ΜΟΝΑΔΙΚΟ: Ξεκοιλιασμένο ειδώλιο 5.000 χρόνων βρέθηκε στην Σιβηρία!

ΜΟΝΑΔΙΚΟ: Ξεκοιλιασμένο ειδώλιο
5.000 χρόνων
βρέθηκε στην Σιβηρία! 

Του Γιώργου Λεκάκη

 

Στην Ρωσία, βρέθηκε ένας μαζικός τάφος – σήμερα θα τον λέγαμε – μακάβριο: Είναι 5.000 χρόνων και περιέχει τα πτώματα πέντε αποκεφαλισμένων ατόμων. Οι αρχαιολόγοι υποπτεύονται ότι ανήκει στον αρχαίο πολιτισμό Odinov της Σιβηρίας.

Ο καθηγητής Vyacheslav Molodin είπε ότι το νεκροταφείο του Ust-Tartas 2 στην πόλη του Νοβοσιμπίρσκ περιλαμβάνει τρεις αποκεφαλισμένους ενήλικες και δύο εφήβους. Υποτίθεται ότι τα κεφάλια τους κόπηκαν μετά τον θάνατο - και στη συνέχεια κρατήθηκαν για λατρεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περι ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΔΩ.

«Οι άνθρωποι του Οντίνοφ είχαν σίγουρα την λατρεία της κεφαλής ή του κρανίου. Είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της κουλτούρας που είχε τάφους με κομμένα κεφάλια. Ίσως αυτά τέθηκαν μετά σε ιερό, ή θάφτηκαν χωριστά με διαφορετικό τρόπο», εδήλωσε ο αρχαιολόγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΙΒΗΡΙΑ, ΕΔΩ.


Σε έναν άλλο τάφο, στον ίδιο χώρο, ένα εκπληκτικό ειδώλιο έχει βρεθεί στον ώμο μιας αρχαίας γυναίκας, που ήταν ξαπλωμένη με το κεφάλι της στην κοιλιά ενός άνδρα. Οι σκελετοί των αρχαίων εικαζόμενων εραστών ήταν μαζί κάτω από μια «κουβέρτα» από φλοιό σημύδας, σαν να… «χουχουλιάζουν» για… πέντε χιλιετίες, αλλά στην περίπτωση αυτή, τα κεφάλια τους δεν κόπηκαν!

Ο άντρας ξαπλωμένος με την πλάτη του, κι αυτή στην αγκαλιά του για πάντα. Στον ώμο της γυναίκας ήταν ένα πήλινο ειδώλιο, μεγέθους παλάμης, με μια δερματοστιξία / τατουάζ πρόσωπο! Αλλά το άλλο περίεργο είναι ότι διαθέτει μια βαθειά εσοχή στο κέντρο του! Πρόκειται για «παιχνίδι», απ’ αυτά που και σήμερα υπάρχουν, τα συναρμολογούμενα ανθρωπακια, για να μαθαίνουν τα παιδιά ανατομία;

Ο δρ. Molodin χαρακτήρισε την ανακάλυψη αυτού ειδώλου της Εποχής του Χαλκού το «πιο εκπληκτικό εύρημα» της θερινής αρχαιολογικής περιόδου εφέτος!

«Είναι ενδιαφέρον ότι οι ανθρωπολόγοι και η γενετική μας διαβεβαιώνουν ότι οι άνθρωποι του Odino ήταν μογγολικής καταγωγής, αλλά το πρόσωπο του ειδωλίου είχε σαφή καυκασιανά χαρακτηριστικά! Δεν βλέπουμε το φύλο του ειδωλίου, το οποίο είναι ασυνήθιστο, και δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ντυμένο!», εδήλωσε ο δρ. Vyacheslav Molodin. Έχει μια «μάσκα» φτιαγμένη από οστά - σπονδυλους αλόγων. Είχε τοποθετηθεί στο μέτωπό του και είχε σπάσει το κεφάλι του.

Παράξενο τελετουργικό! Άγνωστο ακόμη από τους αρχαιολόγους του Νοβοσιμπίρσκ!

Η μακρά στενή τρύπα, είχε μια χάλκινη πλάκα και κάποια οργανική ουσία μέσα σε αυτήν! Χημικές αναλύσεις απαιτούνται για να αποδειχθεί τι τοποθετήθηκε μέσα σε αυτό το άνοιγμα…

Ο δρ. Molodin είπε ότι η ανακάλυψη ήταν μοναδική! «Δεν έχουμε συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο, παρά τις εκτενείς γνώσεις μας για τις ταφικές κουλτούρες του πολιτισμού Odinov. Η γυναίκα πρέπει να ήταν ένα ασυνήθιστο άτομο για να είχε ένα τέτοιο ειδώλιο να την συνοδεύει στη μετά θάνατον ζωή»…

ΠΗΓΗ: Siberian Times, AW, 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.10.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: ΜΟΝΑΔΙΚΟ, Ξεκοιλιασμενο ειδωλιο, 5.000 χρονων, Σιβηρια, Ρωσια, μαζικος ταφος, μακαβριο ευρημα, 5.000 χρονια πριν, πτωμα, αποκεφαλισμος, πολιτισμος Οντινοφ, νεκροταφειο Ουστ Ταρτας, Νοβοσιμπιρσκ, αποκεφαλισμενος, κεφαλι, μετα θανατον, Οντινωφ, λατρεια κεφαλης, λατρεια κρανιου, ταφος, ειδωλιο, εραστες, κουβερτα, φλοιος σημυδας, σημυδα, χουχουλιασμα, αγκαλια, πηλινο ειδωλιο, δερματοστιξια, τατουαζ, προσωπο, παιχνιδι, συναρμολογουμενο ανθρωπακι, ανατομια, Εποχη Χαλκου, μογγολοι, μογγολια, καυκασιανα χαρακτηριστικα, φυλο, μασκα, οστα αλογου, σπονδυλος αλογου, μετωπο, τελετουργια, τρυπα, χαλκινη πλακα, οργανικη ουσια, μετα θανατον ζωη

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ