Βρέθηκε άνδρας με το αρχαιότερο DNA της Βόρειας Αμερικής: 17.000 χρόνων, όταν είχαν φτάσει εκεί άνθρωποι εκ Πολυνησίας!


Βρέθηκε άνδρας
με το αρχαιότερο DNA
της Βόρειας Αμερικής:
17.000 χρόνων,

όταν είχαν φτάσει εκεί
άνθρωποι εκ Πολυνησίας!



Ένα πρόγραμμα τεστ DNA - για τα οποία πρέπει να είστε πάντα επιφυλακτικοί - σε τοπικό κολλέγιο της Μοντάνα επέτρεψε στους εντοπίους ιθαγενείς να εντοπίσουν την γενετική κληρονομιά τους, πέντε γενεές πίσω, έλεγε η ανακοίνωση, αλλά το πρόγραμμα αποκάλυψε πολλά περισσότερα…

Όπως αποδείχθηκε, τα αποτελέσματα του Darrell "Dusty" Crawford από το Heart Butte της Μοντάνα ήταν εντυπωσιακά και θα βοηθήσουν στην διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο οι ανθρωπολόγοι κατανοούν την εγγενή ιστορία.

Το ψευδώνυμό του είναι Lone Bull / Μοναχικός Ταύρος. Ο προπάππος από την μητέρα του ήταν ο Two Elk, ένας ιατρός και κάτοχος των ιερών αντικειμένων, που χρησιμοποιούσε η φυλή του σε τελετές….

Το οικογενειακό του όνομα Crawford προήλθε από ένα σκωτσέζικο-ιρλανδικό άλογο. Νυμφεύτηκε μια γυναίκα «Blackfeet». Κάποιοι στην οικογένειά του ζουν ακόμα στο Crow Reservation στη νοτιοανατολική Μοντάνα.

Ο mr. Montana Man, με έντονα τα πολυνησιακά του χαρακτηριστικά
17.000 χρόνια μετά...

Το τεστ της CRI Genetics αποκάλυψε την «βιο-γεωγραφική καταγωγή» του Crawford και κατάφερε να εντοπίσει την γενεαλογία του για 55 γενιές με σχεδόν τέλεια ακρίβεια 99%.

Η εταιρεία είπε στον Crawford ότι ήταν «σαν να βρήκαμε τον Bigfoot», επειδή είναι τόσο σπάνιο να εντοπισθεί η καταγωγή τόσο πίσω.

Ο Κροφορντ έμαθε ότι έχει το αρχαιότερο DNA που βρέθηκε στην Αμερική!
Έτσι ονομάσθηκε τιμητικά ο mr. Montana Man!

Οι πρόγονοί του, πιθανώς, έφθασαν από τον Ειρηνικό, και εταξίδεψαν από τις ακτές της Νότιας Αμερικής. Το μιτοχονδριακό DNA των Crawfords ανήκε στο MtDNA Haplogroup B2, 17.000 χρόνων, και έχει χαμηλή συχνότητα στην Αλάσκα ή τον Καναδά, αποκλείοντας να έφθασε μέσω της «γέφυρας Bering» απ’ την Αλάσκα. Οι συγγενείς της ομάδας είναι εκτός Αμερικής και προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία!

Από τις τέσσερις ομάδες Αμερικανών ιθαγενών στο Haplogroup B2, η φυλή του Crawford εντοπίσθηκε σε μια αρχαία γυναίκα πρόγονο, που ονομάσθηκε συμβολικώς Ίνα.[1] Το όνομα Ina προέρχεται από μια πολυνησιακή μυθολογική φιγούρα - της «πρώτης γυναίκας», η οποία οδηγούσε / δάμαζε / ίππευε καρχαρίες - όπως ο Διόνυσος και η Αφροδίτη δελφίνια, κλπ.… Διότι πριν 17.000 χρόνια, άνθρωποι εκ Πολυνησίας, έφθασαν στις ανατολικές ακτές της Νοτίου Αμερικής…

Υπάρχει και ένα ακόμη ανατρεπτικό:

Η Μοντάνα, όπου ευρέθη ο Montana Man,
έχει ως ρίζα της το Μον- / Μαν- < Μάν-η, Μάν-ης (Μαίων Ουρανός), Μιν-ύες, Μίν-ωες < Μαν-ιτού < Μαν-ού Τάρα < Μαν-αχάτα (Μανχάταν)...

ΠΗΓΗ: Great Falls Tribune, USA TODAY, HAF 4 Ιουλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.7.2020.

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:

[1] Η Ίνα είναι ένας από τους 4 αρχαίους προγόνους των Αμερικανών.
Οι άλλοι είναι οι Ai, Chie και Sachi.

ΛΕΞΕΙΣ: ανδρας, αρχαιοτερο DNA, Βορεια Αμερικη, 17.000 χρονων, Πολυνησια, ανθρωπινος σκελετος, Μοντανα ΗΠΑ, Μοντανα Μαν, 17.000 χρονια πριν, τεστ DNA, ιθαγενεις, γενετικη κληρονομια,ανθρωπολογια, Μοναχικος Ταυρος, Ελκ, ιατρος, ιερα αντικειμενα, φυλη, τελετη, σκωτσεζικο αλογο, ιρλανδικο αλογο, Μπλακφιτ, βιογεωγραφικη καταγωγη, γενεαλογια, Μπιγκφουτ, Κρωφορντ, Ειρηνικος, μιτοχονδριακο DNA, Αλασκα, Καναδας, γεφυρα Μπερινγκ, Βεριγγειος, Ινα, πολυνησιακη μυθολογια, πρωτη γυναικα, καρχαριας, Διονυσος, Αφροδιτη, δελφινι, Αι, Τσι, Σατσι, Μανη, Μανης, Μαιων Ουρανος, Μινυες, Μινωιτες, Μανιτου, Μαναχατα, Μανχαταν, Μανου Ταρα

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ