Η ΘΡΑΚΗ εις το ΕΛΕΟΣ των ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ - Οι ΠΟΜΑΚΟΙ και οι ΑΝΟΗΤΟΙ - του Γ. Εμ. Δημητράκη

Η ΘΡΑΚΗ
εις το ΕΛΕΟΣ των ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ
Οι ΠΟΜΑΚΟΙ και οι ΑΝΟΗΤΟΙ

Του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη (*)


Τους Πομάκους τους γνωρίζομε όλοι. Οι ανόητοι κυβερνούν το Κράτος των Αθηνών και του Κολωνακίου, και αυτό το γνωρίζομε. Αλλά πρώτα ας μείνομε εις τους Πομάκους μας. Είναι πράγματι γεγονός, ότι δεν υπάρχουν επιστημονικώς αδιάψευστα στοιχεία περί της καταγωγής των. Κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνος η Σόφια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και ισχυρίσθηκε, ότι οι Πομάκοι είναι εξισλαμισθέντες Βούλγαροι. Τον ισχυρισμό αυτόν τον απέρριψαν όμως Βούλγαροι ιστορικοί όπως ο καθηγητής Στρασιμίρωφ. Προηγουμένως, το 1789, ο Τσέχος καθηγητής Γίρατσεκ, διατελέσας υπουργός Παιδείας της Ηγεμονίας της Βουλγαρίας, κατέληξε εις το συμπέρασμα, ότι οι Πομάκοι είναι μάλλον Έλληνες. Εις το συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Γίρατσεκ βάσει γλωσσολογικών, μάλλον, παρά ιστορικών ερευνών. Έκτοτε η ιστορική έρευνα ξεπέρασε τα όρια που έθεσε η έρευνα του Γίρατσεκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΠΟΜΑΚΟΥΣ, ΕΔΩ.

Χάρτης των Πομακοχωρίων Ξάνθης.

Επιστημονικώς αναμφισβήτητο είναι, ότι εις την αρχαιότητα ζούσαν εις την περιοχή που ζούνε σήμερα οι Πομάκοι οι Αγριάνες. Ο βασιλιάς αυτών Λαγαρός ακολούθησε τον Μέγα Αλέξανδρο εις την κατά της Περσίας εκστρατεία του. Οι Αγριάνες, απόγονοι αρχαίων Θρακικών Φύλων, ήσαν δεινοί «επί ίππων μαχόμενοι τοξότες», εξ ου και προέκυψε η ετυμολογία αυτών Ιππόμαχοι, εν τέλει Πομάκοι. Μετά τον 4ον αιώνα οι Αγριάνες εκχριστιανίσθηκαν. Και αυτό είναι επιστημονικώς αναμφισβήτητο. Έκτοτε όμως τα ίχνη των Αγριάνων χάθηκαν εις την δύνη των αδιάλειπτων βαρβαρικών φύλων εναντίον της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, μεταξύ των οποίων και οι Βούλγαροι, οι οποίοι κατέκτησαν τμήμα της περιοχής των Αγριάνων.

Υπάρχουν βυζαντινές ιστορικές πηγές, οι οποίες ονομάζουν την περιοχή που κατοικούν και σήμερα οι Πομάκοι «Αχρίδα». Αυτό είναι φυσικό, εις τα τέλη της πρώτης χιλιετίας ολόκληρος η Θράκη και η σημερινή Βουλγαρία αποκαλούντο Μακεδονία, με μακεδονικά τοπωνύμια Η Μακεδονική Βυζαντινή Δυναστεία του Αυτοκράτορα Βασιλείου του Β΄ κλπ. αποκαλείτο Μακεδονική, αν και καταγόταν από την Αδριανούπολη. Την εποχή εκείνη οι Αγριάνες εμφανίζονται εις τις βυζαντινές ιστορικές πηγές ως Αχρίδαι. Αυτοί οι Αχρίδαι δεν είναι δυνατόν παρά να ήσαν οι αρχαίοι Αγριάνες. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Αυτοί οι Αχρίδαι εξισλαμίστηκαν βιαίως μεταξύ 1656 και 1661 από τον Σεχμεντίν Πασά της Φιλιππούπολης. Αυτοί οι εξισλαμισθέντες Αγριάνοι και οι Αχρίδαι είναι οι σημερινοί Πομάκοι. Και εδώ δεν υπάρχει άλλη εξήγηση πολλώ δε μάλλον αφού η τύχη των είναι μοναδική εις τα Βαλκάνια: Σέρβοι, Αλβανοί και Έλληνες υπέστησαν τα ίδια. Εις όλες αυτές τις περιπτώσεις το θρησκευτικό συναίσθημα νίκησε την εθνική συνείδηση. Ιδετε και σήμερα την Ιταλία. Οι Έλληνες της Σικελίας και Νοτίου Ιταλίας έγιναν πρώτα καθολικοί και κατόπιν απώλεσαν την εθνική τους συνείδηση.

Έτσι οι Αγριάνοι-Αχρίδαι έγιναν μουσουλμάνοι μέχρι που ο Κεμάλ τους είπε, όπως εις όλους τους μουσουλμάνους της Μ.Ασίας και της Ευρώπης, ότι είναι Τούρκοι. Οι Αγριάνοι-Πομάκοι δεν το απεδέχθησαν απολύτως, όπως και δεν το απεδέχθησαν και οι Κούρδοι της Μ. Ασίας. Τους Κούρδους τους κατασφάζουν οι Τούρκοι από το 1925. Τους Πομάκους όμως τους προστάτευσαν και η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

Και ερχόμαστε τώρα εις τους επικίνδυνους για το Έθνος, εις τους ανόητους του Κράτους του Κολωνακίου:

1ον) Αγνόησαν την μετατροπή των Μουσουλμάνων εις Τούρκους από τον Κεμάλ.

2ον) Την εποχή του Εμφυλίου και του Ψυχρού Πολέμου μετέτρεψαν ολόκληρη την Ελληνική Θράκη εις ένα μεγάλο Γκέτο. «Μέσα σε αυτό εγκαταλελειμμένοι όλοι»: Έλληνες, Πομάκοι και Μουσουλμάνοι! Σε συνέχεια άρχισαν τις οσφυοκαμψίες έναντι της «φίλης» Τουρκίας και ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ τους Πομάκους, παρά τις αντιδράσεις των, να αποδεχθούν το τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα!

Μάλιστα! Αυτοί είναι οι ανόητοι του Κράτους του Κολωνακίου, οι επικίνδυνοι εθνοκτόνοι. Ας ψάξουν όπου θέλουν εις τον κόσμο: Να βρούνε ένα Εθνικό Κράτος, το οποίον υποχρέωσε μία μειονότητά του να αποδεχθεί το εκπαιδευτικό σύστημα μίας ομόρου χώρας, η οποία εγείρει απαιτήσεις για την εθνική καταγωγή της δικής του μειονότητας!

Αυτά συμβαίνουν μόνον εις το ανόητο Κράτος του Κολωνακίου. Θαυμάστε το!


Υποσημείωση: Η συναισθηματική Νοημοσύνη οδηγεί εις την Ενσυναίσθηση, και μέσα από αυτήν γινόμαστε καλύτεροι, υγιείς ψυχικά και υπεύθυνοι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Η αγάπη προς την Πατρίδα είναι πράξη Ελευθερίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.6.2022.

 

(*) Ο συντάκτης είναι κρητικής (εκ Μαριού νομού Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής. Γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη / Θράκη, τον Προμαχώνα της Ελλάδος. Σπούδασε Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις το Πανεπιστήμιο της Βόννης, και Ιστορία και Πολιτιστική Κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε για 30 χρόνια διπλωματούχος ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.


ΘΡΑΚΗ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ, Δημητρακης κυβερνηση κυβερνητες Κρατος Αθηνα Κολωνακι Αθηνων Πομακος 19ος αιωνας Σοφια βουλγαριας εξισλαμισθεντες Βουλγαροι Βουλγαρος ιστορικος καθηγητης Στρασιμιρωφ Στρασιμιροφ 1789, Τσεχος Γιρατσεκ, υπουργος Παιδειας Ηγεμονια Βουλγαριας, Ελληνες γλωσσολογια ιστορια Αγριανες βασιλιας Λαγαρος Μεγας Αλεξανδρος Περσια εκστρατεια Αγριανας, απογονοι αρχαια Θρακικα Φυλα ιππος τοξοτης ετυμολογια Ιππομαχοι, Πομακοχωρια 4ος αιωνας μΧ εκχριστιανισμος βαρβαροι θρακικο φυλο Βυζαντινη Αυτοκρατορια Βουλγαρια βυζαντινο Αχριδα Θρακη Μακεδονια, Μακεδονικη Βυζαντινη Δυναστεια Αυτοκρατορας Βασιλειος Β Αδριανουπολη Αχριδαι εξισλαμισμος 1656 1661 Σεχμεντιν Πασας Φιλιππουπολη Βαλκανια Σερβοι, Αλβανοι Σερβια, Αλβανια Ελληνες θρησκευτικο συναισθημα εθνικη συνειδηση Ιταλια Σικελια Νοτια Ιταλια Καθολικοι Καθολικισμος εθνος Αχριδες μουσουλμανοι κεμαλ Ατατουρκ μουσουλμανισμος Μικρα Ασια Ευρωπη Τουρκοι τουρκια Αγριανοι Κουρδοι Τουρκια 1925 προστασια Ελλαδα επικινδυνος ανοησια Κρατος μετατροπη Εμφυλιος Ψυχρος Πολεμος Ελληνικη Γκετο οσφυοκαμψια φιλη τουρκικο εκπαιδευτικο συστημα εθνοκτονια μειονοτητα εκπαιδευση συναισθηματικη νοημοσυνη ενσυναισθηση, Πατριδα Ελευθερια Ξανθη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ