Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Άρτεμις, δίνει στην NASA το όνομά της για την 2η επιχείρησή της στην Σελήνη, όπου θα κτισθεί η "Πόλις ΑΡΤΕΜΙΣ"! - του Γ. Πηλιούνη

Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα,
η Άρτεμις,
δίνει στην NASA το όνομά της
για την 2η επιχείρησή της
στην Σελήνη,
όπου θα κτισθεί
η "Πόλις ΑΡΤΕΜΙΣ"!

Του Γιάννη Πηλιούνη

 

Η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Άρτεμις, δίνει στην NASA το όνομά της για την 2η επιχείρησή της στη Σελήνη. Μετά το πρόγραμμα APOLLO, το project ARTEMIS έρχεται να βάλει αυτή την φορά τις βάσεις μιας αποικίας στη Σελήνη, με τελικό προορισμό τον εποικισμό του Άρη.

Η σελίδα της NASA για το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΔΩ.

Το αναλυτικό documentation του project, ΕΔΩ.

Η NASA ξεκίνησε το project ARTEMIS το 2017 με στόχο μια προσελήνωση το 2024.

Περίληψη ΕΔΩ.


2020-01-13:

μια περιγραφή του συστήματος επικοινωνιών και σεληνοεντοπισμού που απαιτείται, ώστε να μπορέσει να γίνει δυνατή ή κατασκευή της "πόλις ΑΡΤΕΜΙΣ" και να υλοποιούνται επικοινωνίες και εντοπισμοί τοπικά στη Σελήνη που δεν μπορεί να υποστηρίξει τροχιακούς δορυφόρους. Οι επικοινωνίες με την γη έχουν μια καθυστέρηση 4 sec περίπου. Η NOKIA έχει ήδη αναλάβει τον σχεδιασμό & κατασκευή του συστήματος 4G που αποφασίστηκε ότι είναι το καταλληλότερο για τη Σελήνη. Στο ακόλουθο link η περιγραφή του συστήματος και ένα ωραίο κομμάτι Science-Fiction (δήθεν!) - ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΕΛΗΝΗ, ΕΔΩ.

Το βασικό υλικό της νεκρής επιφάνειας της Σελήνης είναι ο regolith / ρεγόλιθος (ρέγος = σκέπασμα), που περιέχει απίστευτα υλικά - τα οξείδιά τους, Αλουμίνιο, Πυρίτιο, Σίδηρο, Τιτάνιο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο με το οξυγόνο, που μπορεί να παραληφθεί με καμίνευση των οξειδίων, να ανέρχεται στο ~50% κάθε ποσότητας προς επεξεργασία!!! Και άλλα πολλά ωραία. Ο παράδεισος του καπιταλιστικού ονείρου επέκτασης.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Παγκόσμια Ιστορία των Πτήσεων".

Αλλά το ωραίο είναι ότι και η Επιστημονκή Φαντασία μας έχει δώσει επίσης ένα εξαιρετικό βιβλίο με τον τίτλο ΑΡΤΕΜΙΣ. Μια περιπέτεια δράσης που εξελίσσεται ακριβώς στην αποικία ΑΡΤΕΜΙΣ της Σελήνης με θέμα τα ορυκτά της. Γράφτηκε πριν το 2017 και εκδόθηκε λίγους μήνες πρίν γίνει το 2017 η επίσημη ανακοίνωση του project και υπογραφεί η σχετική Προεδρική Πράξη τον Δεκέμβρη του 2017. Είναι από τον ίδιο συγγραφέα, Weir Andy, που μας έδωσε το "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ", που είδαμε στον κινηματογράφο με τον Ματ Ντέιμον πριν λίγα χρόνια.

Ένα απολαυστικότατο ανάγνωσμα που μπορεί να βρείς κανείς ΕΔΩ και το πλήρες plot ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.1.2021.

Απολλωνας, Αρτεμις, NASA, Σεληνη, Πηλιουνης, regolith / ρεγολιθος, ρεγος, σκεπασμα, υλικα, οξειδια, Αλουμινιο, Πυριτιο, Σιδηρο, Τιτανιο, Ασβεστιο, Μαγνησιο, οξυγονο, καμινευση, οξειδιο, καπιταλισμος, φεγγαρι, πολις Αρτεμις
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ