Το «Ισπανικό Stonehenge» είναι 5.000 χρόνων και εμφανίσθηκε μετά την υποχώρηση των νερών στην Ισπανία!!! Και ένας μακεδονικού τύπου τύμβος!


Το «Ισπανικό Stonehenge»
είναι 5.000 χρόνων
και εμφανίσθηκε
μετά την υποχώρηση
των νερών στην Ισπανία!!!

Και ένας μακεδονικού τύπου τύμβος!


Η δομή αρχαίου μακεδονικού τύμβου...

Ως αποτέλεσμα της ξηρασίας του καλοκαιριού του 2019, μια κυκλική μεγαλιθική δομή 5.000 χρόνων, που ήταν προηγουμένως… υποβρύχια, εμφανίσθηκε στο φως!
«Οι πέτρες, που χρονολογούνται από την 2η - 3η χιλιετία π.Χ., σχηματίζουν έναν ναό - μάλλον του Ηλίου - στις όχθες του ποταμού Τάγου… Την τελευταία φορά είδαν οι εντόπιοι ήταν πριν από έξι δεκαετίες, πριν από την πλημμύρα της περιοχής…
Πολλοί συγκρίνουν την ανακάλυψη αυτής της μυστηριώδους μεγαλιθικής δομής με τον αρχαίο ναό στο Stonehenge στο Ηνωμένο Βασίλειο!

«Συνολικά είναι 144 λίθοι.
Μερικοί φτάνουν σε ύψος 2 μ.
Είναι διατεταγμένες σε κύκλους, όπως το Στόουνχεντζ. Δεν είναι σαφές ποιος τις έκτισε εκεί και για ποιο σκοπό»…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ, ΕΔΩ.

Ο Angel Castaño, ο οποίος είναι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Raíces de Peralêda, που ελπίζει να διατηρήσει το μεγαλιθικό μνημείο, στην τοποθεσία όπου βρέθηκε, σημείωσε:
«Πριν χιλιάδες χρόνια, χρησιμοποιώντας γρανίτη, που θα τον μετέφεραν από χιλιόμετρα μακριά, όπως και στο Στόουνχεντζ, σχημάτισαν έναν ναό και έναν τάφο (μακεδονικού τύπου / τύμβου) - βέβαια τέτοια μνημεία υπάρχουν πολλά στην Ισπανία, που μοιάζουν με μυκηναϊκούς τάφους ή μακεδονικούς τύμβους, και έχουν αστρονομικό προσανατολισμό.

Φαίνεται να είχαν θρησκευτικό, αλλά και οικονομικό σκοπό. Είναι σε ένα από τα λίγα σημεία του ποταμού, όπου ήταν δυνατόν να τον διασχίσει κανείς, οπότε ήταν ένα είδος εμπορικού κόμβου»…


Ο μεγαλιθικός ναός.

Το γεγονός ότι οι μεγάλιθοι έχουν φίδια σκαλισμένα, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με τον Castaño:
«Ήταν ένας δράκος που προστάτευε τον θησαυρό, τον φύλακα της ιερής ζώνης, λέει… Στον δρόμο της Alarza, που ήταν μια στρατηγική διέλευση στον Τάγο».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ποιος λοιπόν δημιούργησε αυτήν την υπέροχη κατασκευή με μεγάλιθους;
Οι ερευνητές λένε ότι ήταν πιθανότατα οι Κέλτες
Αλλά μοιάζει περισσότερο να είναι αρχαίοι Έλληνες, όπως και στο Στόουνχεντζ

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.8.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΙσπανικο Στοουνχεντζ, 5.000 χρονια πριν, Ισπανια, ξηρασια, κυκλικη μεγαλιθικη δομη, 5.000 χρονων, 2η χιλιετια πΧ, 3η χιλιετια πΧ, ναος ηλιου, Ηλιος, ποταμος Ταγος, πλημμυρα, μεγαλιθικο, 144, κυκλος, Στοουνχετζ, μεγαλιθικο μνημειο, γρανιτης, ταφος, θρησκεια, οικονομια, εμποριο, μεγαλιθος, φιδι, δρακος, θησαυρο, φυλακας, ιερη ζωνη, Αλαρζα, Αλαρθα, μεγαλιθοι, Κελτες
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ