«Ο Κανένας», το μυθιστόρημα της Μ. Θεοφίλου-Κλίμπκε ή ο Μύθος του Οδυσσέα αλλιώς...

«Ο Κανένας», το μυθιστόρημα
της Μ. Θεοφίλου-Κλίμπκε
ή ο Μύθος του Οδυσσέα αλλιώς...

Συλλογιζόταν αν μετά από τόσα χρόνια και τόση περιπλάνηση, αν μετά από τόσες γνωριμίες και τόσο θάνατο, τόσο έρωτα και τόσο αίμα, μπορούσε να υπάρχει ξανά ευτυχία. Γύριζε και ξαναγύριζε στο κεφάλι του εκείνα τα δυο χρόνια που είχε μείνει µε την Πηνελόπη πριν φύγει για την Τροία. Τότε φάνταζε όμορφη η ζωή και δεν είχε σκεφτεί πως του έλειπε τίποτα. Τώρα η ζωή στην Ιθάκη φαινόταν άδεια...

Ο πολυμήχανος Οδυσσέας, ξεχωριστός από μικρός, πνεύμα ανήσυχο. Ερωτεύεται... αλλά ο έρωτας αυτός μένει ανεκπλήρωτος στο πέρασμα των χρόνων.

Η Ιθάκη δεν τον χωράει!

Περιπέτεια και πλήθος μυθικών ή και πραγματικών ηρώων συνθέτουν την ιστορία αυτού που κάποτε συστήθηκε ως «Κανένας».

Όσα γνωρίζαμε μέχρι χθες για την ιστορία του εξερευνητή και πολυμήχανου Οδυσσέα ανατρέπονται μέσα από το γοητευτικό πρώτο μυθιστόρημα της Μαίριλυν Θεοφίλου Κλίμπκε.



Ο Οδυσσέας σύμφωνα με τη συγγραφέα ερωτεύτηκε όταν ήταν πολύ νέος την Ωραία Ελένη... Η μητέρα της, Λήδα, του αρνήθηκε το χέρι της κόρης της κι έτσι εκείνος βρήκε ανακούφιση στην αγκαλιά της σεμνής και γλυκιάς Πηνελόπης. Το μακρινό του ταξίδι άρχισε γιατί εκείνος, ανήσυχο πνεύμα και εξερευνητικό, θέλησε να ταξιδέψει σε θάλασσες και στεριές. 

Γύρισε όταν πια κουράστηκε, έμεινε για λίγο καιρό με την Πηνελόπη και στη συνέχεια αναζήτησε την Ωραία Ελένη... Σε μεγάλη ηλικία θα ζήσουν αυτό που δεν τους άφησαν όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Η ζωή του Οδυσσέα με βλέμμα σε όλα όσα δεν γνωρίζουμε!

Ένα απολαυστικό βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδ. Αγγελάκη και προτείνουμε όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για τα κρύα βράδια του χειμώνα.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.9.2021.


Κανενας, μυθιστορημα Θεοφιλου Κλιμπκε Μυθος του Οδυσσεα Οδυσσεας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ