Οι Ινδιάνοι διεκδικούν και παίρνουν πίσω τα κλεμμένα οστά των προγόνων τους - Αμερικανικό Πανεπιστήμιο τους επιστρέφει αρχαία οστά!


Οι Ινδιάνοι διεκδικούν και παίρνουν πίσω τα κλεμμένα οστά των προγόνων τους

Αμερικανικό Πανεπιστήμιο
τους επιστρέφει αρχαία οστά!



Θραύσματα οστών, που κρατούνταν στα αρχεία του Μουσείου Ανθρωπολογίας Longyear του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Colgate θα παραδοθούν στο ινδιάνικο έθνος των Oneida.

Τα δέκα θραύσματα, που εντοπίσθηκαν κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης απογραφής, πιστεύεται ότι είναι τα υπολείμματα τουλάχιστον έξι διαφορετικών ανθρώπων!

Τα οστά ανακαλύφθηκαν τον 20ό αιώνα, από μέλη του… New York State Archaeological Association σε διάφορους χώρους στην γη των Oneida και«αποκτήθηκαν» από το μουσείο, μεταξύ 1959 και 2000!!!

Ένας από τους τόπους ανάκτησης αυτών των οστών, που ευρίσκεται κοντά στο Poolville της Νέας Υόρκης, πιστεύεται ότι ήταν κατοικία των Oneida για αρκετές χιλιετίες έως τους αποικιακούς χρόνους. Άλλος αρχαιολογικός χώρος χρονολογείται το 1625 - 1640. Ανασκαφές στην γη των Ονέιντα είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση πολλών αρχαιολογικών αντικειμένων, όπως κεραμικά, χάντρες, εργαλεία και βλήματα, που χρονολογούνται από το 1600.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ, ΕΔΩ.


«Είμαστε ευγνώμονες για την επιστροφή αυτών των λειψάνων και πραγματικά εκτιμώ το Πανεπιστήμιο Colgate για το ότι προχώρησε με αυτήν την ανακάλυψη, ώστε οι πρόγονοί μας να λάβουν την κατάλληλη επαναταφή τους στους ταφικούς μας χώρους», δήλωσε ο κ. Ray Halbritter, εκπρόσωπος των Ινδιάνων Oneida.


Σημειώνεται ότι το Μουσείο Longyear έχει επιστρέψει και άλλα αντικείμενα στους Oneida το 1995 και το 2003…

ΠΗΓΗ: Colgate Univ., 20.7.2020. Rome Sentinel, 21.7.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.7.2020.

ΛΕΞΕΙΣΑμερικανικο Πανεπιστημιο, επιστροφη οστων, αρχαια οστα, Ινδιανοι, θραυσματα οστων, Μουσείο Ανθρωπολογιας Λονγκγιαρ, Πανεπιστημιο Κολγκειτ, Πουλβιλ, Νεα Υορκη, Ανασκαφες στις ΗΠΑ, Ονειντα, κεραμικα Ινδιανων, χαντρες Ινδιανων, εργαλεια Ινδιανων, βληματα Ινδιανων, 1600, λειψανα, επαναταφη, ταφη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ