ΕΓΚΑΙΝΙΑ του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ της Δυτικής Νεκρόπολης Αμβρακίας!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ
του ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
της Δυτικής Νεκρόπολης
Αμβρακίας!

Της Βαρβάρας Ν. Παπαδοπούλου,
δρ Αρχαιολόγος - προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας

 

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:00, θα γίνουν τα εγκαίνια της Δυτικής Νεκρόπολης Αμβρακίας, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη της Άρτας.

Η Δυτική Νεκρόπολη αποτελεί το ένα από τα δύο νεκροταφεία της Αμβρακίας, της ευημερούσας κορινθιακής αποικίας που ιδρύθηκε στο τέλος του 7ου αι. π.Χ., στη θέση που βρίσκεται σήμερα η Άρτα. Το δυτικό νεκροταφείο εκτεινόταν στις υπώρειες του λόφου της Περάνθης και αναπτυσσόταν εκατέρωθεν μνημειακής λεωφόρου έξω από τα τείχη της αρχαίας πόλης. Τα πολυάριθμα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως επιβεβαιώνουν τη χρήση του νεκροταφείου από τους αρχαϊκούς έως τους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΑΜΒΡΑΚΙΑ, ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

Με την ολοκλήρωση του έργου ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Δυτικής Νεκρόπολης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «Ανάδειξη - Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων αρχαίας Αμβρακίας: Δυτική Νεκρόπολη - Ναός Απόλλωνα - Μικρό Θέατρο» και περιελάμβανε εκτεταμένες ανασκαφικές έρευνες και απαιτητικές στην εκτέλεσή τους τεχνικές εργασίες, αποδίδεται πλέον στην πόλη της Άρτας ένας ακόμη πολιτιστικός προορισμός, ενταγμένος πλήρως στον πολεοδομικό ιστό της σύγχρονης πόλης.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

ΠΗΓΗ: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.9.2021.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Δυτικη Νεκροπολη Αμβρακιας, Παπαδοπουλου, Εφορεια Αρχαιοτητων Αρτας, 2021 Νεκροπολη Αμβρακια, Αρτα, Αρτας, Αρτης, Νεκροπολις νεκροταφειο κορινθος κορινθιακη αποικια 7ος πΧ αιωνας λοφος Περανθης Περανθη 2.700 χρονια πριν, μνημειακη λεωφορος τειχη αρχαιας πολης, ευρημα, αρχαικα χρονια, Ναος Απολλωνα Ναος Απολλωνος Απολλωνας Απολλων Μικρο Θεατρο, ανασκαφη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ