Ξεκινά η υποβολή προτάσεων συμμετοχής στο 4ο πρόγραμμα χορηγιών του ΟΣΔΕΛ


Ξεκινά η υποβολή
προτάσεων συμμετοχής
στο 4ο πρόγραμμα χορηγιών
του ΟΣΔΕΛ

O Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), συνεπής στην αποστολή του, στηρίζει έμπρακτα τις εκδηλώσεις ή δράσεις φορέων που συνιστούν πολιτιστική προσφορά όχι μόνο για τα μέλη του Οργανισμού, αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΣΔΕΛ, για τέταρτη συνεχή χρονιά, προσκαλεί τους φορείς που λειτουργούν με μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ή σωματείου, να υποβάλουν τις προτάσεις συμμετοχής τους στο 4ο πρόγραμμα χορηγιών.
Βάσει των όρων του Κανονισμού Χορηγιών του ΟΣΔΕΛ, για το έτος 2020, επιλέχθηκε ο εξής άξονας-στόχος πολιτιστικών δράσεων:
Προβολή των συγγραφέων και του λογοτεχνικού τους έργου (πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, δοκίμιο). (Κωδ. ΠΡΒ-4)
Ενδεικτικές δράσεις που θα μπορούσαν να διοργανωθούν από τους συμμετέχοντες είναι: α) θεματολογικές, πολιτιστικές δράσεις, β) συνέδρια, ημερίδες, αφιερώματα σε συγγραφείς και ποιητές, γ) δράσεις που απευθύνονται σε σχολεία, κ.λπ.

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν από την επιτροπή χορηγιών του ΟΣΔΕΛ και θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
            Σαφήνεια, αρτιότητα και τεκμηρίωση της προτεινόμενης ιδέας.
            Περιγραφή του τρόπου υλοποίησης των δράσεων.
            Δυνατότητα πραγματοποίησης της πρότασης, σύμφωνα με τα δεδομένα του προϋπολογισμού της.
            Ανταποδοτικά οφέλη – προβολή του ΟΣΔΕΛ.
            Εξασφάλιση οικονομικών πόρων από άλλους φορείς.
Η επιτροπή, που απαρτίζεται από τους: Γιάννη Ευσταθιάδη, συγγραφέα, Νίκο Καραπιδάκη, καθηγητή Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο-διευθυντή του περιοδικού Νέα Εστία, Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφο-κριτικό βιβλίου, Θανάση Ψυχογιό, εκδότη-μέλος του ΔΣ του ΟΣΔΕΛ, Γιωργανδρέα Ζάννο, διευθυντή του ΟΣΔΕΛ, θα συνεκτιμήσει τη μέχρι σήμερα πολιτιστική, εκπαιδευτική ή άλλη συνεισφορά του αιτούντος φορέα στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και την εμπειρία του στην υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων. Τα αιτήματα θα εξεταστούν από την επιτροπή χορηγιών του ΟΣΔΕΛ η οποία απαρτίζεται από του
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη φόρμα υποβολής της αίτησης, καθώς και πληροφορίες για τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, όπως επίσης και για τις υποχρεώσεις των επιχορηγούμενων, στην ιστοσελίδα του ΟΣΔΕΛ. Οι αιτήσεις, θα πρέπει να υποβληθούν έως και την 9η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00, στην ηλεκτρονικήδιεύθυνση ή στην ταχυδρομική διεύθυνση, Θεμιστοκλέους 73, 10683 Αθήνα.



Σχετικά με τον ΟΣΔΕΛ:

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) είναι μη κερδοσκοπικός αστικός συνεταιρισμός. Σκοπός του είναι η συλλογική διαχείριση και προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων των δημιουργών και εκδοτών έργων του λόγου. Λειτουργεί από το 1997 με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού (σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4481/2017). Εκπροσωπεί περισσότερους από 7.500 συγγραφείς, δημοσιογράφους, μεταφραστές, περισσότερους από 800 εκδότες βιβλίων/περιοδικών/τύπου και σχεδόν το σύνολο των αλλοδαπών έντυπων έργων, μέσω συμβάσεων αμοιβαιότητας με 31 χώρες. Αποστολή του είναι να διευκολύνει τη νόμιμη πρόσβαση ή/και αναπαραγωγή έντυπων έργων για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών ή για τη χρήση από επιχειρήσεις, να εισπράττει και να αποδίδει τα δικαιώματα στους δικαιούχους, καθώς και να προστατεύει τα έργα τους από τη λογοκλοπή και την πειρατεία. Επιδιώκει τη βελτίωση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τη συνειδητοποίηση της σημασίας των πνευματικών δικαιωμάτων από την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, υλοποιεί δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου, μία εκ των οποίων είναι η καταγραφή της εκδοτικής παραγωγής στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας διατηρεί και ενημερώνει συνεχώς τον πιο εκτενή ηλεκτρονικό κατάλογο εκδόσεων (osdelnet.gr). Επίσης εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνείς ενώσεις συλλογικής διαχείρισης (IFRRO, PDLN κ.λπ.).


ΠΗΓΗ: ΟΣΔΕΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΟΣΔΕΛ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΧορηγια, συγγραφεας, λογοτεχνια, πεζογραφια, ποιηση, θεατρο, δοκιμιο, συνεδριο, ημεριδα, αφιερωμα, συγγραφεις, ποιητες, σχολειο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ