Το άγνωστο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο νησάκι Alderney της Μάγχης!


Το άγνωστο στρατόπεδο
συγκέντρωσης των ναζί
στο νησάκι Alderney της Μάγχης!



Ερευνητές με επί κεφαλής την Caroline Sturdy Colls (Πανεπιστήμιο Staffordshire) διερεύνησαν το Sylt στο νησί Alderney, το βορειότερο από τα νησιά της Μάγχης!


Εκεί βρήκαν το στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, που κτίσθηκε από τους ναζί το 1942… Σχεδιάστηκε για να φυλακίσει 100 - 200 άτομα. Το στρατόπεδο χρησιμοποιήθηκε για την κράτηση πολιτικών κρατουμένων και στην συνέχεια ως στρατόπεδο συγκέντρωσης, προσφιλής τακτική των ναζί.

Μέχρι το 1943 περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν στο στρατόπεδο αυτό. Οι ναζί έκλεισαν το στρατόπεδο το 1944 και κατέστρεψαν συστηματικά πολλά από τα αρχεία του.



Ερεύνησαν την τοποθεσία με τεχνολογία τηλεπισκόπησης και εξέτασαν τις σωζόμενες κάτω από βλάστηση καλυμμένες δομές. Διαπίστωσαν ότι οι στρατώνες των κρατουμένων προσέφεραν μόνο 1,5 μ. χώρο ανά άτομο και πολύ λίγη προστασία από τον άνεμο και το κρύο, σε αντίθεση με τα κτήρια των ναζί-φρουρών, τα οποία κατασκευάσθηκαν με οπλισμένο σκυρόδεμα και πέτρα για να αντέχουν στις αεροπορικές επιδρομές.

Οι μαζικοί τάφοι στο νησάκι πιστεύεται ότι περιέχουν τα λείψανα τουλάχιστον 700 ανθρώπων που πέθαναν στο Sylt….


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή και τους ναζί βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:


 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014. 


 ΛΕΞΕΙΣστρατοπεδο συγκεντρωσης, Γερμανοι ναζι, νησι Αλντερνυ, Αλντερνι, Μαγχη, Συλτ, Σιλτ, στρατοπεδο καταναγκαστικης εργασιας, 1942, φυλακη, πολιτικος κρατουμενος, 1943, 1944, στρατωνας, οπλισμενο σκυροδεμα, αεροπορικη επιδρομη, μαζικος ταφος, νησακι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ