Εντοπίσθηκε πηγή μεθανίου στον Άρη!

Εντοπίσθηκε πηγή μεθανίου
στον Άρη!


Μια άγνωστη πηγή μπορεί να παράγει μεθάνιο στον πλανήτη Άρη, εκεί κοντά όπου κάνει έρευνες το Rover Curiosity της NASA. Αυτό μπορεί να έχει πιθανές επιπτώσεις στην ζωή – αν υπάρχει - στον Άρη. Τα όργανα του Curiosity έχουν καταγράψει αιχμές μεθανίου, όπου τα επίπεδα μεθανίου έχουν αυξηθεί σε 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο, σε σύγκριση με ένα μέσο επίπεδο περίπου 0,41 μέρη ανά δισεκατομμύριο! Με μοντελοποίηση των αποτελεσμάτων και λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ταχύτητα και η κατεύθυνση του τοπικού ανέμου, την στιγμή που εντοπίστηκε μια ακίδα, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει μια πιθανή πηγή, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Rover Curiosity, μέσα στον κρατήρα Gale, πλάτους 150 χιλιομέτρων. Εάν είναι σωστό, αυτός είναι ο πιο ακριβής εντοπισμός μιας πηγής μεθανίου στον Άρη. Είναι πιθανόν η πηγή να είναι από τον ίδιο τον πλανήτη, ή να συνδέεται με αστεροειδείς ή κομήτες που κτύπησαν ή κτυπούν τον Άρη, αλλά η προοπτική μιας βιολογικής προέλευσης παραμένει πολύ πιθανή… ΠΗΓΗ: NS, 16.7.2021.

Στα άλλα εξωγήινα τώρα:

Φωτεινό μετέωρο, σε αργή κίνηση εθεάθη επάνω από την κεντρική Ισπανία (3.7.2021)… Άλλο εξερράγη επάνω από το Αϊντάχο των ΗΠΑ και πολύ φωτεινό μετέωρο σαν βολίδα εξερράγη και επάνω από την Ταϊβάν, την ίδια ημέρα (8.7.2021).

ΠΗΓΗΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.7.2021.  ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 11.8.2021.

πηγη μεθανιου πλανητης Αρης, αγνωστη μεθανιο Rover Curiosity ΝΑΣΑ, NASA, εξωγηινη ζωη, μοντελοποιηση ανεμος, ακιδα μεθανιου, κρατηρας Γκειλ, Gale, αστεροειδης κομητης 2021, εξωγηινα Φωτεινο μετεωρο, Ισπανια Αινταχο ΗΠΑ Ταιβαν

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ