύμβολα γονιμότητος.
Μάλιστα, τα δυο στήθη έχουν μια μικρή διαφορά μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα στήθη των γυναικών, και όπως συμβαίνει με κάθε δεξιά μεριά του ανθρώπου, σε σχέση με την αριστερή του ιδίου ανθρώπου. Αλλά αυτό δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν το παρατηρούμε σε ένα γλυπτό 25.000 χρόνων!!!
Αλλά το ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι έχει «διαβαστεί» ένα «Υ» στον μηρό της.
Ίσως να αφορά την κοιλιά και το αιδοίον της. Τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, διότι για την περιοχή αυτή των γυναικών η ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη που αρχίζει από «Υ»: Υστέρα!!!
Και άλλα ελληνικά γράμματα (πιθανά Ε, Μ, Σ, Κ, Η, Λ) στην κόμμωση ή μαντήλι της, και αλλού σε άλλα σημεία…

Την ύπαρξη γραμμάτων-συμβόλων στο εν λόγω γλυπτό
μπορείτε να την ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το γλυπτό αυτό ανακαλύφθηκε το 1911 από τον ιατρό Jean-Gaston Lalanne.

Σημειώστε ότι ελληνικά γράμματα και σύμβολα της γραμμικής γραφής έχουν βρεθεί σε ακόμη αρχαιότερη τέχνη, στις βραχογραφίες των Σπηλαίων Λασκώ

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.12.2019.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...


ΛΕΞΕΙΣΓλυπτο, ελληνικα γραμματα, Κερας, Ημερολογιο, Αφροδιτη του Λωσελ, αναγλυφο, εργο τεχνης, αγαλμα, ασβεστολιθο, γυμνη γυναικα, βαφη, κοκκινη ωχρα, βραχοκαταφυγιο, Αμπρι ντε Λωσελ, Μαρκουει, Ντορντον, Γαλλια, γλυπτικη, πολιτισμος, Γκραβετιαν, Ανω Παλαιολιθικη εποχη, Ακουιτανια, Μπορντω, Μπορντο, Εισλερ, Αισλερ, δεξι χερι, ημισεληνος, εγκοπη, αριθμος, σεληνιακος κυκλος, χρονος, τεχνεργο, Σεληνη, εμμηνα, εμμηνος κυκλος, εμμηνος ρυση, κολπος, σεξ, μυθος, σωμα, απροσωπο κεφαλι, γεννα, γεννημα, πλουτος, Κερας της Αμαλθειας, συμβολο, ημερολογια, Ρωσια, στηθη, στηθια, αιδοιον, αιδοιο, συμβολα γονιμοτητος, γονιμοτητας, γονιμοτητα, ανθρωπος, Υ, μηρος, κοιλια, αιδοιο, ελληνικη γλωσσα, Υστερα, κομμωση, μαντηλι, 1911, Λαλαν, γραμμικη γραφη, τεχνη, βραχογραφια, Σπηλαια Λασκω, Λασκο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ