Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΘΕΙ τον ΑΝΘΡΩΠΟ στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ - της Μ. Στούπη

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΩΘΕΙ τον ΑΝΘΡΩΠΟ
στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Της μουσικού Μαρίας Σ. Στούπηmariastoupi@gmail.com

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ‘Η ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΜΕ!

 Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΩΣ ΜΩΡΑ Ή ΩΣ ΕΦΗΒΟΙ! ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ Σ’ ΑΛΛΑ ΒΟΥΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ Σ’ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ.

 ΘΑ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΦΡΟΥΤΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΓΗ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ Ν’ ΑΝΑΨΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΥΨΩΣΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΝ, ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ 5 ΓΝΩΣΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ: ”Α Ε Ι Ο Υ”. ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΝΟΜΑΤΙΣΑΝ: ΑΙ, ΙΑ, ΑΙΑ ΓΑΙΑ, ΑΙΓΑ, ΓΕΑ, κλπ.

 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΣΤΗΝΑΝ ΧΟΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΧΟ, ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ.

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ Α Ρ Γ Α ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑ Ή ΣΥΛΛΑΒΗ ΠΟΥ Η ΟΞΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ: Π Ρ Ο Σ -Ω Δ Ε Ι Α, ΠΡΟΣ-ΑΔΩ- ΩΔΕΙΟΝ, κ.ά. ΠΟΛΛΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΙΣΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ…

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΠΡΩΤΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΠΑΝ Α,..Β… ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΟΙ… ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΜΕ ΚΑΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΤΑΚΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΙΑ. ΣΚΑΛΙΖΑΝ.

 ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ 1, 2, 3… ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ κ.ά.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΗΧΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠ’ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΔΩ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ Μ’ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ!.. ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ “ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΥΤΙ” ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΦΟΡΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΔΙΔΑΞΑΝ (ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ) ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΑΔΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ! ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ! ΤΟΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ! ΚΙ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΑ “ΣΤΟΛΙΔΙΑ” ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΠΕΡΙΤΤΑ (ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ) ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΕΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ, ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ κλπ.… ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣ ΜΕ ΩΡΑΙΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ κ.ά. ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Γ. Λεκάκης "Μουσικής Μύησις".

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΧΕΙ 7 ΝΟΤΕΣ: “ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ ΦΑ ΣΟΛ ΛΑ ΣΙ”

Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ!

ΟΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ. Ή ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΥΜΕ;

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ!!!

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ “ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ”. ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ (ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ. Η ΕΛΑΦΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΨΥΧΗ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Ή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΑ! ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΤΟΒΕΝ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 9ης ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

Ο ΦΙΛΟΣ κ. ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΙΤΟ.

ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ.

 ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ.

 Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΕΛΑΦΡΟ” ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ; ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ.

ΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΠΟΣΕΣ; ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΕΧΩ ΣΤΗ ΒΙΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

Μ’ ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ Ν’ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ  ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΓΟΥΔΑΝΕ!!!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.1.2022.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ Στουπη μουσικη προσωδια, προσωδεια, ποιηση
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ