Νέο φωτεινό μετέωρο καταγράφηκε μέρα μεσημέρι πάνω από την κεντρική Ευρώπη! - βίντεο


Νέο φωτεινό μετέωρο
καταγράφηκε μέρα μεσημέρι
πάνω από την κεντρική Ευρώπη!



Ένα «ανοιξιάτικο φως της ημέρας» φάνηκε στον ουρανό, πάνω από την κεντρική Ευρώπη, γύρω στις 13:33 UTC την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020.

Η Αμερικανική Εταιρεία Meteor Society (AMS) έλαβε 350 εκθέσεις σχετικά με την ουράνια εκδήλωση, με αυτόπτες μάρτυρες από Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Ιταλία, Ελβετία και Γερμανία!

ΔΕΙΤΕ βίντεο ΕΔΩ.

Αυτή είναι η 5η εμφάνιση φωτεινού μετεώρου επάνω από την Ευρώπη, από την 1η Απριλίου 2020!

Με βάση την εκτιμώμενη πορεία του, η AMS, είπε πως κατευθυνόταν από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά, από την περιοχή κοντά στον Δήμο Sankt Ulrich am Pillersee της Αυστρίας, στο Steinbach am Attersee.

Οι περισσότερες αναφορές προέρχονταν από παρατηρητές στην Σλοβενία, ιδίως στις περιοχές Ajdovscina, Celje, Cerknica, Domzale, Dravograd, Grosuplke, Idrija, Kroper, Kranj, Lenart, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Jesenice, Kamnik, Mozirje, Nova Gor, Skofja Loka, Smarje pri Jelsah και Zalec.

Άλλες εκθέσεις προέρχονται από το Baden-Wurttemberg, την Βαυαρία στην Γερμανία, την Friuli Venezia Giulia στην Ιταλία, το Karnten στην Αυστρία, το Ζάγκρεμπ στην Κροατία κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

Θυμίζω ότι την 1η Απριλίου, τρία φωτεινά μετέωρα εξερράγησαν μέσα σε τρεις ώρες διαδοχικά: δύο πάνω από το Βέλγιο και ένα πάνω από την Γερμανία - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ. Και στις 4 Απριλίου, μια πολύ φωτεινή λάμψη φώτισε τον νυχτερινό ουρανό πάνω από την Ολλανδία - ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.

ΠΗΓΕΣ: Robert C./AMS, TW, 7 Απριλίου 2020, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 7.4.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΦωτεινο μετεωρο, κεντρικη Ευρωπη, ανοιξη, Αυστρια, Σλοβενια, Κροατια, Ιταλια, Ελβετια, Γερμανια, Βαδη Βυρτεμβεργη, Βαυαρια, Ζαγκρεμπ, Βελγιο, Ολλανδια, μετεωριτης, κομητης, βολιδα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ