Η Κίνα σχεδιάζει να βρει την δεύτερη Γη… Στους αστερισμούς Κύκνου και Λύρας

Η Κίνα σχεδιάζει να βρει
την δεύτερη Γη…
Στους αστερισμούς Κύκνου και Λύρας

Του Γιώργου Λεκάκη

Επιστήμονες στην Κίνα θα δημοσιεύσουν σύντομα λεπτομερή σχέδια για την πρώτη αποστολή της χώρας σε εξωπλανήτη.

Στόχος τους είναι να ανακαλύψουν τον πρώτο πλανήτη που ομοιάζει με την Γη, σε τροχιά, στην κατοικήσιμη ζώνη ενός άστρου παρόμοιου με τον Ήλιο.

Ο δορυφόρος λέγεται «Earth 2.0» και έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 7 τηλεσκόπια, που θα παρατηρούν τον ουρανό για 4 χρόνια. Έξι από τα τηλεσκόπια θα συνεργαστούν για να ερευνήσουν τους αστερισμούς του Κύκνου και της Λύρας - το ίδιο κομμάτι του ουρανού, που σαρώθηκε από το τηλεσκόπιο Kepler της NASA, το οποίο ανακάλυψε περισσότερους από 5.000 εξωπλανήτες.

«Το ουράνιο πεδίο Kepler είναι σαν ένα… φρούτο που κρέμεται χαμηλά… Έχουμε πολύ καλά δεδομένα από εκεί», λέει ο αστρονόμος Jian Ge.

ΠΗΓΗ: Yv. Ye «China is hatching a plan to find Earth 2.0 - A satellite will scour the Milky Way for exoplanets orbiting stars just like the Sun», Natrure, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.4.2022.

Κινα δευτερη Γη αστερισμος Κυκνος Λυρα, Κινα αποστολη εξωπλανητης πλανητης τροχια, κατοικησιμη ζωνη αστρο ηλιος δορυφορος Earth 2.0 τηλεσκοπιο, ουρανος τηλεσκοπια αστερισμοι Κεπλερ Kepler ΝΑΣΑ NASA, εξωπλανητες ουρανιο πεδιο China satellite Milky Way exoplanets orbiting stars Sun
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ