ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ - Όλοι οι τρόποι και τα προληπτικά μέτρα, που θα ελαχιστοποιήσουν την κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας - του Α. Γιαννουλόπουλου


ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΗΓΕΣ
ΤΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ

Όλοι οι τρόποι και τα προληπτικά μέτρα,
που θα ελαχιστοποιήσουν
την κατακόρυφη αύξηση
της νοσηρότητας

καρδιολόγου - πνευμονολόγου


Στα παρακάτω άρθρα υπάρχουν όλοι οι τρόποι και τα προληπτικά μέτρα, που θα ελαχιστοποιήσουν την κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας, που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα, παρά την αλματώδη πρόοδο της ιατρικής της φαρμακολογίας και της τεχνολογίας, για να μηδενιστούν σχεδόν οι πιθανότητες των διαφόρων επιδημιών, όπως αυτή του covid-19, που βιώνουμε σήμερα.

Άλλωστε σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία και απόψεις, που διατυπώνονται από κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αυτή η επιδημία του κορονοϊού είναι μόνο η αρχή, έρχονται πολλές άλλες στο άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ανεξάρτητη Συμμαχία των Ιατρών της Αθήνας, που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ιπποκράτειο πρόληψη των ασθενειών, έχει κάνει τις ίδιες διαπιστώσεις, που υπάρχουν στα δημοσιευμένα άρθρα για τα οποία σας παραπέμπω τα σχετικά link.

Επί πλέον η Ανεξάρτητη Συμμαχία των Ιατρών της Αθήνας έχει εκπονήσει όλο το ιατρικό πρόγραμμα για την θεραπευτική αντιμετώπιση αυτής της μεσαιωνικής αθλιότητας και νοσηρότητας.

Για το ιατρικό και θεραπευτικό πρόγραμμα συνεργάστηκαν με τους γιατρούς της Αθήνας και άλλες 11 ειδικότητες. Κυρίως όμως βοήθησαν τα μέγιστα καθηγητές γεωπονίας, βιολογίας και κτηνιατρικής.

Διαβάζοντας προσεκτικά αυτά τα άρθρα, θα καταλάβουμε ότι δεν φταίει μόνο η Κίνα για την πρόκληση αυτής της επιδημίας. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο την ψηφίδα και ν' αγνοούμε το ψηφιδωτό.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και αφορούν πολλά κράτη και πολλές κυβερνήσεις.
Η αναγνώριση δηλαδή του πραγματικού εχθρού είναι έργο σπουδαίας αξίας και χρησιμότητας, διότι αν μόνο γνωρίσεις τον πραγματικό εχθρό σου, τότε γεννιέται μέσα μας ο δικός μας Προμηθέας, που μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο για να βγούμε από καταστροφές και αδιέξοδα.

Απαιτείται επειγόντως 
ένας παγκόσμιος μετασχηματισμός
του συστήματος τροφίμων



Απόδοση στα Ελληνικά:

Τα συστήματα διατροφής έχουν την δυνατότητα να καλλιεργούν την ανθρώπινη υγεία και να υποστηρίζουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ωστόσο, απειλούν και τα δύο. Η παροχή ενός αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού με υγιεινή διατροφή από βιώσιμα συστήματα διατροφής αποτελεί άμεση πρόκληση. Παρ’ όλο που η παγκόσμια παραγωγή θερμίδων διατροφής συνέχισε να συμβαδίζει με την αύξηση του πληθυσμού, περισσότεροι από 820 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν επαρκή τροφή και πολλοί περισσότεροι καταναλώνουν δίαιτες χαμηλής ποιότητας που προκαλούν έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών και συμβάλλουν σε σημαντική αύξηση της επίπτωσης της παχυσαρκίας και της διατροφής, που σχετίζονται με μη μεταδοτικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της στεφανιαίας νόσου, του εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη. Οι ανθυγιεινές διατροφές ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την νοσηρότητα και την θνησιμότητα από ό,τι το ανασφαλές σεξ και τον συνδυασμό οινοπνεύματος, ναρκωτικών και καπνού. Επειδή μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού τροφοδοτείται ανεπαρκώς και πολλά περιβαλλοντικά συστήματα και διεργασίες πιέζονται πέρα από τα ασφαλή όρια από την παραγωγή τροφίμων, απαιτείται επειγόντως ένας παγκόσμιος μετασχηματισμός του συστήματος τροφίμων.


ΤΑ ΑΡΘΡΑ:






ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 31.3.2020.

ΛΕΞΕΙΣΕΠΙΔΗΜΙΑ, προληπτικα μετρα, νοσηροτητα, Γιαννουλοπουλος, προληψη, ιατρικη, φαρμακολογια, τεχνολογια, κορονοιος, Ιατροι, ιπποκρατης, ασθενεια, θεραπεια, μεσαιωνικη, αθλιοτητα, γεωπονια, βιολογια, κτηνιατρικη, Κινα, Προμηθεας, κορωνοιος, Φυση, εξωτικα ζωα, Τσομσκι, κοροναιος, τροφιμα, διατροφη, ανθρωπινη υγεια, περιβαλλοντικη βιωσιμοτητα, πληθυσμος, υγιεινη διατροφη, θερμιδες, διαιτα, μικροθρεπτικα συστατικα, παχυσαρκια, μεταδοτικες ασθενειες, στεφανιαια νοσος, εγκεφαλικο επεισοδιο, διαβητης, ανθυγιεινη διατροφη, θνησιμοτητα, οινοπνευμα, ναρκωτικα, καπνος, περιβαλλον, επιδημιολογος, Γουαλλας, Γουαλας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ