Κλέβονται συνεχώς ναζιστικές στολές και αντικείμενα από τα ευρωπαϊκά μουσεία! Και κατασκευάζονται πολλά πλαστά σε Βουλγαρία, Πολωνία, Ουκρανία, Πακιστάν!

Κλέβονται συνεχώς ναζιστικές στολές

και αντικείμενα

από τα ευρωπαϊκά μουσεία!

Και κατασκευάζονται πολλά πλαστά

σε Βουλγαρία, Πολωνία, Ουκρανία, Πακιστάν!

 

Του Γιώργου Λεκάκη

Σημαία και στολές των Γερμανών ναζί από το Οχυρό της Νυμφαίας Ροδόπης...

Στολές της ναζιστικής Γερμανίας έχουν κλαπεί από διάφορα μουσεία στις Κάτω Χώρες και την Δανία τους τελευταίους τρεις μήνες!!!

Τι μπορεί να προκαλεί αυτό το… αυξημένο ενδιαφέρον για τα ναζιστικά συνολάκια;

Το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου 2020, άγνωστοι δράστες έκλεψαν συνολικά 20 ναζιστικά εκθέματα από το Deutsches Museum Nordschleswig στο Sonderborg της Δανίας. «Έκλεψαν αντικείμενα που ρίχνουν φως στο ΕθνικοΣοσιαλιστικό παρελθόν της τοπικής μειονότητας. Πήγαν κυρίως για διάφορες στολές. Αυτές οι στολές είναι πολυπόθητα και πολύτιμα αντικείμενα τροπαίων σε ορισμένους συλλεκτικούς κύκλους, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα πιθανόν κίνητρο για το σπάσιμο», αναφέρει το Μουσείο.

Πριν από αυτό, τον Οκτώβριο του 2020, σε ληστεία στο Πολεμικό Μουσείο στην ολλανδική πόλη Ossendrecht, κοντά στα σύνορα των Κάτω Χωρών με το Βέλγιο, οι διαρρήκτες έκλεψαν πολυάριθμες ιστορικές στολές και όπλα. Οι ζημιές από την ληστεία στο Πολεμικό Μουσείο Ossendrecht υπολογίζονται σε περίπου 1.000.000 ευρώ.

Τον Αύγουστο του 2020, συνολικά 6 δράστες εισέβαλαν στο «Μουσείο αυτόπτων μαρτύρων» στη νότια ολλανδική πόλη Beek. Σε μια διάρρηξη που χρειάστηκε μόνον 6 λεπτά, έκλεψαν ναζιστικά εκθέματα. Ζημιά αξίας 1.500.000.

Για όλα αυτά, ο Frans van Venrooij, διευθυντής ενός άλλου πολεμικού μουσείου, που βρίσκεται στο ολλανδικό χωριό Loon op Zand, ασφάλισε πολλά από τα πιο πολύτιμα εκθέματά του, όπως ασημικά που χρησιμοποιούσαν οι Adolf Hitler και Heinrich Himmler, καθώς και στολές των SS και της νεολαίας του Χίτλερ και οχύρωσε την κύρια είσοδο! Μάλιστα επέστρεψε πολύτιμα εκθέματα με δάνειο από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Πολεμικής Τεκμηρίωσης, όπως ένα από τα λεγόμενα «βιβλία θανάτου» από το γερμανικό ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς-Μπίρκεναου

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα ναζιστικά αντικείμενα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ, με αρκετές αναφορές για κλεμμένα ή πλαστά ναζιστικά σύνεργα τα τελευταία χρόνια. Τα αντικείμενα αυτά, μάλιστα, για κάποιους θεωρούνται… λατρευτικά!!!

Γι’ αυτό «υψηλής ποιότητας» ρεπλίκες ή πλαστά ναζιστικά αντικείμενα κατασκευάζονται σε μεγάλες κλίμακες, στην Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ουκρανία, ακόμη και Πακιστάν!!! Υπήρξε μάλιστα, πρόσφατα μια έκθεση για το Ολοκαύτωμα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, όπου τα περισσότερα από τα εκθέματα αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν πρωτότυπα!

Το 2019, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Abdallah Chatila αγόρασε προσωπικά αντικείμενα από το κτήμα του Adolf Hitler, για να τα δωρίσει στο κεντρικό ισραηλινό μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem. Την ίδια χρονιά, η κυβέρνηση της Αυστρίας αποφάσισε να μετατρέψει το κτήριο όπου εγεννήθη ο Αδόλφος Χίτλερ σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να αποφευχθεί να γίνει σημείο συγκέντρωσης για τους νεοναζιστές θαυμαστές του…

Όποιος είπε ότι έχουμε ξεμπερδέψει με το φάντασμα του ναζισμού, πλανάται πλάνην ιστορικήν... Κάποιοι δε, με... μάσκα δημοκράτη, κάνουν το πάν, με τις επιλογές τους και τις πρακτικές τους, για να το αναστήσουν και να το εκθρέψουν εκ νέο...

ΠΗΓΕΣ: DW. Artnet, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.11.2020. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. «Κάδμος», 2012.

«Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», εκδ. Κάδμος, 2013.

«Κατεστραμμένες πόλεις και χωριά στην Ελλάδα επί Κατοχής», εκδ. Κάδμος, 2014.

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.

 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.

«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.

Καιρός να επιστρέψουν οι Γερμανοί ΚΑΙ τις αρχαιότητες, ΚΑΙ τα βιβλία, ΚΑΙ τους πίνακες, ΚΑΙ ΑΛΛΑ πολιτισμικά αγαθά που έκλεψαν από την Ελλάδα επί Κατοχής…


ΛΕΞΕΙΣ: ναζι, ναζιστικη στολη, ναζιστικα αντικείμενα, νεοναζι, Κλοπη, ναζιστικες στολες, ευρωπαικα μουσεια, πλαστα, Βουλγαρια, Πολωνια, Ουκρανια, Πακισταν, ναζιστικη Γερμανια, Κατω Χωρες, Δανια, 2020, ΕθνικοΣοσιαλισμος, συλλεκτης, Βελγιο, διαρρηξη, ασημικα σκευη, Χιτλερ, Χιμλερ, Ες Ες, νεολαια του Χιτλερ, βιβλιο θανατου, γερμανικο ναζιστικο στρατοπεδο εξοντωσης Αουσβιτς Μπιρκεναου, στρατοπεδο συγκεντρωσης, ρεπλικα, Ολοκαυτωμα, Αργεντινη, Μπουενος Αιρες, 2019, Λιβανος, ισραηλ, Αυστρια, Χιμμλερ, ναζισμος, νεοναζισμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ