Το Star έκανε γυρίσματα για το… GNTM σε παραλία της Ελαφονήσου, όπου φυτρώνει φυτό, που δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη!!! Η παραλία «οργώθηκε» από αυτοκίνητα και συνεργεία!!! Πώς μια απλή τηλεοπτική παραγωγή μπορεί να εξαφανίσει ένα είδος φυτού!

Το Star έκανε γυρίσματα
για το… GNTM
σε παραλία της Ελαφονήσου,
όπου φυτρώνει φυτό,
που δεν υπάρχει σχεδόν
σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη!!

Η παραλία «οργώθηκε» από αυτοκίνητα
και συνεργεία!!!

Πώς μια απλή τηλεοπτική παραγωγή
μπορεί να εξαφανίσει ένα είδος φυτού! 

Σάλος έχει προκληθεί στους ευαίσθητους Έλληνες, πιστούς στις φυσιοκρατικές τους αξίες, από το γύρισμα της σαχλο-εκπομπής του Star, “GNTM”, στην νήσο Ελαφόνησο, μέσα σε μια περιοχή… Natura!!!

Ως γνωστόν, οι αναίσθητοι δεν σέβονται τίποτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ, ΕΔΩ.

«Για άλλη μια φορά φαίνεται πόση περιφρόνηση υπάρχει για τον μοναδικό πλούτο της ελληνικής άγριας φύσης. Εκεί ακριβώς (στην παραλία) φυτρώνει το ενδημικό φυτό Saponaria jagelii, που δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη! Και πάνω στο φυτό αυτό πατούσαν 4x4 και μηχανές

Η άγνοια που υπάρχει για το περιβάλλον εξαιτίας της ελλιπούς παιδείας και της στρεβλής λειτουργίας των θεσμών είναι ένα πράγμα. Το να προβάλλεται η καταπάτηση της φύσης ως lifestyle από τα ΜΜΕ είναι κάτι άλλο και αγγίζει τα όρια της ύβρης! Πρέπει να αποδοθούν άμεσα ευθύνες!», επισημαίνει η Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΔΩ.

«Ένα ξεκαθάρισμα για τον πρόσφατο χαμό με την Ελαφόνησο και το GNTM. Λοιπόν, στην συγκεκριμένη παραλία φυτρώνει το στενότοπο ενδημικό Saponaria jagelii. Στενότοπο ενδημικό σημαίνει σχεδόν μόνο εκεί σε όλο τον πλανήτη. Ένα φυτό Κρισίμως Κινδυνεύον (Red Data) που η χώρα - η Ελλάδα, το κράτος, η πολιτεία, αυτό που έχουμε τέλος πάντων, ξέρετε...- έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες να προστατεύει. Η Saponaria jagelii φύεται αποκλειστικά στην τοποθεσία που είδαμε τα αυτοκίνητα και τα συνεργεία. Ο Δήμος Ελαφονήσου μέμφεται "όσους, πέρα και πάνω από εμάς τους κατοίκους, αυτοαναγορεύθηκαν ως προστάτες του τόπου στον οποίο ζούμε και την αξία του οποίου εμείς οι ίδιοι έχουμε αναδείξει", ενώ ο Φορέας με αφελή παρρησία επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την παραλία της Παναγιάς (τα πλάνα περιλαμβάνουν και την Παναγιά και τον Σίμο). Αν ο Δήμος ή ο Φορέας είχαν την παραμικρή ιδέα του τί διάολο φυτρώνει στην συγκεκριμένη παραλία δεν θα ήταν τόσο λαλίστατοι σε δικαιολογίες και βέβαια δεν θα έδιναν άδεια δεσμευμένοι από τον ΝΟΜΟ. Αλλά και πάλι, δεν μιλάμε για το τί πρέπει να συμβαίνει ή όχι στις περιοχές NATURA, δεν είμαστε ειδικοί. Γνωρίζουμε όμως αρκετά καλά την φύση αυτού του τόπου και έτσι γνωρίζουμε ότι σε μια ευαίσθητη περίοδο που οι καρποί της Saponaria jagelii ψιλοξεκινούν να βλασταίνουν, η παραλία οργώθηκε. Και αυτό είναι δυστυχώς λυπηρό για την επιβίωση του είδους. Μπορεί να ακούγεται τρελλό, αλλά ναι, στην εποχή που ζούμε έχουμε καταστρέψει τόσο πολύ τα οικοσυστήματα μας που ακόμα και μια απλή τηλεοπτική παραγωγή μπορεί να εξαφανίσει ένα είδος, ένα πανέμορφο φυτό, από τα σπανιότερα του πλανήτη.

Στις φωτό η άγνοια του ελληνικού life style για έναν κόσμο απείρως πιο σημαντικό από το ίδιο και η Saponaria jagelii σε μια φωτογραφία του ευπατρίδη φυσιοδίφη Γιάννη Κοφινά».

ΠΗΓΗ: Natura Graeca, 8.12.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.12.2020.

 

ΛΕΞΕΙΣ: Star, γυρισματα, GNTM, παραλια, Ελαφονησος, μοναδικο φυτο, περιοχη Natura, ελληνικη αγρια φυση, ενδημικο φυτο Saponaria jagelii, σαποναρια, σαπωναρια, παιδεια, θεσμοι, καταπατηση της φυσης, lifestyle, ΜΜΕ, υβρη, υβρις, στενοτοπο ενδημικο, φυτο Κρισιμως Κινδυνευον, Red Data, Ελλαδα, Δημος Ελαφονησου, παραλια Παναγιας, Παναγια, Σιμος Ελαφονησου, παραλια Σιμου, οικοσυστημα, τηλεοπτικη παραγωγη, σπανιο φυτο, life style, φυσιοδιφης Γιαννης Κοφινας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ