Αρχαίο ντολμέν και αρχαία Ακρόπολη βρέθηκαν στην Περαία Σαμοθράκης

Αρχαίο ντολμέν
και αρχαία Ακρόπολη
βρέθηκαν στην Περαία Σαμοθράκης

Του Γιώργου Λεκάκη

Εκτός από τις αρχαιολογικές και γεωφυσικές έρευνες στην παραλία Πετρωτά (νυν στον νομό Ροδόπης Θράκης), η ομάδα Peraia of Samothrace Project ξεκίνησε και διερευνητικές εργασίες στην Περιοχή 3, μια μεγάλη ζώνη έρευνας που βρίσκεται περίπου 4 χλμ. Β της αρχαίας πόλεως Ζώνης (στον νομό Έβρου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ιερά νήσος".

Αυτή η περιοχή θα ερευνηθεί εντατικά το 2022.

Αλλά αλλού βρήκε στοιχεία για πιθανό ντολμέν, κοντά στην Εγνατία Οδό. Αυτό επισημάνθηκε για πρώτη φορά από την Amanda C. Ball, η οποία εντάχθηκε στην ομάδα από το UNC.

Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πως "αυτές οι πέτρες"
είναι λείψανα αρχαίων μεγαλιθικών κατασκευών...

Στην δε Ακρόπολη 5, που τώρα καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, υπάρχουν στοιχεία για αρχιτεκτονική in situ.

Μια απίστευτα συναρπαστική πτυχή του Peraia Rroject, έγραψε η Amanda C. Ball είναι η θέα των τοποθεσιών: Βλέπουν την ακτή, όπου οι Έλληνες μπορούν να αποβιβαστούν, ή την ενδοχώρα, όπου Θράκες ή Πέρσες ή άλλες ομάδες, μπορούν να ταξειδέψουν σε όλην την γη! Το Αιγαίο μπορεί να είναι ένας μικρός ελληνικός κόσμος, αλλά είναι ένας από τους πολλούς. Η Περιοχή 3 είναι μια λοφώδης αγροτική ζώνη γύρω από τα χωριά Πέραμα και Κόμαρος. Ορυχεία χρυσού βρίσκονται στην δυτική περιοχή. Επί πλέον, υπάρχουν τρεις μεγάλοι λόφοι που προσδιορίζονται δοκιμαστικά ως ακροπόλεις.

ΠΗΓΗ: Peraia of Samothrace Project, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.10.2021.

Αρχαιο ντολμεν αρχαια Ακροπολη Περαια Σαμοθρακης, Σαμοθρακη ορυχεια χρυσου, χρυσος, αρχαιολογια γεωφυσικη ερευνα Πετρωτα Ροδοπης Θρακης, θρακη Peraia of Samothrace Project Ζωνη Εβρου, 2022, Περαμα, Κομαρος ντολμεν, Εγνατια Οδος, Ακροπολις βλαστηση, αρχιτεκτονικη in situ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ