Υπάρχει πολύ νερό στο φεγγάρι, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι αστροναύτες! Το 0,1% της επιφάνειας της Σελήνης είναι πάγος!

Υπάρχει πολύ νερό στο φεγγάρι,
που θα μπορούσαν
να χρησιμοποιήσουν
οι αστροναύτες!

Το 0,1% της επιφάνειας της Σελήνης
είναι πάγος!

Του Γιώργου Λεκάκη


Το νερό στο φεγγάρι μπορεί να είναι πιο άφθονο και προσβάσιμο από ό,τι επίστευαν προηγουμένως οι επιστήμονες, κάτι που θα μπορούσε να είναι καλή είδηση ​​για μελλοντικούς αστροναύτες.

Ο Paul Hayne στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, και η ομάδα του χρησιμοποίησαν εικόνες από κάμερες και μετρήσεις θερμοκρασίας που ελήφθησαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA για να χαρτογραφήσουν κρύες, μόνιμα σκιασμένες περιοχές στο φεγγάρι, οι οποίες πιστεύεται ότι είναι τα μέρη που είναι πιο πιθανόν να περιέχουν πάγο, λόγω έλλειψης έκθεσης στο ηλιακό φως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΕΛΗΝΗ, ΕΔΩ.


Ενώ υπήρχαν πολλές ενδείξεις για την παρουσία νερού στο φεγγάρι, αυτές οι «ψυχρές παγίδες νερού» θεωρούνταν προηγουμένως ότι περιορίζονται σε βαθείς κρατήρες, πλάτους χιλιομέτρων. Ωστόσο, η ομάδα διαπίστωσε ότι υπάρχουν επίσης μικρές κρύες «παγίδες νερού», που είναι μόνιμα σκιασμένες και έτσι θα μπορούσαν να περιέχουν πιο προσβάσιμο πάγο. Συνολικά, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι «ψυχρές παγίδες νερού» καταλαμβάνουν περίπου 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ή περίπου 0,1% της επιφάνειας της Σελήνης!

«Βλέπουμε δισεκατομμύρια ψυχρές παγίδες νερού, σε κλίμακες που δεν έχουν ξαναδεί», είπε ο Hayne. «Αυτό δίνει την ευκαιρία να εξάγουμε πάγο, πολύ πιο εύκολα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι επαναστατικό όσον αφορά το τι θα είναι δυνατόν για τους αστροναύτες στο φεγγάρι»… - ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Παγκόσμια Ιστορία των Πτήσεων".

ΠΗΓΗ: New Scientist, 26 Οκτωβρίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.10.2020.

ΛΕΞΕΙΣ: νερο στο φεγγαρι, αστροναυτες, νερο στη Σεληνη, φεγγαρι, αστροναυτης, Νασα, χαρτογραφηση, παγος, ηλιακο φως, ηλιος, κρατηρας

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ