Πυραμίδα 28.000 χρόνων βρέθηκε στην Ινδονησία!


Πυραμίδα 28.000 χρόνων
βρέθηκε στην Ινδονησία!


Όταν ο Osmanagić ανακοίνωσε ότι οι πυραμίδες, σήραγγες (σήραγγες Ravne), κλπ. κάτω και γύρω από συγκρότημα λόφων στο Βισόκο, ΒΔ. του Σεράγεβο της Βοσνίας, είναι ένα αρχαίο ανθρωπογενές υπόγειο δίκτυο (μήκους 3,8 χλμ.) και ηλικίας 20.000-30.000 χρόνων[1],
η επιστημονική κοινότητα έπεσε επάνω του να τον... φάει…
κυρίως στο άκουσμα της χρονολόγησης...

Τώρα…

Μια αρχαία πυραμίδα, κρυμμένη για χιλιάδες χρόνια, ανακαλύφθηκε πρόσφατα από Ινδονήσιους επιστήμονες, θαμμένη μέσα σε ένα βουνό της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, η πυραμίδα αυτή που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Gunung Padang στην δυτική Ιάβα, και περιβάλλεται από πολλούς αρχαίους βράχους δεν είναι φυσική, αλλά κατασκευάστηκε από ανθρώπους πριν από χιλιάδες χρόνια.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΕΔΩ.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως υπάρχει μια σειρά από κανάλια και δωμάτια που ανήκουν στην πυραμίδα. Πιστεύουν επίσης πως τα επίπεδα από πέτρες και βράχους που βρίσκονται εκεί φτιάχτηκαν από ανθρώπους και καλύπτουν τουλάχιστον 150.000 τετραγωνικά μέτρα γης. Η έρευνα μάς δείχνει πως η κατασκευή δεν αφορά μόνο την κορυφή του βουνού, αλλά εκτείνεται και στις πλαγιές, καλύπτοντας τουλάχιστον 15 εκτάρια.

“Πρόκειται για έναν μοναδικό ναό. Δεν μοιάζει σε τίποτα με τα γύρω σημεία, τα οποία είναι διαβρωμένα. Αυτό μοιάζει τεχνητό» είπε ο ερευνητής Danny Hilman Natawidjaja. 

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα για να σκάψουν βαθύτερα μέσα στην γη. Σταδιακά ανακάλυψαν πολλά επίπεδα από αυτήν την κατασκευή, τα οποία φτιάχτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Κάθε επίπεδο μάλιστα αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική χρονική περίοδο. Στην κορυφή υπήρχαν στύλοι από βασάλτη που πλαισίωναν επίπεδες οροφές, μαζί με άλλες πέτρινες κολώνες που βρίσκονταν ανάμεσα σε τοίχους και μονοπάτια. Το συγκεκριμένο επίπεδο εκτιμήθηκε πως είναι 3.000 με 3.500 χρόνων.


Όπως μάλιστα επεσήμαναν οι ειδικοί: «Κάτω από την επιφάνεια, σε βάθος 3 μέτρων, υπήρχε ένα δεύτερο επίπεδο με παρόμοιες πέτρινες στήλες, το οποίο υπολογίζεται να είναι 7.500 με 8.300 χρόνων. Και ένα τρίτο επίπεδο, στα 15 μέτρα βάθος, είναι πάνω από 9.000 χρόνων. Είναι μάλιστα πιθανόν να κατασκευάστηκε και 28.000 χρόνια πριν!».

Υ.Γ.: Η Κρήτη είναι γεμάτη τέτοιες πυραμίδες. Αλλά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδος, που δεν έχουν καν ακόμη αγγιχτεί ή υποψιαστεί από τους αρχαιολόγους... Περισσότερα προσεχώς...

Η "κατασκευή" στην Ινδονησία ως η αρχαιότερη πυραμίδα στον κόσμο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων - βλ. εκδ. Wiley. Οι επικριτές λένε ότι τα θαμμένα στρώματα είναι πιο πιθανόν να εμφανίσθηκαν φυσικά και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι είχαν τις δεξιότητες να κτίσουν μια πυραμίδα εκείνην την εποχή. Η δε ιδέα ενός προηγμένου παγκόσμιου πολιτισμού, που εξαφανίσθηκε πριν από 12.000 χρόνια, στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων, θεωρείται "περιθωριακή". - βλ. "A 27,000-year-old pyramid? Controversy hits an extraordinary archaeological claim - The massive buried structures at Gunung Padang in Indonesia would be far older than Egypt’s great pyramids — if they’re even human constructions at all", Nature, 28.11.2023.

ΠΗΓΕΣ: Live Science, Archaeology World, 24.3.2020. Απόδοσις: Α. Λεκάκης - ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.3.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΕΔΩ.


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ
[1] Έχοντας βρει απολιθωμένα φύλλα ηλικίας 34.000 χρόνων

Βλ. Khew C. «Pyramids exist in Bosnia»The Straits Times, 14.8.2015. Και Jon A. «'Ancient pyramid' discovery key to Nikola Tesla's communication with aliens, says expert», The Daily Express, 1.3.2017.

Πυραμιδα, 28.000 27.000 χρονια πριν, Ινδονησια, Οσμαναγκιτς, πυραμιδες, σηραγγες, σηραγγα, Βισοκο, Σεραγεβο, Σαραγεβο, Βοσνια, υπογειο δικτυο, 20.000 χρονια πριν, 30.000 χρονια πριν, Γκουνουνγκ Πανταγκ, Ιαβα, καναλι, στυλος βασαλτη, πετρινη κολωνα, μονοπατι, 3.000 χρονια, 3.500 χρονια, στηλη, βασαλτης, 7.500 χρονια, 8.300 χρονια, 9.000 χρονια, απολιθωμενα φυλλα, 34.000 12.000 χρονια, απολιθωμα, Τεσλα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ