Πολύ φωτεινό μετέωρο, σαν τον κεραυνό του Διός, επάνω από την Ολλανδία και την Γερμανία! - βίντεο


Πολύ φωτεινό μετέωρο,
σαν τον κεραυνό του Διός,
επάνω από την Ολλανδία
και την Γερμανία!


Μια πολύ φωτεινή φλόγα έσπευσε μέσα από στο νυκτερινό ουρανό, επάνω από τα βορειοανατολικά της Ολλανδίας, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία στις 21:44 UTC (23:44 LT) στις 4 Απριλίου 2020.


Η ουράνια εκδήλωση έρχεται μετά από δύο αντίστοιχες που εξερράγησαν, μέσα σε διάστημα μίας ώρας, επάνω από το Βέλγιο την 1η Απριλίου, ακολουθούμενη από μια άλλη στην νότια Γερμανία, μόλις 2,5 ώρες αργότερα… - ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΕΔΩ.

Η αμερικανική εταιρεία Meteor Society (AMS) έλαβε 449 αναφορές σχετικά με την εκδήλωση, με μάρτυρες στο Fenton της Αγγλίας.

Η ουράνια φλόγα εθεάθη επάνω από τα Ile-de-France και το Grand Est (στην Γαλλία), Βερολίνο, Αμβούργο, Κάτω Σαξωνία, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Βρέμη (στην Γερμανία), Δανία, Λουξεμβούργο, Αγγλία, Βέλγιο, Drenthe, Flevoland, Φρίσλαντ / Friesland, Γκρόνινγκεν, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, και Gelderland στις Κάτω Χώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΔΩ.

Ένας θεατής του από το Stoney Stanton στην Αγγλία είπε, παρ’ όλο που έχει δει μερικές «fireballs», αυτή ήταν η μεγαλύτερη και «καλύτερη», που έχει δει ποτέ…

Ένας άλλος μάρτυς από το Capel Saint Mary περιγράφει την ουράνια φλόγα ως ένα σπινθηρογράφημα με κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα. «Με συγκλόνισε, καθώς η γωνία του φαινόταν σαν να έπληξε την γη, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε». Σύμφωνα με την υπολογισμένη τροχιά από το AMS, το μετέωρο εταξίδεψε νοτιοανατολικά προς βορειοδυτική κατεύθυνση, κοντά στα ολλανδο-γερμανικά σύνορα.

«Ήμουν στον 3ο όροφο, ο οποίος είναι ο κορυφαίος δύο κτηρίων, και είδα να καίγεται μια… μπάλλα χαρτιού, αλλά πολύ φωτεινή», είπε ένας παρατηρητής από το Nykobing Falster της Δανία. «Έχω δει μετεωρίτες και λάμψεις, αλλά ποτέ δεν είδα μια τέτοια “πυρκαγιά”. Ήταν σαν ένα αστέρι που με γυρίσματα πήγαινε μέχρι το έδαφος», συνέχισε…

«Το είδα πραγματικά, αλλά κανείς δεν θα με πιστέψει», αναφώνησε ένας θεατής του από το Niedersachsen της Γερμανίας.

Το ουράνιο γεγονός καταγράφηκε από τουλάχιστον 4 κάμερες του δικτύου FRIPON στο Denekamp και στο Oldenburg, και με 6 κάμερες από το δίκτυο AllSky7.

ΔΕΙΤΕ βίντεο ΕΔΩ.

ΠΗΓΕΣ: AMS, TW, 6 Απριλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.4.2020.

ΛΕΞΕΙΣφωτεινο μετεωρο, Ολλανδια, Γερμανια, ουρανος, Βελγιο, Φεντον, Αγγλια, ουρανια φλογα, Γαλλια, Βερολινο, Αμβουργο, Κατω Σαξωνια, Βορεια Ρηνανια Βεστφαλια, Βρεμη, Δανια, Λουξεμβουργο, Ντρεντε, Φλεβολαντ, Φρισλαντ, Γκρονινγκεν, Μπραμπαντ, Χολαντ, Γκελντερλαντ, Κατω Χωρες, Στονει Σταντον, μπαλλα, Νιντερσαξεν, μετεωριτης, βολιδα, κομητης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ